Ono što je napravljeno od kukuruza

Pearl ječam je napravljen od čega žitarica – vjerojatno ste već nekoliko puta mislili o ovom pitanju. Zato je vrijeme da saznate. U nastavku ćete naći sve odgovore..

Od какого злака изготавливают перловую крупу

Pearl ječam se proizvodi od zrna ječma. Da biste je dobili, zrno je podvrgnuto brušenju i čišćenju iz ljuske, ali sve korisne tvari još uvijek su pohranjene u njemu. Pearl ječam donosi tijelo manje koristi od ostalih žitarica. I to je jeftino. Na primjer, po kilogramu ječma morat će platiti oko 20 rubalja..

Krunica s kremastim crtama, uredno oblikovana, dobro polirana, smatra se najkorisnijom na svijetu. Ljudi su naučili kako uzgajati ječam i zreli prehrambene prednosti svojih finih zrna, od kojih je ječam ječam proizveden više od jednog stoljeća. Groats imaju nevjerojatan ukusni okus i pogodni su za pripremu mnogih jela, uključujući bočice, juhe i salate. Prije kuhanja, biserno ječam se pretvara, ponekad cijelu noć..

Dobro je s umacima i prženim lukom. Od nje možete kuhati rižoto, punjena za punjeni kupus, lonac s bilo kojim gljivama, ili jednostavno sezoni s pržena rajčica i luk. U svakom slučaju, bit će ukusno i hranjivo..

Skuta se kuha oko 1 sat i povećava pet puta veću količinu. Iz nje kuhajte mrvljenu i ukusnu kašu, punjeno svježe povrće, dodano raznim juhama. Usput, jela je bolja nego vruća, hlađena krma je manje ukusna i apsorbira se mnogo gore..

Skladištenje bisernog ječma ne ovisi o načinu obrade žita i raznolikosti, već samo na ambalaži. Bolje je odabrati ječam u kartonskoj ambalaži. Ako ste kupili žitarice u pakiranju polietilena, odmah obratite pažnju na rok trajanja. U ovoj ambalaži pohranjuje se oko 6 mjeseci. Inače će kušati gorko, miris neprozirnosti i plastičnost. Stoga svakako ulijte ječam u staklenu posudu.

Proizvodna tehnologija

Suvremene tehnologije omogućuju izradu zrnaca od bjeloglava ječma okruglog ili ovalnog oblika. Izgledaju da su žućkaste ili bijele boje, koje zapravo nalikuju biseru, što je razumljivo. Uostalom, iz francuskog “bisernog ječma” (rerl) prevodi se kao biser.

U suvremenim industrijama primjenjuju se najnovija tehnologija prerade zrna, dok učinkovito uklanjaju ljusku iz zrna i čak uklanjaju endospermni sloj..

Unatoč činjenici da se zrno temeljito očišćuje iz ljuske, u njemu se pohranjuju mnoge hranjive tvari, a štoviše, čaše se brže kuhaju, a ponekad i pola sata je dovoljno.

umakKako napraviti tisuću otoka umak – jedan od najjednostavnijih opcija za dodavanje okusa blagom jelu.

Sakupljač skuša kod kuće u komadiće prema našim receptima.

Pročitajte kako napraviti mirisni lonac kebab u našem članku..

Kalorije, prednosti i ozljede bisernog ječma

Ječam sadrži čitavu skupinu vitamina B i fosfora. Usput, to je dvostruko više od bisera nego u drugim zrnima. Postoji magnezij, željezo, jod, kalcij i kalij u krmu. I što je najvažnije – protein proteina, savršeno uravnotežen u sastavu.

Ječam je korisno gotovo svima, njegova kalorična vrijednost po 100 grama je samo 300 kcal. Pod zabranom perlijskog ječma, ako vi ili vaša obitelj pate od netolerancije na bjelančevine proteina, koja je obilno sadržana u zrnu ječma, a time i u ječmu.

Savjeti za kuhanje

Da bi ječam mrvio i ukusan, morate znati neka pravila za kuhanje ove žitarice:

  1. Prvo isperite, stavite na hladnu posudu za prženje. Zatim zagrijte pijesak, uz stalno miješanje. Kad se pojavi ukusni miris kruha, ječam je spreman i došlo je vrijeme da je ulijemo u tavu, ulijemo hladnom vodom, zimi se soli i kuhamo na niskoj temperaturi. Ovom metodom, kaša će se pretvoriti u mrvljenje;
  2. Dobar način kuhanja žitarica je da ga operi u keramičkoj posudi ili u zdjelu spore štednjaka;
  3. Najbolje je za kuhanje ječmenog spremnika s debelim dnom s čvrstim poklopcem. Na primjer, kazanki ili utyatnitsa;
  4. Voda je bolje pročišćena kroz filtar;
  5. Nije potrebno miješati kašu tijekom kuhanja, a bolje je ne podići poklopac;
  6. Nakon što se žitarica ulije u vodu, potrebno je čekati da se vreli, a tek onda smanjiti toplinu na minimum. Ječam ne bi trebao kuhati, inače voda će ispariti i kaša neće kuhati;
  7. Kad ječam apsorbira vodu i kuha, požar se mora isključiti, bez uklanjanja poklopca, potopiti kašu 10 minuta, tako da treba očistiti i otvoriti svoj neobičan ukus.

Svježe povrće, pržena ili kuhana gljiva, luk su izvrsni za kašu..

About

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 2