Sárgabarackok: kalóriatartalmuk, hasznuk és ártalmuk

Sokan szeretik a sárgabarackot – édes illatukat nyáron szó szerint átitják, a hús lédús és finom ízű. De tudtad, hogy a sárgabarackmagokat is nagyon gyakran használják az üzletben, és nem gyümölcsös hulladék? Hol és hogyan használhatja őket, itt találja meg..

sárgabarack косточки

A sárgabarack olyan gyümölcs, amely gazdag országunk déli szélességi területén. Ott van, hogy rengeteg fát találsz, mely tavasszal vastag, fehérrózsaszín virágborítással borított, kellemes édes illatot sugározva..

És nyáron, az éréskor az ágak hatalmas mennyiségben lógnak puha narancssárga árnyalatokban, amelyek felszívták a napfény előnyeit. Igen, és ők maguk olyanok, mint a kis napok a levelek hátterében.

A sárgabarackpép rendkívül gazdag vitaminokkal és ásványi anyagokkal, és rendkívül hasznos. De a gyümölcsön kívül sokan eszik kajszibarackmagot, a sárgabarack magvak vastag falainál. Néhány fajtának nagyon édes magjai vannak, amelyek könnyen cserélhetik a mandulát néhány ételben..

A kajszibarack-kernelek összetétele

A sárgabarack kernel tartalmaz:

 • Hatalmas mennyiségű olaj;
 • Telített és többszörösen telítetlen zsírsavak;
 • vasat;
 • PP-vitamin.
A sárgabarackok nagyon magasak a kalóriákban – a termék 100 grammja akár 519 kilokalóriát is tartalmaz. Itt csak 100 gramm e termék nem fogyasztható. Mert ez nagy károkat okoz az egészségnek..

Az a helyzet, hogy a kajszibarack magjai amigdánt tartalmaznak. Körülötte sok feltételezés és állítás fordul. Az a tény, hogy az amigdalin egyszerűbb anyagokká válhat, köztük rendkívül mérgező hidrociánsav.

De először is, az egyik csontban az amigdalin alacsony a tartalommal és annak érdekében, hogy valóban érezze a hidrociánsav hatását magára, sok csontot kell enni. Továbbá, ha kiváló egészségre vágyik, akkor az amigdalin mérgezéssel való bomlása nem veszélyezteti Önt – ha az immunitás rendben van, akkor a titrált enzim rostonát semlegesíti a hidrogén-cianátot.

sárgabarack ядраNagyon sok kicsi (és nem túl sok) gyerek nagyon szereti a kajszibarack csontokat, és enni a nucleolitokat. Nem szükséges szigorúan megtiltani a gyermeknek, hogy enni, mert a tiltott még vonzóbb. Szükséges a gyermeknek világosan megmagyarázni, miért nem nagy mennyiségben fogyasztják ezeket a nukleolokat..

Egy felnőtt számára a fogyasztás szélsőséges mennyisége 60 gramm (körülbelül húsz darab), a gyermek számára természetesen ez a mennyiség kevesebb lesz (legfeljebb tíz darab). By the way, annál édesebb a kajszibarack kernel, annál kevésbé amygdalin tartalmaz, mert a keserű ízt ad a terméknek..

Most rengeteg egymásnak ellentmondó információ van arról, hogy az amigdalin képes a rák kezelésére, és hogy a sárgabarack-nukleulin fogyasztása kiváló megelőzést jelent a rákos daganatokban..

Néhány forrás aktívan jóváhagyja az ilyen állításokat, részletesen leírva az amigdalin előnyeit, valahol megemlítik, hogy az aktív orvosi kutatások a barackkrémek alapú gyógyszerek fejlesztésével zajlanak, és egyes cikkek dühösen próbálják megtörni az adatelméletet, aktívan bizonyítva a túlzott a magok fogyasztásának veszélye és veszélye.

Ebben a cikkben semmit nem fogadnak el és nem cáfolnak, mivel ilyen jellegű információkat csak szakképzett szakemberek nyújthatnak. Nézzük részletesebben a sárgabarackmagok hasznos és káros tulajdonságait, amelyekről több megállapodás született..

A sárgabarack vetőmag előnyei és káros hatásai

A sárgabarackmagok használata hasznos lehet:

 1. Azok, akik egyszerűen csak súlyt akarnak szerezni vagy diagnosztizálják a distrofiát;
 2. Azok, akiknek vissza kell állítaniuk a mentelmi jogukat;
 3. Bőrproblémákkal. A magok a bőr megfiatalodása, a víz egyensúlyának helyreállítása a bőrön, megszüntetve a száraz bőrt;
 4. Azok, akiknek szüksége van a légutak kezelésére.

a cellulóz ягодыHatalmas előnyt jelent a kajszibarack kernelből préselt olaj. Az ókortól kezdve az orvostudományban tisztelték. A hasznos vitaminok – A, F, C és B – raktára, az olaj foszfolipideket és tokoferolt tartalmaz. A sárgabarackolaj tea a kardiovaszkuláris rendszert megelőző szer. A készítmény kezelésének megkezdése előtt azonban konzultáljon orvosával..

A kajszibarack magjából származó ártalmak gyakoriak és túlzottan felhasználhatók. Végül is, a gödrökben található amygdalin mérgező anyagokból áll. Figyelje meg az intézkedést, és a káros hatások nem veszélyeztetik Önt.

A sárgabarackdagák is veszélyeztethetik az egyéni intoleranciát az alapvető összetevőkre.

