Kako ispeći kruh od cjelovitog zrna u proizvođaču kruha

Sposobnost peći kruha uvijek je bila znak dobre kućanice. Moderna tehnologija pojednostavljuje taj zadatak. Glavno je slijediti recept. Danas ćemo vam obratiti pažnju na nekoliko recepata koji će vas naučiti da ispeći kruh od cjelovitog zrna u proizvođaču kruha..

kruh

Prednosti integralnog brašna preko bijelog

Da biste razumjeli razlike između ove dvije vrste brašna, trebate se obratiti biologiji. Struktura zrna je predstavljena s nekoliko komponenti:

 • sredina, koja se uglavnom sastoji od škroba;
 • voće i sjeme školjke koje pokrivaju zrno izvan;
 • zrna klica.

Školjke sadrže minerale i dušične tvari, vlakna, proteine. Klica sadrži proteine, minerale, ulja. Najviši stupanj bijelog brašna sastoji se od jezgri, jer se brišu od svih školjaka. To daje bijelo brašno kalorijski sadržaj, jer je škrob ugljikohidrat. Proizvod ima mekanu, ugodnu bijelu i kremenu boju, izvrsne osobine pečenja. No, sve korisne tvari uklanjaju se iz njega, što ga čini beskorisnim proizvodom za tijelo..

Grubo brašno štedi sve sastojke zrna, postaju izvor energije za tijelo. Ne samo da hrani tijelo, već ga i opskrbljuje vlaknima, neophodnim za njegovo pročišćavanje. Ali, u smislu kvalitete pečenja, brašno od vrhunskog brašna nadmašuje cjelovite brašno. Grubo brašno ne diže se tako dobro, ima sivkastu boju. Prikladnije je za pečenje kruha, kolača i frittera. Teže je peći jela uz dodatak bijelog brašna.

Klasični recept
kako испечь цельнозерновой хлеб в хлебопечке
sastojci Broj
brašno od cjelovitog pšeničnog proizvoda 560 g
voda 350 ml
suhi kvasac 1 tsp.
biljno ulje 2 tbsp. l.
sol 1 tsp.
med 2 tbsp. l.
Vrijeme kuhanja: 30 minuta Kalorije po 100 grama: 237 Kcal

Kruh od cjelovitog zrna je neophodna komponenta prehrane svih koji žele biti zdravi, ljudi.

Najprije morate zagrijati vodu u tavi na 40 stupnjeva. Trebao bi biti dovoljno topla da bi se otopio med koji joj je dodan..

voda подогреть

Svi sastojci se dodaju prema uputama za proizvođača kruha. Odabran je glavni program, veličina kuhanog kruha, sjena kore.

dodati муку

Nakon 7 minuta možete pogledati i vidjeti konzistentnost tijesta. Pretjerano tijesto zahtijeva dodavanje brašna. Raslojeni, dezintegrirajući tijesto mora se razrijediti vodom..

miješati

Nakon što je test stekao normalnu gustoću, možete zatvoriti poklopac i pričekati da program završi. Nakon toga kruh se pažljivo izvadi i ohladi. Može jesti.

Kruh od integralnog raženog kruha

Segul brašno nadmašuje pšenicu u skupini korisnih tvari. Osim vlakana, sadrži mnogo vitamina, elemenata u tragovima. Koristi se:

 • integralno zrno i pšenično brašno – 250 g svaki;
 • mlijeko – 380 g;
 • šećer – 1,5 tbsp. l;
 • sol – 1,5 cl. l;
 • biljno ulje – 1 cl. l;
 • suhi kvasac – 2 tsp;
 • kantar sjemena, kumin – 1 tsp.

Vrijeme kuhanja je oko 30 minuta. Kalorija – oko 237 kcal.

Priprema započinje prskanjem dna kruha s kvascem, preko kojega se obje vrste brašna prosijavaju. Tada se dodaju sve ostale komponente, posljednje koje se ulijeva u mlijeko. Nakon postavljanja programa i njegove implementacije, kruh je spreman.

