Hogyan készítsünk finom sajtot otthon a tejből?

Sokan ma megpróbálnak mindent megteszni, hogy étrendjük kizárólag környezetbarát termékekből álljon, talán még saját kezükben is. Mint kiderült, a sajt, valamint még sok más, otthon is tehető a tejből.

Elég receptek vannak egy ilyen ételhez, a legegyszerűbbtől a legösszetettebbig, tapasztalat és némi tudás a főzésben..

otthon сыр

De a házi sajt legfontosabb előnye az a tény, hogy sokkal gazdagabbá válik, mint az üzletekben vásárolt..

Átlagosan, ha egy ilyen edényt saját kezével készítesz, legfeljebb fél órát vesz igénybe, ha bekapcsolja a hűtőben lévő hűtési időt. Bár sok szakács ajánlja (ha van elég türelme), hogy a sajtot egész éjszaka a hűtőben tegye.

A híres termék története

Nem tűnik furcsanak, de a sajt megjelenésének története a táplálkozásunkban messze visszaesik az ókorban, közelítő idő kb. 7000 év. Természetesen a leginkább finom ételek, valamint a sajtok származtak az arab országokból, keletről.

Egy régi kereskedő, aki a sivatagban vándorolt, úgy döntött, hogy megerősíti a tejet, ami az edényében volt, de meglepetésére a magas hőmérsékleten felhajtotta a tej, alján egy meglehetősen szilárd anyagot talált. Nem volt mit tenni, meg kellett próbálnom – valószínűleg nem bánta meg, mert leírhatatlan örömére jött.

Idővel a sajt története házról házra költözött, országról országra, kontinenseken átvágva, és Európába érkezett, ahonnan jött hozzánk. A kezdetektől fogva, és mindeddig a sajtot minden országban és minden asztalnál tiszteletben tartják, például az ókori Görögországban, az isteni és még mesés legendák sajtnak tekinthetők.

Európa híres volt az általunk ismert állatok tejéből készült sajtjairól. Az európaiak mindig kísérleteztek.!

típusok сыраA reneszánsz európai hajnalán olyan kultúrát adtak a világnak, mint a sajtkészítés, és a sajtkészítés iránya..

Azonban egy idő után ugyanaz a sajt a király figyelmeztetése szerint tiltva volt az emberre gyakorolt ​​kedvezőtlen hatása miatt, és csak a XVIII. Század végére végül sajtkészítés volt a szállítószalagra és ipari termelésére..

Az egykori “Unió” országaiban a sajt nem volt olyan csodálatos, mert a Kaukázus vállalkozó lakosainak köszönhetően az ilyen termék “sajtos”.

Számos legenda szerint a szláv népek is tisztelegtek a “sajtos”.

Lehetséges-e otthon ilyen terméket készíteni, milyen valóságos?

Ahogy az évszázados gyakorlat azt mutatja, sajtot lehet otthon készíteni a tejetől, és ugyanakkor az eredmény egy sokkal ízletesebb termék, mint egy bolt. Ráadásul a kész sajt tényleges költsége alapján a saját maga által gyártott termék sokkal kevesebbet fog fizetni..

De még a költségek sem jelentik a leginkább a tényleges termék öntermelésének irányát, mindenekelőtt – a sajt felejthetetlen íze,!

Még azoknak a gyengébb szexeknek is, akik meg akarják nézni az alakjukat, a házi sajt nem jelent veszélyt, átlagosan 100 gramm házi sajt tartalmaz 300 kalóriát.

Bár a sajt kalóriatartalma közvetlenül függ a túró vagy a házi tej zsírtartalmától..

Otthon, finom, alacsony zsírtartalmú sajtot készíthet, és minden háziasszony tudni fogja, hogy pontosan mi van benne, és melyek azok az összetevők.

Tejsav receptek otthon

Tehéntől
hogyan приготовить вкусный сыр в домашних условиях из молока
összetevők Száma
Túró 1 kg
tej 3 l
tojás 2 db.
szóda 0,5 ts.
egy kicsit
Főzési idő: 1440 perc 100 gramm kalória: 90 Kcal

Az egyik legősibb, de ugyanakkor a legegyszerűbb receptek a házi sajt készítéséhez nem igényelnek különleges ismereteket a sajtkészítés és a tapasztalat terén. A klasszikus sajt receptet tehéntejből készítik, és azt mondhatjuk, hogy kellemes íz és illata van..

A tejet felforraljuk, de nem engedjük meg forralni, öntsünk túrót. Meg kell érteni, hogy a túrónak először megfelelően kell összenyomnia és szorítani.

