Kako pripremiti maline u svoj sok za zimu

Vitamin-bogata malina poznata je po svojim ljekovitim svojstvima i neophodna je u razdoblju jesensko-zimskog širenja bolesti dišnog sustava..

bobičasto voće малины в банках

Bobice se koriste kao profilaksa i tijekom cijelog razdoblja bolesti. Ali nemojmo govoriti o bolesti.

Jamstvo maline je omiljena poslastica najslatnijih zubi! A što su ukusni kolači s punjenjem malina?!

Napomena za sve domaćice nudimo jednostavan recept za žetvu malina u vlastitom soku za zimu.

Tradicionalni recept

Ukupno, recept je namijenjen za 900 grama gotovog proizvoda. Trebat ćemo:

 • 1 kg svježih malina;
 • 300 grama granuliranog šećera;
 • Čisti i suhi 1-litreni staklenki ili plastični spremnik;
 • Plastični poklopac;
 • Ako je potrebno: miješalica ili šipka.

proizvodi

Općenito – klasični recept za maline u vlastitom soku za zimu vrlo je jednostavan. Sada vidiš ovo. Bobice se trebaju prati, nježno stavi na suhi ručnik, suho.

Za razlučivanje, uklanjanje iz ukupne mase plodova, razmažen, izrazito različit u boji. Ako želite uživati ​​u izgledu uglavnom cijelih plodova, morate potrošiti više vremena na kuhanje..

Nakon sušenja širite bobice na ploču za rezanje i stavite ih u zamrzivač 10-15 minuta. Zbog činjenice da je glavna komponenta maline sok, tj. tekućina, u uvjetima zamrzavanja, bobica će postati jača.

šećer

Za očuvanje oblika maline potrebna nam je pravokutna posuda (možete koristiti zdjelu i staklenke, kao na fotografiji). Pažljivo smjestite smrznute bobice u posudu i prskajte ih šećerom..

očekujemo выделения сока

Upozorenje! Nema potrebe miješati mase sa šećerom aktivno. Bez pritiskanja, nježno, s rukama, spojite dvije komponente. Ostavite 30 minuta, tijekom kojeg će malina dati svoj sok.

Mi pomak

Dobro zatvorite poklopac i pošaljite u hibernaciju u zamrzivaču. Ako imate banke, onda morate premjestiti plodove u njih. Pa, ako se okrenete, trebate sterilizirati posude delikatno.

sterilizirati Okreni se ключом

Želio je jesti? Izvadite, odmrzite i uživajte u okusu ljetnog sunca i mirisima svježih bobica!

Ako nije važno očuvanje oblika bobica, upotrijebite žlicu, šipku za premlaćivanje ili miješalicu.

Pomiješajte šećer i maline, stavite ih u posudu, zatvorite poklopac i – ponovno zimi u zamrzivaču!

Takav sastav savršeno nadopunjuje palačinke s kiselim vrhnjem, kolačima od žitarica i skuhama. Odmah se odmrzava, lako se odvaja jednostavnom žlicom čak i kad zamrznu..

Jasmino maline u vlastitom soku

Jam – kuhati! Iskusne kućanice znaju da trebate pažljivo kuhati marmelad, s poznavanjem, inače nećete dobiti vrlo ukusan rezultat. Proučimo!

dobiva:

pekmez

 • 1 kg svježih malina;
 • 1 kg šećera;
 • Posuda za emajl;
 • Drvena žlica ili spatula;
 • Sterilizirano stakleno posuđe.

Berry je opran, sušen, prekriven šećerom. Možete ostaviti nekoliko sati bez miješanja. Čekamo da se sok od malina potpuno ne zasiti sa šećerom. Umiješajte drvenom žlicom i postavite na najmanju vatru..

Pomno pratimo kako bismo spriječili snažno kuhanje. Čim zaglavi pekmez, u prvih nekoliko sekundi izvadimo iz peći. Ostavite da se ohladite. Zatim, izvršavamo iste manipulacije drugi put..

Volite deblji džem, više nalik na džem? Kuhajte u trećem putu u isto jamstvo.

U trenutku posljednjeg kuhanja, ulijte pekmez u posudu i namotajte poklopac. Kada se hrana od malina u vlastitom soku ohladi, spremite je na mračnom, hladnom mjestu..

U slučaju kada se promatra recept, boja nastalog pekmeza treba biti rubin! Gornji recept često se zove “pet minuta”.

pekmez из шелковицыPročitajte i kako kuhati zdravo jamčeno jelo. Ne propustite joj žetvu, inače nećete imati vremena za nabavku takvih korisnih plodova..

I ovdje ćete naučiti kuhati komotinu od trešnje.

Upuštati se u domaće kolače? Danas predlažemo da odaberete jabuke kao punjenje. Ovdje ćete naći zanimljive recepte..

Korisni savjeti

Poduzmite nekoliko potvrđenih preporuka:

 1. Nikada ne isperite maline ispod slavine u zdjelici ili drugom spremniku. Učinite to u sapunici koristeći tuš. Bobice će biti bez prašine i drugih onečišćenja, ali neće se nabubriti od vode i zasigurno se neće pretvoriti u nered;
 2. Za miješanje malina sa šećerom i pri procesu zaglavljenog kuhanja, nemojte koristiti metalne predmete – žlice ili posude, mogu izazvati promjenu boje u tamniju sjenu. Neka bude emajl, drvo, pa čak i keramika;
 3. Kad se vreli, na površini džema formira se svjetlo ružičasta pjena, pazite da je podignete, inače može stvoriti neprikladne mrlje koje izgledaju poput pahuljica.

Samo slijedite recepte i uživajte u mirisnim malinama u vlastitom soku!

About

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + = 8