Hol vannak a kernelek

Abrikos-s-kostochkoy2A sárgabarack magvak, vagy inkább az olaj, amelyet kiürítenek, nagyon értékelik a kozmetikai iparban. Végül is ez az olaj nagy mennyiségben tartalmaz mirisztikus, linolsav, palmitinsav és más zsírsavakat, valamint vitaminokat. Ennek köszönhetően a sárgabarackolaj jótékony hatással van a bőr öregedésének gátlására, tökéletesen hidratálja és elősegíti a mikrotörzsek gyógyulását..

És ez is jól lágyítja az elhalt bőrrészecskéket, és hatékonyan eltávolítja őket. Ezért a sárgabarackban gyakran megtalálható kajszibarackolaj (és még mindig a sövényes kavics kövekkel, a héjjal együtt). Tehát a krémek, lotionok, valamint a samponok ezzel az olajjal nagyon gyakoriak és sokszínűek..

A sárgabarackmagok nagyon népszerűek a főzés során. Kezdetben sütjük vagy szárítjuk, majd hozzáadjuk az ételhez. Leggyakrabban a nucleoli a következők kiegészítéseként szolgál:

 • joghurt;
 • Különféle fagylalt;
 • Sütemények, különösen krémek számára;
 • karamell;
 • Sütőtök.

A gödrök alapján készítenek szirupokat és mázakat. És még mindig egy ilyen ízletes és egészséges csemege – Urbech.

Mi az Urbech, annak tulajdonságai

Az Urbech teljesen természetes termék, amelynek előkészítése híres Dagestanról. Az Urbeche sütés lényege a nyersanyagok őrlése speciális malomokban..

Az olaj mennyiségének felszabadulása miatt követi a zsír. Ezen a ponton az őrlés leáll. Még mindig hozzá kell adni a masszához a vajat és a mézet – ez minden, Urbech készen áll. Készítsük elő a tökmagokból, valamint a lenből, diófélékből és sárgabarackmagból..

urbech из косточекA sárgabarack kernel alapú Urbech tartalmazza a rendszermagok összes komponensét. Végül is a termék nem kezelt hőkezelésen, ezért minden vitamin és ásványi anyag nyom nélkül marad. Ez az Urbech jól kezeli a megfázásokat, és hozzájárul a légzőrendszer számos betegségének kezeléséhez. Ő is erősíti az immunrendszert, és képes gyorsan megszabadulni a bontás.

Egy-két teljes kiőrlésű szendvicsből és Urbech-szendvicsből álló reggeli a tisztességes díjat biztosítja a vidámságnak..

Harm Urbeche csak akkor nyilvánul meg, ha túlzott fogyasztása van. Végtére is, még mindig az összetétele amigdalin, amely nagy mennyiségben súlyos mérgezést okozhat. Ne túl gyakran fogyasztja túl a terméket túlsúlyos embereknek, csak nézze meg az alakját..

Végül is a vaj és a méz meglehetősen magas kalóriatartalmát adják hozzá magának a sárgabarackmag magas kalóriatartalmának. És ne felejtsük el az Urbech összetevőinek egyéni intoleranciáját.

Mit gondol a táplálkozási szakemberek a termékről??

E szakemberek véleménye kettős: ha súlycsökkenést szenved, akkor ez a termék feltétlenül az Ön étrendjébe tartozik. De ha túl nagy a súlya, és szorgalmasan megpróbálja csökkenteni azt, akkor a legjobb, ha elhagyod a sárgabarackmagot, és előnyben részesíted a kevésbé kalóriatartalmú ételeket..

Végtére is, ha nyilvántartást vezet a kalóriákról, akkor még egy kis csontot is felvehet egy súlyos darabra a napi étrend kis mennyiségére..

méz из одуванчиковPitypang méz, haszon és ártalom, receptek és használat.

Itt talál információt a Kombucha nőknek nyújtott előnyös tulajdonságairól..

Mi a gyümölcstermék, a gyümölcs előnyei és ártalmai, és hogyan kell alkalmazni?.

Ellenjavallatok

Először is – ez a használt kövek száma. Ne lépje túl a megengedett küszöbértéket, nehogy súlyos egészségkárosodást okozzon, legfeljebb 20 magot felnőtt és legfeljebb 10 gyermek számára. Ne használja őket krónikus betegségekben – az immunrendszer nem fogja tudni teljesen semlegesíteni azokat az ártalmas anyagokat, amelyek az amigdalin lebomlásakor keletkeznek. Szintén veszélyeztetettek a szoptatás és allergiásak azok a szerek, amelyek a magot alkotják.

Tehát ismered a részletes információkat egy ilyen termékről, mint a sárgabarack-gödrök. Mint látható, mérsékelt fogyasztással ez egy nagyon hasznos termék, amely meglehetősen széles körű felhasználási lehetőségeket kínál..

A kozmetikában ezek a csontok képesek tökéletesen gyógyítani a bőrt, köszönhetően a magokban található olajoknak. Ami az élelmiszereket illeti, az ilyen “szemeket” is széles körben használják, hozzáadva ízeket és további ízelítőt sok desszerthez (ez nem számolja azokat az ételeket, ahol a csontok a fő alkotóelemek).

És a kárra vonatkozó információ természetesen a talaj alatt van, de a kernel csak abban az esetben fog kárt szenvedni, ha a fogyasztó nem képes szigorúan korlátozott fogyasztási arányokat betartani. Csak ebben az esetben a testet mérgezik..

About

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

96 − = 89