Mennyire egyszerű és ízletes a tintahal saláta főzni

A tálhán alapuló salátát főzni kell megfelelően. Amikor ilyen ételeket főzünk, nagyszerű lehetőség nyílik arra, hogy megmutassuk képzeletüket és felismerjük ötleteiket..

saláta с кальмарами

A mészhéjú halak megfelelő elkészítési módja

A tintahal húsa annyira finom és ízletes, hogy ősidők óta csemegének tekinthető, amely bármely asztalon megtalálható. Ugyanakkor számos hasznos tulajdonsággal rendelkezik. Annak érdekében, hogy egy ízletes kész tálat hús, először is meg kell főzni helyesen..

A hasított testek előkészítésének elősegítése érdekében meg kell próbálnia friss húsokat találni. Ha hosszú ideig a hűtőben van, akkor szigorúbb és “rosszabb” lesz. A sütés előtt a tintahal hasított testét meg kell tisztítani egy vékony filmből..

Könnyűvé tenni, csak egy másodpercig forraljuk fel őket forró vízben. Ezek azonnal elkezdenek összehajtani magukat. A sztrippelés után a tintahalat tovább készíthetjük.

Számos módja van a tintahal hasított testének könnyű előállítására. Az egyik alapvető szabálya: a hús nem főzhet több mint 2 percet. Ellenkező esetben a szelíd, kifinomult finomság helyett egy ízléstelen gumi..

A húsnak többféle módja van arra, hogy visszaadja az előző lágyságot, de ez hosszú időt vesz igénybe – a hasított testet legalább egy órára újra kell főzni. Ugyanakkor a termék minden hasznos tulajdonsága eltűnik. Vegyünk néhány főzési módszert:

 1. Vegyük a serpenyőt, vigyünk bele vizet, és adjunk hozzá fűszereket. Használhatja a fűszerezést, amely kötelező – só. Forralunk fel a vizet, és a tűz tönkretétele nélkül terjesztjük a tintahal hasított testét. Néhány perc múlva húzza ki őket a szkennerrel és hűtsük le;
 2. Az előző módszerhez hasonló módon forraljuk fel a vizet. Dobd el a tintahal hasított testét, és azonnal távolítsa el a serpenyőt a hőtől. 10 perc múlva megkapjuk a kész tintahalat a vízből.

Lépésről-lépésre recept a klasszikus saláta számára
hogyan просто и вкусно приготовить салат из кальмаров
összetevők Száma
tintahalhús 0,5 kg
izzók 2 db.
tojás 4 db.
majonéz ízlés szerint
csipet
Főzési idő: 20 percig 100 gramm kalória: 70 Kcal

Az ilyen egyszerű saláta kiváló lehetőség egy ízletes, de ugyanakkor könnyű vacsorára. Annak érdekében, hogy elég sok időt és élelmet fog eltölteni. By the way, ez egy jó lehetőség azok számára, akik nézik az ábrát..

A legfinomabb és legegyszerűbb tintahalat elkészítheti több szakaszban:

 1. Kalmár hús előkészítése. Ehhez tisztítsa meg a hasított testet a filmből, főzzön vízben fűszerekkel legfeljebb 2 percig. Minél több fűszert ad hozzá, annál finomabb és aromásabb lesz a hús, ajánlott hozzá a babérlevelet. Ezután hűtsük le a hasított testet és a szalagot; vágott bele кальмары
 2. Forraljuk a tojásokat, és ne vágjuk apróra, lehetőleg csíkokra; vágott bele яйца
 3. A vöröshagymát a minőségétől függően végezzük. Édes, lédús, vörös hagyma, amely elég ahhoz, hogy vékonyra vágja. Ha az íj “erőteljes”, akkor először el kell távolítanod az összes keserűséget. Ehhez a már felaprított hagymát felforrósíthatjuk forrásban lévő vízben, amelyben a tintahalat pár percig főzzük, vagy ecettel marináljuk; hagyma нарезать
 4. Keverjük össze az összes hozzávalót és töltsük fel a majonézzel.

Egyszerű és ízletes konzerv tintahal saláta

Azok számára, akiknek nehéz megtalálni a tintahalat saját magukban, konzerv húsokat kínálnak a boltokban. Az érzékenység és az íz tulajdonságai nem különböznek a frissektől, ráadásul a használat csökkenti a főzéshez szükséges időt.

Vegyünk egy népszerű saláta receptet a konzervált tintahal hússal. El kell készíteni:

 • egy töltött konzerv tál (általában 300-350 gramm);
 • 100 gramm hosszú rizs;
 • ½ kanna kukoricából;
 • 2 uborka;
 • 4 tojás;
 • majonéz;
 • só;
 • zöld (opcionális).

Salátaelőkészítési idő – 30 perc. 100 gramm kalóriát – 150 kcal.

Főzősaláta szakaszai:

 1. Főzzük a rizst, amíg főzünk, 200 g forró vízbe helyezve. A kész rizst mosóvízzel és hideg, folyóvízzel mossuk. Diétás étel készítéséhez ajánlott nem hagyományos módon forralni, hanem gőzölni;
 2. A mosott uborkák apróra vágják;
 3. A tojás forraljuk, és kockára vágjuk;
 4. A konzervált tintahalat általában nagydarabokban értékesítik, ezért őröljük meg őket, hogy az uborkák kockáinak méretét megkönnyítsék;
 5. Keverjük össze a szeletelt összetevőket, adjunk hozzá kukoricát, majonézet, fűszereket és gyógynövényeket. Zöldek salátára vághatók, vagy csak díszítésre használhatók.

