Mi az a szokás, hogy az etikett szerint inni kell a pezsgőt?

A középkori Champagne régióban először pezsgő bor jelent meg. Az ezüst szőlőjét szerzetesek termesztették, és a gyülekezet rituálékában, például a szentségben, pezsgőt használtak.

a чем пить шампанское

Egy idő után ez az ital beleszeretett a francia királyokba. Nemcsak a koronázás idején, hanem rendszeresen szolgált az asztalnál és más nagyszabású ünnepségeken is..

Hogyan kell inni pezsgőt az etiketthez?

A pezsgő sok kedvenc ital, ami minden ünneplésre kiválóan alkalmas. Az ital használatakor bizonyos etikettet kell betartani..

 1. A pezsgőt nem szabad pohárból vagy poharakból inni. Ehhez speciális hosszúkás üveg van egy vékony lábon, az üvegnek átlátszónak kell lennie, díszítőelem nélkül.
 2. A pezsgőt sötét és hűvös helyen tárolják. Ideális hőmérséklet 7-9 fokos adagoláshoz.
 3. Lassan és kis kortyokban inni kell.
 4. A cégnél, az első, aki az üvegbe kerül, egy nőnek, és csak azután kell az embernek.
 5. Az üveget a bal kezében kell tartani, és ne tegye az asztalra. Ez jelzi a pincérnek, hogy nem akar többet inni.

Mi iszik

pezsgő

Champagne – egy nagyszerű ital, amely nagyszámú variációval rendelkezik. Mindegyiküknek követnie kell a rágcsálnivalók listáját.

Édes és félédes fehér:

 • gyümölcsök (szőlő, alma, ananász, kiwi és mások);
 • fagylalt;
 • bogyók;
 • saláták;
 • csokoládé;
 • sajt.

Édes és félédes rózsaszín:

 • hús (bárány, borjú);
 • baromfi (sovány csirke, pulyka, kacsa).

brut:

 • egyszerű szendvicsek kaviárral, sajtos szeletekkel, sült ananászokkal és más egyszerű változatokkal;
 • tenger gyümölcsei.

Félszáraz:

 • diófélék;
 • sajt;
 • madár (csirke);
 • tenger gyümölcsei;
 • sushi és tekercsek.

Sütésként az egyszerű ételek ideálisak. Kifinomult ételek, sok összetevővel, majonézzel vagy vajjal, nem alkalmasak egy ilyen nemes italra..

Pezsgő és egyéb italok

Milyen italokat lehet kombinálni pezsgővel? A pezsgő egyéni ital, ritkán használják más típusú alkoholos koktélokban. Az alkoholmentes opció frissen préselt gyümölcslevek, amelyek kiválóan alkalmasak a félédes pezsgő számára..

Minden ünnepségen ritkán senkinek csak néhány pohár pezsgő van. Ebben az esetben kövesse az alkoholtartalmú italok klasszikus szabályait – mindegyiknek erősebbnek kell lennie, mint az előző. Ez azt jelenti, hogy a pezsgő után, amelynek ereje átlagosan 9-13 fok, a kikötői bor (20 fokos felett), a likőr (20 fokos és annál magasabb), a vodka, a tequila, a pálinka.

Mi a legjobb, ha nem iszik pezsgőt

a чем нельзя пить вино

Annak érdekében, hogy ne rontsa az ital benyomását, kerülje ezeket az ételeket és termékeket:

 • hagyma és fokhagyma;
 • Halva és más keleti édességek;
 • Majonézes ételeket, salátákat is beleértve;
 • zsíros hús;
 • kolbász, sonka;
 • sózott hal.

Hasznos tippek

Hogyan válasszunk

A legtöbb ember számára ez a legegyszerűbb követelmény – így sok buborék és hab van, és pamutnal nyit. Ilyen örömért, fizetni kezdve 150 rubel / palack.

A Krasznodar Területen a pincészetek által termelt orosz pezsgő átlagosan 200-400 rubelt tartalmaz. A külföldi pincészetekből származó üveg pezsgő ára 2 ezer rubelből több százezer dollárba fog kerülni..

A legdrágább pezsgõt a világon néhány évvel ezelőtt árverésen árusították 270 ezer dollárért.

Franciaországban a pezsgő pezsgőket rendszeresen szállítják Oroszországba. Ott származott ez az ital. Költsége 3-4 ezer rubelenként lesz.

