Koliko vremena trebate kuhati repa dok ne budete spremni?

Mnoge se kućanice boje eksperimenata, preferiraju kupnju kuhane repe. Motiviraju takvu odluku činjenicom da će repa biti kuhana već duže vrijeme i neće biti tako ukusna. Dakle, koliko kuhati repe?

Koliko по времени надо варить свеклу до готовности

Savjeti iskusnih kuhara pomoći će vam da izbjegnete pogreške i pravilno izračunati vrijeme kuhanja. Kuhanje može potrajati od 35 minuta do 1 sat. Ti čimbenici ovise o veličini korijena i metodi priprave..

Ubrzavanje procesa pomoći će štednjaku, mikrovalnoj pećnici, paru ili loncu na pritisak. Koje od mogućnosti kuhanja odabrati – odlučite!

Kako kuhati repa dok ne kuhate u tavi

Brojni recepti svedeni su na klasičnu metodu kuhanja oprano korjenastog povrća sve do spremnog. Srednje repu na ovaj način kuhaju se oko sat vremena.

Korištenje nekih trikova može se smanjiti vrijeme kuhanja. Kod 4 korijena potrebno je oko 2 litre vode. Zatim slijedite slijed djelovanja:

 1. Prije kuhanja, vinaigrette mora biti temeljito oprati. Trim rep, mjesto rasta nije potrebno. Tako ćemo zadržati boju korijena. za pranje
 2. Napunite lonac hladnom vodom, pustite da kuhate. Stavite povrće tamo. kuhati свеклу
 3. Kada voda s korijenjem kuha, smanjite toplinu, dodajte žlicu šećera. Sol nije nužna. Sol će pogoršati okus repe, a šećer će ga pojačati. Nastavite kuhati još 20-25 minuta..
 4. Posljednja faza je ispuštanje vode iz posude, staviti ga pod tekućinu hladne vode. Čim se napuniti lonac repa, ostavite je 5 minuta. Zbog oštre promjene temperature, korijen usjeva će doći do pune spremnosti. repa готова

U mikrovalnoj pećnici

Dokazani recept će vam omogućiti da brzo dobijete kuhano povrće sa očuvanjem boje i vitamina. Ova metoda će vam pomoći kada trebate kuhati zdravo povrće za nekoliko minuta..

Kuhanje korjenastog povrća u mikrovalnoj pećnici oslobađa prljave posude. Tako kuhane, repu se dodaju na sve vrste salata, vinaigrettes i hladni borsch. Voda za kuhanje nije potrebna. Za 3-4 repa treba vrećicu za pečenje povrća ili celofan namirnica.

 1. Korijeni povrće se isprati četkom pod tekućom vodom. Uklanjanje repa nije nužno.
 2. Stavite povrće unutar pakiranja ili zamotajte u celofan od hrane.
 3. Uključite mikrovalnu pećnicu na maksimalnu snagu 10-15 minuta. Tijekom procesa kuhanja, para se skuplja unutar vrećice, ona se puno nabubri. Ne morate se bojati toga, neka se sadržaj kuhati prije nego što signal završi.
 4. Pažljivo izvadite vrećicu, izvadite sadržaj. Nanesite slatki korijen u hladnu vodu, a zatim očistite.
 5. Za repa još bolje, prije polaganja u mikrovalnu pećnicu, očistiti i izrezati. Sjeckani korjenasto povrće kuhaju 8-10 minuta.

U multicookeru

repa

Budući da su se izumi kućanskih aparata počeli pojavljivati ​​u kuhinji modernih kućanica, kuhanje je postalo još lakše. Multicooker uvelike olakšava proces kuhanja. Zahvaljujući sporom kuhalištu, dug i mukotrpan proces kuhanja korjenastog povrća je stvar prošlosti..

Repa skuhana u laganom štednjaku zadržava zdrave tvari, boja i ne gubi ukus. Model multikookera nije važan, glavna stvar je da ga ima na dohvat ruke. Ovisno o veličini zdjelice, 4-5 malih korjenastog povrća može se staviti u sporo kuhalo..

 1. Isperite zemlju povrće sorti spužve pod tekućom vodom. Da biste uklopili više korjenastog povrća, morate rezati repove, ako se ne miješaju, mogu ih ostaviti.
 2. Stavite ih u zdjelicu s više kaveza, ulijte u vodu, oko 200 ml.
 3. Zatvorite poklopac, uključite način rada “Kuhanje” ili “Juha”. Omogućite timer za 60 minuta. Vrijeme kuhanja ovisi o modelu multicooker. Međutim, ne može trajati više od 1 sat.
 4. Na isti način možete kuhati zdravo povrće u načinu rada “parobrod”. Da biste to učinili, ulijte na dno zdjele vode. Stavite korijenje na postolje za parenje. Omogućite odgovarajući način i pričekajte da signal završi kuhanje.

paprikaš готовоSaznajte kako kuhati ukusno francusko jelo – piletina fricassee s vrhnjem ili gljivama.

Kako kuhati ukusnu bočicu za jela od mesa. Koje su najbolje jela za svinjetinu, govedinu ili piletinu, pročitajte naš članak..

Pročitajte kako kuhati pikantni kupus na korejskom – izbor najboljih receptura..

Koliko treba kuhati repe za salatu u dvostrukom kotlu i tlačnom kuhalištu

Za očuvanje hranjivih tvari, vinaigrette korijen je bolje pariti. Najprikladniji način za to je parobrod. Prednost ove metode je kratko vrijeme kuhanja u usporedbi s uobičajenom opcijom..

Kuhana, stoga, repa proizvodi vrlo osjetljivu, mirisnu i ugodnu okus. Para može biti potpuno ili sjeckano korjenasto povrće. Umaknut će povrće u nekoliko minuta.

 1. Ovisno o integritetu kuhanja, ogulite i namočite ili jednostavno temeljito operite repa.
 2. Ulijte potrebnu količinu vode u dvostrukom kotlu. Stavite povrće na parobrod.
 3. Zatvorite poklopac, postavite tajmer na 20-30 minuta. Stavili smo štednjak na paru bez elektronske kontrole na vatri, kuhati pola sata. Kuhani ciklus kuhati 10 minuta.
 4. Spremno povrće se uklanja iz dvostrukog kotla i odmah se ispere, kasnije će biti teško napraviti.

Korisni savjeti

 • kako bi se korijenje isprali od prljavštine, bolje je oprati ih četkom;
 • morate čistiti kuhano povrće rukavicama, inače će vaše ruke biti obojene;
 • posudu za kuhanje treba odmah oprati nakon kuhanja;
 • da biste uživali u ukusnom korjenovom povrću, potrebno je odabrati vinaigrettes;
 • sol ne može biti, sol daje repa neugodan okus, bolje je dodati šećer.

Sada, kada kuhate repa, nećete imati pitanje – koliko dugo to kuhati. Sjeti se naših savjeta! uspjeh!

About

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 15 = 17