Cara memasak telur rebus dalam gelombang mikro

Sekiranya sarapan pagi Inggeris adalah oat, maka Perancis dibakar. Ini adalah cara memasak yang agak baru. Hidangan siap adalah telur rebus tanpa kulit. Hidangan pemakanan, sering menjadi ramuan untuk salad dan hidangan masakan lain. Kerumitan memasak terletak dalam pengiraan masa memasak dan suhu air. Microwave – peranti yang sangat baik yang memudahkan proses memasak dan mengurangkan masa.

Resipi langkah demi langkah
Sebagai правильно приготовить яйцо пашот в микроволновке
Bahan-bahan Bilangan
telur ayam 1 pc.
garam 2 pin
air 100 ml
Masa memasak: 2 minit Kalori setiap 100 gram: 143 Kcal

Bagaimana untuk memasak telur rebus dalam ketuhar gelombang mikro:

  1. Kami mengambil bekas kecil, jika ada petani;
  2. Berhati-hati memecahkan cengkerang di atas bekas agar tidak merosakkan kuning telur; berpecah яйцо
  3. Isikan dengan air supaya ia dilindungi sepenuhnya. Tuangkannya dalam aliran nipis di sepanjang pinggan. Air boleh “memecahkan” putih dan kuning telur dan mereka akan menjadi kain buruk. Kami cuba untuk tidak mencurahkan air – ia akan melambatkan proses memasak; untuk mencurahkan водой
  4. Tambah ke air beberapa pinch garam – letakkan bekas di dalam ketuhar gelombang mikro;
  5. Hidupkan relau dengan kapasiti penuh untuk 1-2 lombong. Waktu memasak bergantung kepada saiz telur, jumlah air, kuasa gelombang mikro. Adalah dinasihatkan supaya memeriksa keadaannya setiap 30 saat jika dimasak untuk kali pertama. Sebaik sahaja protein mengeras (berbalik putih), biarkan mangkuk selama 30 saat lagi, dan matikan oven; untuk memasak
  6. Ambil bekas dan perlahan-lahan tarik keluar hidangan itu. Untuk melakukan ini, anda boleh mengalirkan air melalui ayak atau menangkapnya dengan skimmer.

Telur sudah siap – anda boleh berkhidmat. Ia adalah sarapan pagi atau makan tengah hari yang baik.

Sekiranya sukar untuk menuangkan air dengan protein dan kuning telur, anda boleh menukar 2 dan 3 langkah: terlebih dahulu tuangkan air dan campurkan dengan garam, kemudian pecahkan cangkerang.

itikBagaimana membakar itik dengan epal di dalam lengan, baca artikel kami..

Cara membuat nanas dari gula-gula dan champagne, baca artikel kami..

Sampul keju pita – ini sangat lazat, cuba.

Kaedah untuk berkhidmat telur rebus

Hidangan sempurna dengan sayur-sayuran dan roti bakar. Ia boleh dihidangkan sebagai sandwic: letakkan daun selada atau sosej sosej, jalur daging goreng pada kepingan roti yang renyah, tambahkan sebati keju – tambahkan telur dengan telur rebus dan taburkannya dengan sayur-sayuran atau tuangkan sos. Anda hanya boleh berkhidmat di atas pinggan dengan kepingan tomato, timun, salad.

Kadang-kadang rebus yang digunakan untuk menyediakan salad panas atau mereka menutup stik, membentuk hidangan seperti hamburger..

Ini hidangan yang berasingan, dan bahan serba boleh, digabungkan dengan produk lain..

Tips berguna untuk Memasak Telur rebus

Microwave sangat memudahkan proses memasak telur rebus. Tapi inilah beberapa helah:

  1. Gunakan cuka. Cuka boleh dicurahkan ke dalam air bersama garam. Ia akan menaikkan suhu air mendidih. Poached betul – direbus dalam air panas, dan tidak masak dalam air mendidih. Dari cuka, ia kemudian boleh masam, dan anda perlu membasuhnya sebelum berkhidmat;
  2. Jangan biarkan air mendidih. Protein akan menjadi lebih keras daripada air mendidih. Proses ini mesti dipantau;
  3. Jangan masak telur tanpa air. Protein akan menempel pada dinding bekas dan ia akan sukar dicapai;
  4. Penggunaan pacifier membolehkan anda memasak dengan cepat dan tanpa air. Awalnya dindingnya dihiasi dengan minyak sayuran..

Anda boleh memasak beberapa telur pada masa yang sama. Untuk melakukan ini, ambil bekas dengan kapasiti yang lebih besar, tuangkan lebih banyak air dan biarkannya lebih lama..

About

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

65 − 56 =