Beskvasni kruh od integralnog kruha u proizvođaču kruha

Svježe tijesto donosi više koristi od tijela od kvasca. Prethodno je trebalo čekati između 15 i 24 sata kako bi se omogućilo da se beskvasno tijesto digne. Pekačica uvelike pojednostavljuje proces, štedi vrijeme potrebno za gnječenje i pečenje.

Potrebni sastojci:

 • raženi brašno – 300 g;
 • pšenično brašno – 100 g;
 • sol – 1 tsp;
 • šećer – 2 tbsp. l;
 • ulje (maslina ili suncokreta) – 2 tbsp. l;
 • voda.

Vrijeme kuhanja je oko 40 minuta. Kalorija – oko 177 kcal.

U kontejneru se pomiješa raž i pšenično brašno, doda se šećer i sol i dobro se miješaju. Da biste dobili savršeno miješanje sastavnih dijelova, možete upotrijebiti način gnječenja gnječenja. Nakon 15-20 minuta smjesa će biti spremna. Voda i ulje izlijevaju se u smjesu i ponovno se miješaju. Smjesa mora biti homogena. Tijesto bez kvasca postavljeno je na toplom mjestu da se podigne oko jedan dan. Nastavak tijesta je pečen oko 50 minuta u načinu “pečenja”. Čim se kruh pripremi, treba ga ohladiti, jer samo topli kruh s kruhom bez kvasca ima najkorisnija svojstva..

ujutro полезноPročitajte kako kuhati ukusnu ribu na francuskom..

Kukuruzni kašu na mlijeku koji se kuha u multivarijatu je hranjiva i zdrava jela koja se vrlo lako priprema.

Salata s kuhanim dimljenim kobasicama je jednostavna jednostavna jela na stolu. Recepti ovdje.

Kruh od cjelovitog zrna s medom u krušnoj peći

Izrada kruha prema ovom receptu daje nježnu i apetitantnu aromu meda. Sastav sastojka:

 • cjelovite žitarice – 2 žlice;
 • obični brašno – 1 žlica.
 • aktivni suhi kvasac – 1,5 tsp;
 • topla voda – malo više od 1 šalice;
 • rastopljeni maslac – 2 tbsp. l;
 • Art. med;
 • ¾ tsp sol.

Vrijeme je 95 minuta. Kalorija – oko 200-350 kcal.

Prema redoslijedu navedenom u uputama, sastojci se stavljaju u proizvođača kruha. Uobičajeni red je tekući, a zatim suhi. Kvasac spava u rupi u sredini. Ostaje uspostaviti ciklus kruha od cjelovitog zrna. Nakon vremena određenog programom, gotovi kruh odvaja se iz pećnice i ohladi na žičani stalak. Kruh je dobar s maslacem i medom.

Preporuke za pekara

Da biste postali pravi profesionalci u kruhu sa samoposluživanjem, morate slušati savjete majstora:

 1. Sjajni brašno preporučuje se zbog dobrog razloga. Postaje bujna, zasićena mjehurićima zraka. Kada punite zdjelu brašnom, možete ga odmah prosijati kroz sito..
 2. Morate strogo slijediti recept. Ako podlegneš iskušenju da dodate više ukusnih sastojaka, možda ćete se suočiti sa slomljenom konzistentnošću kruha..
 3. Ako tijekom pečenja cijeli zrna kruha ne diže vise, samo se formira ravna kora, onda je to normalno za ražuh brašna..
 4. Umjesto vode, brašna, možete dodati sok od repe i čaj. To će poboljšati okus i lijep izgled pečenja..
 5. Bolje je ne podignuti poklopac nakon što je proces približavanja i pečenja tijesta počeo. To uzrokuje padanje kruha..
 6. Preporuča se koristiti biljno ulje za proizvođača kruha;
 7. U nedostatku “držati toplo” način, potrebno je brzo ukloniti kruh iz peći. U suprotnom će kruh postati vlažan zbog kondenzacije..

Upućivanje kruha kod kuće korisnije je za obiteljsku vještinu. Ručno kuhani aromatizirani kruh ujedinjuje sva kućanstva..

About

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

42 − 34 =