“Royal”

saláta с кальмарами

Ez az étel lesz minden csodálatos asztal csillaga. A saláta rendkívül kielégítő, így az erősebb szex képviselői különösen örülnek ennek. Általában azonban senki sem hagy közömböset.

Két lehetőség van a tintahal húzására a receptben: főzve és konzervben. Vegyünk egy receptet pácolt tintahalra, mivel kiderül, hogy pikánsabb. Neki, hogy készítsen:

 • egy konzervdara (általában 300 g);
 • 300 g csirkefilé;
 • 2 alma;
 • majonéz;
 • 4 tojás;
 • só, bors.

Egyesek azzal érvelnek, hogy a hús és a tenger gyümölcseit ötvöző nem érdemes, azonban a csirke- és tintahalhús saláta egy része eloszlat minden előítéletet.

Salátaelőkészítési idő – 30 perc. 100 gramm kalória – 190 kcal.

Főzősaláta szakaszai:

 1. Főzzük a tyúk filét. Általában legfeljebb 15 percig forraljuk. Hűtsük le a húst, és kockára vágjuk;
 2. Tojás tojás, hideg és őrlés;
 3. Hámozzon le és vágja el az almát. Javasoljuk, hogy olyan savas fajtákat használjunk, amelyek hozzáadják a “zest” -et az edényhez;
 4. Kis tálakból vágott tintahal húsa, ha még nem őrölt;
 5. Keverjük össze az összes összetevőt, töltsünk fel majonézzel. Ha nem házi készítésű majonézet használnak, de megvásárolják, akkor mustárhoz vagy citromhoz adhatjuk az öltözködést gazdag ízléssel.

burgonyaPárolt burgonya húst vagy zöldséget egy serpenyőben – vegye figyelembe ezt a receptet.

A Lenten Berry Pie egy könnyű étel, és nem túl magas a kalóriákban..

Olvassa el, hogyan kell főzni a párolt hal süteményeket – próbálja meg ezt az egészséges, étrendi étel receptünknek megfelelően..

“Exclusive”

A saláta eredetisége az, hogy szilvát készítsen előkészítéséhez. Ez a szárított gyümölcs egy édes utóízzel és aromával látja el a kész csészét, ami régóta észrevehető, mielőtt az edény a tányéron lenne..

Az “Exkluzív” saláta kalmárok előnye, hogy nagyon gyorsan elkészül. Tehát elő kell készítenie:

 • 300 g felengedett tintahalhús;
 • 100 g aszalt szilva;
 • 100 gramm sajt;
 • nagy paprika;
 • 200 g tejföl;
 • só, cukor.

Salátaelőkészítési idő – 15 perc. Kalória 100 gramm – 105 kcal.

A főzés szakaszai:

 1. Készítse a tintahal tetejét. Ehhez néhány percig forraljuk a sós vizet, és megkapjuk őket. Hűtsük le a húst és vágjuk egy vékony szalmává;
 2. Prüszét 4-6 darabra vágjuk. A bogyókat kövek nélkül kell bevinni, ha ez nem lehetséges, akkor a recept szerint meg kell győződni arról, hogy a kivágott szilvamagok száma 100 gramm.
 3. Sajt vágott kockákra. Ajánlatos az Adygei vagy bármely más sótlan fajta használata;
 4. Bolgár bors kis kockákra vágva. A szépséghez két színes fele lehet például piros és sárga;
 5. Mindegyik összetevőt összekeverjük, töltsük meg tejföllel, és adjunk hozzá sót és cukrot, amelyet ízlés szerint kell venni, de megközelítőleg egyenlő mennyiségben.

Tálalás előtt a saláta legalább 15-20 percet kell tartania. Ezalatt a cukor és a só teljesen feloldódik. Ezután a salátát újra össze kell keverni és kiszolgálni..

Hasznos tippek

 1. A legmegfelelőbb olyan fagyasztott hasított testeket használni, amelyeket korábban még nem olvasztott le. Ezt a levegőben kell elvégezni, és mindenekelőtt a hűtőszekrényben;
 2. Fontos, hogy a film teljesen eltávolítható legyen a hasított test külsejétől és belülről;
 3. A húsleves, amelyben a tintahalat főzték, nem lehet önteni, hanem a leves alapjaként;
 4. A leginkább kompatibilis termék egy tálkás salátával főtt tojás, szinte minden receptben megtalálható;
 5. A legjobb, ha hozzáadjuk a vizet, ahol a hús főzni fogja a fűszereket: fekete borsó, só, babérlevél, szegfűszeg, szárított bolgár paprika.

következtetés

 • A tintahal saláta készítése sokkal könnyebb lehet, mint sokan gondolkodnak. Fontos, hogy a húst megfelelően főzzük, és válasszuk ki a megfelelő receptet a rendelkezésre álló termékekből;
 • Ha nincs vágy arra, hogy egyáltalán zavarnak a főzéssel, használhatja a konzerv tintahalat. Húsuk megtartja ízét;
 • A kalmár-alapú saláták mind táplálóak, mind könnyű – táplálkozási lehetnek, mindez az összetevők választékától függ.

Bon appetit!

About

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 2