Hogyan készítsünk narancshéj dzsemet

A citrusfélék előnyös tulajdonságai az ősi idők óta ismertek. Vitaminokban és mikroelemekben gazdag, a C-vitamin magas tartalma növeli a szervezet ellenállását a kedvezőtlen tényezőkkel szemben. De a citrusfélék héjában talált tápanyagok nagy része, és csak a legélénkebb szerelmesek használják.

Mindazonáltal nagyon ízletes változata van a “héj elfogyasztásának” – gyönyörű, fényes, illatos és nagyon hasznos narancsbőrből készült lekvárnak..

Klasszikus lekvárt narancssárga héjakkal “Curls”
hogyan приготовить варенье из апельсиновых корок
összetevők Száma
Narancssárga héjak 400 g
cukor 400 g
citrom fél gyümölcs
víz 400 ml
Fahéj, szegfűszeg, gyömbér tetszés szerint
Főzési idő: 4200 perc 100 gramm kalória: 156 kcal

A főzéshez:

  • A zománcozott, réz vagy sárgaréz palack a lekvárhoz (de a zománc a legjobb, mivel a lekvárt idõszakosan főzõdik);
  • Tű és cérna a tekercsek rögzítéséhez.

2 kilogramm narancsot veszünk (erre a receptre, a finomabb csiszolópapírral rendelkező fajták jobban megfelelnek), 5-6 darabot vágnak és eltávolítják a héjat a cellulózból. A héjat legfeljebb 2 centiméter szélességű csíkokra vágja. Öntsünk egy nagy, hideg vizet tartalmazó tartályba, beporjuk a kéregeket. 2 napig áztathat, de ugyanabban az időben 6 óránként le kell üríteni a vizet, és tiszta állapotban kell áztatni.

narancs корки

Két nap múlva végre kifolyik a víz. Minden egyes szalagot be kell tekerni és egy tűt meg kell húzni, egy szálon. Ez egy string, gyöngyök tekercsekkel..

tunkol в воде

Vegyük a zománcozott medencét, húzzuk ki a bőröndet, öntsünk vizet, forraljuk fel, 15 percig főzzük, távolítsuk el és ürítsük ki a vizet. Ezt az eljárást 4 alkalommal ismételjük meg..

forraljuk шкурки

Előforrázás után adjunk hozzá vizet, adjunk hozzá cukrot és főzzünk további 20 percig, öt perc múlva az elakadást, adjunk hozzá citromlevet, fahéjat, gyömbért és szegfűszegeket (opcionális).

hozzáad сахар

Hagyja lehűlni az elakadást, vegye le a cérnát, és tegye be egy tartályba..

az elakadást готово

Narancs és mandarin lekvár

Hozzávalók és főzéstechnika:

  • Narancs és mandarin héjak – 400 gr;
  • Cukor – 400 gr;
  • Citrom – félig gyümölcs (vagy citromsav – 10 g);
  • Víz – a szükséges mennyiség a krémek áztatásához;
  • Fahéj, szegfűszeg, gyömbér – opcionális.

A főzéshez:

  • A zománcozott réz vagy sárgaréz palacsinta a lekvár elkészítéséhez (de a legjobb az összes zománcozott, mert a lekvárt idõnként sütik);
  • Elektromos rács (húsdaráló, vagy élelmiszer-feldolgozó).

Elkészítési idő: 3 nap, figyelembe véve a kéreg áztatását 2 napig.

Tételek: 10-től.

A narancs és mandarin héjak lekvárának táplálkozási értéke (100 gramm késztermék):

kalória fehérjék zsírok szénhidrátok
245 kcal. 2,6 gr. 0,5 gr. 70 gr.

A lekvár elkészítésekor sok idő telik el az előkészítő szakaszban. Minél alaposabban készülnek a kéregek, annál finomabb és illatosabb a kész lekváros..

mandarinKészítsük elő a kéregeket, hogy ezt megtegyük, nagyon alaposan mossuk meg a narancsot és a mandarinot, hogy eltávolítsuk a viaszt a felületükről, ami gyümölcsökkel van bevonva a tárolási idő növelése érdekében. 400 gramm kéreghez 2 kilogramm narancsot vesz igénybe. A vastagabbakkal rendelkező narancsok leginkább alkalmasak a jamzsiafajták, a narancs narancsok, a haditengerészet számára.

Tisztítjuk az albedót narancssárga héjakból, – ez az alsó fehérréteg neve. Ezt a lehető legaktuálisabban kell elvégezni. Az Ön preferenciáitól (kicsi kockák, nagy szalmák vagy bármilyen formában) a crusts-ot összezúzzuk. Ehhez villamosítót, húsdarálót vagy élelmiszer-feldolgozót használhat. A zúzott kéregeket át kell áztatni, szükséges ahhoz, hogy megszabaduljon a citrus jellegzetes keserűségétől.

narancsZúzott kéregeket készítünk, zománcozott medencébe töltjük, hideg vízzel töltjük. Áztassa a kéregeket nem lesz két nap. Minden hat órában megváltoztatjuk a vizet. Két nap múlva engedje le a vizet.

Készítsünk szirupot az elakadáshoz: a cukrot kis mennyiségű vízben oldjuk, miközben folyamatosan keverjük, hogy ne égessünk. Pour áztatott citrus rudak forró szirup.

Főzzük a szokásos módon “öt percig”: forraljuk fel, hagyjuk 5 percig pároljuk, távolítsuk el a hőtől, hűtsük le 3 órán keresztül, és tegyük ismét a tűzhelyre. Tehát összesen 3 alkalommal ismételjük meg. Az utolsó főzés előtt adjunk hozzá egy fél citrom levét és fűszereket (szegfűszeg, gyömbér, fahéj).

A lekvár készen áll, amikor a kéreg lágy és látszólag átlátszó.

Az elkészített lekvárt sterilizált edényekbe öntse, zárja le a fedőt, tárolja hűvös, sötét helyen..

lasagnaLavash Lasagna Recept – Készítse elő ezt az érdekes receptet, amikor a vendégek leereszkednek..

A “Redmond” számos funkcióval rendelkezik, így bármiben elkészíthet. Vegye figyelembe a receptet a főtt sertéshúsra, amely könnyen előkészíthető ebben a berendezésben.

Halpaszta cukrászsütemények – finom házi sütemények.

Hasznos tippek

Ha inkább a narancssárga és mandarin-héjjal szeretne lekvárat enyhe keserűséggel, akkor főzéskor adja hozzá a gézbe burkolt csontokat, több rétegben hajtva; utána – ne felejtsd el eltávolítani ezt a táskát.

Ha sütéshez szándékozik lekvárat használni, akkor vastagabbnak kell lennie, hozzá kell adni egy táskát kövekkel a sűrítéshez és körülbelül 1 órán keresztül főzni kell (a narancssárga kövek nagy mennyiségű pektint tartalmaznak, ami a lekvárt vastagabbá teszi).

Narancs és mandarin lekvárok nagyon gyorsan cukrozódnak, kicsit felmelegítik, és a lekvár ugyanaz lesz..

Bon appetit!

About

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 7 = 3