Óvatosan vizsgálja meg a palack megjelenését. Minden matrica van a helyén, vannak ragasztónyomok, mennyire feszes a parafa. Ha a parafa műanyag, akkor ez egy alacsony minőségű minőségi pezsgő.

A műanyag sapkák nem elég feszesek és levegő áthalad rajta, ami rosszul befolyásolja az ital minőségét..

Hogyan kell megfelelően megnyitni a palackot

A kiszolgálás előtt a pezsgőt 7-9 fokosra kell hűteni. 3 óra van a hűtőben. Tálalva egy hideg víz és jég vödörben. Soha ne nyissa ki az üveget a nyitás előtt..

Vegye ki a palackot a kezében, és távolítsa el a felső réteget védő huzalral, tartva a parafát. Döntse meg a palackot 45 fokos szögben. Indítsa el az üveg palackozását, ne a parafát, aztán könnyű pop, nem lövés..

Hogyan kell önteni egy pohárba

Az italt az üveg falaira öntik, és nem az aljára. Ez azért van, hogy ne kapj hatalmas habszivacsot. Az üvegt meg kell billenteni és kis patakba önteni. Az italt kettőbe öntik. Az első után meg kell várni a hab feloldását, és fel kell tölteni, hogy az ital vegye fel az üveget.

forralt borHogyan főzzük fűszeres, forralt borokat otthon, olvasd el a cikkünket.

Hogyan készítsünk háromszöget a húsokkal és a burgonyával egy tatár étel, amelyet nagyon egyszerűen főzünk.

A tejföllel és a szilva szilvával készült pite egy hihetetlenül ízletes étel, amely lédús és testes..

Hogyan kell inni

Az üveg kezében meg kell tartani a lábát. Ez azért szükséges, hogy az ital ne melegedjen fel, és ne veszítse el aromáját és ízét. Tarthatsz egy poharat a kezedben, miközben fogyasztsz pálinkát, ami emberi kézmelegítéssel még ennél is illatosabb lesz. A pezsgő esetében ez teljesen helytelen..

Ne kezdjen azonnal inni. Éreznie kell az illatot, és több száz apró, irizáló buborékot kell megnéznie.

A pezsgő aperitifként szolgálhat a fő bankett előtt. De emlékeztetni kell arra, hogy a széndioxid-tartalmú italok, amelyek miatt buborékok jelennek meg, sokkal gyorsabban szívódnak be a vérbe. Ezért nem ajánlott üres gyomornak pezsgőt inni nagy mennyiségben. Csak néhány korty a főmenü előtt.

Érdekes tények

 1. A forgalmi dugó elérheti a 110 km / h sebességet..
 2. Ha a mazsolát a pezsgős pohárba dobja, alul fekszik, és többször lebeg..
 3. Kezdetben a középkori franciaországi borászok minőségi italnak tekintették a pezsgőt, mert úgy gondolták, hogy a buborékok a túlzott erjedés eredménye..
 4. 54 méter – pontosan ez az összeg a hivatalosan regisztrált repülés egy parafa egy üveg pezsgőt.
 5. A hajósok megtörnek egy palack pezsgőt a hajón, amikor a vízbe esik.
 6. 1967-ben, amikor a Dan Henry, aki elnyerte az autóversenyt, 1967-ben megjelent a pop-ről való fröccsöntés rituálta, rázta meg a bemutatott üveges pezsgőt, és kihasználta a körülötte lévő mindenki tartalmát. Azóta állandó rituálé nemcsak autóversenyeken, hanem egyszerű pártokon is.
 7. Augusztus 4-e a pezsgő születésnapja.
 8. Egy informális tanulmány készült, amelynek eredménye azt mutatta, hogy 1 üveg 0,75 ml pezsgő 50 millió buborékot tartalmaz.
 9. A mérsékelt pezsgő jó az egészségre. A pezsgő ital javítja a bőr állapotát, és pozitívan befolyásolja a memóriát és az általános agyműködést..

következtetés

 1. Champagne – nagyszerű ital a Champagne tartományban Franciaországban.
 2. A pezsgők számára a legjobb szendvicsekből és gyümölcsből készült ételek.
 3. A majonézt és a keleti édességeket nem szabad a pezsgőnek szolgálni.
 4. Válassz minőségi pezsgőt a bevált üzletekben.
 5. Nyitó pezsgő habokkal és lövedékkel, csészékbe öntve és nagy görtönben való ivással – mindez rossz hang az ilyen csodálatos italért..

About

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

75 − = 71