Mi öntjük творог

A túróval ellátott tejet tartályban kell elhelyezni és jól szisztematikusan keverni kell, és továbbra is alacsony hőmérsékleten melegíteni kell..

zavarja массу

Ne féljen – ha a hőmérséklet emelkedik, a tej és a túró nem lesz feltekerhető. De a készenlét pillanatában nagyon fontos lesz a törmelék tömegét a szöveten keresztül megtörni, a legjobb választani egy kötést vagy gézet.

deformáció

A szövet kiválasztásánál érdemes tudni, hogy műanyagból kell készülni, ennek köszönhetően a tömeg nem tapad, és a felesleges folyadék könnyen kiszivároghat.

Most hozzáadhat sót (ízlés szerint), szódát és meghajtást tehet a tömegbe. Az utolsó összetevőket fel kell venni a forró tömegre, így az összetevők reagálnak a túróval, majd az eredmény spongy sajt.

Ezután az összes kapott masszát alaposan össze kell keverni, és a későbbi szűréshez és préseléshez egy szűrőpapírt kell elhelyezni. Egész idő alatt egy kicsit többet vesz igénybe..

Helyezzük на дуршлаг

Ez egyszerű és egyszerű klasszikus recept a sajt otthon, de ha szeretné diverzifikálni az étel minden ízek, akkor hozzá fűszerek, ízek, vagy például a hagyományos kapor.

Kínálunk egy videoklip megtekintését, amely bemutatja a tej legérzékenyebb sajtjának elkészítésének minden szakaszát, a túró hozzáadása nélkül:

A kecske

Otthon másfajta sajtot is süthet, amelyet sokan ízlés szerint készítenek.

A sajt kecsketejből készül, ezért a következő összetevőkre van szüksége:

 • Kecsketej – 9 liter;
 • Pepszin – 0,1 g.

Az előkészítés technikája nagyon egyszerű: szükség van a kecsketej felmelegítésére és lassan keverni, pepszinbe önteni, korábban vízben kevert.

otthon козий сыр

Néhány perc múlva a pepszinnel előkészített tejet feltekerjük, majd elő kell készítenünk egy gézzel burkolt szemcséket.

A szövetben, hogy kiszámítsa az összeomlás eredményül kapott tömegét, a felesleges folyadék leeresztésére.

Így tehát sajtolt sajtot kapnak, amelyet tökéletesen tárolnak a hűtőszekrényben, de csak akkor, ha a sózott savóba kerülnek.

Ne aggódj, és óvatos, ha a friss, frissen főzött sajt kicsit felszúrja a fogakat, úgyhogy legyen.

Az alábbi videó egy kicsit más módon, hogy kecskesajtot készítsen otthon:

A savából

Még a tapasztalt háziasszonyok is, mint egy savanyú tejet a hűtőben.

És főzéshez is használható, például házi krémsajt készítésével.

Öntsük a savanyú tejet (2 l) egy serpenyőbe, és óvatosan öntsük bele forrásban lévő vizet.

Ehhez szükség lesz a sajt tömegének előállítására..

tejszínes мягкий сырSzükséges időt hagyni arra, hogy enyhén lehűljön, a kívánt felszívódás a tömeg felületén alakuljon ki..

Emiatt nem lesz nehéz kivonni..

A tejföl készült tejsajt előkészítéséhez eltávolítani kell az eltávolított rögtönzst krémmel, adjunk hozzá sót és helyezzük a sudochek-be a megkeményedés érdekében..

Kemény sajtot és sajtot főzünk

A sajtos kemény sajtok készítéséhez otthon kell előkészíteni:

 • Túró – 1 kg;
 • Tej – 1 l;
 • Vaj – 100 gr.
 • Só – 1 tk.
 • Szóda – 0,5 ts;
 • Kurkuma – 0,25 ts;
 • Fekete bors – 0,25 ts.

szilárd сыр своими рукамиA kemény sajt készítésének folyamatában a tejet előmelegített tűzhelyre kell tenni, és forralni kell, és csak ezt követően finoman be kell vezetni a túrót, és újra fel kell forralnia. Amint a másodperc tömege eléri a kívánt állapotot, gyorsan ki kell venni az edényeket a tűzhelyből.

Mi történt a folyamatban, óvatosan kell szűrni, így megszabadulni a felesleges nedvességtől. A legoptimálisabb ez a géz, többször hajtogatva..

Egy külön tálban olvassuk el a növényi olajat, adjuk hozzá az előkészített masszát, és egy percig sütjük a serpenyőben. A pörkölés folyamán meg kell próbálni megtörni az összes keletkezett csomót, így a tömegnek nyújtást kell eredményeznie.

Az egész főzési idő alatt ne felejtsd el keveredni a tömeget. A folyamat vége felé kívánság szerint adjunk hozzá egy kis sót, szódát és ízesítőt, és töltsük át a masszát az előkészített tálcára a forró fagyasztás érdekében..

Tálaljuk az asztalnál, és megmutatjuk barátainknak, miután a tejes kemény sajt teljesen lehűlt..

Szerelem kicsit? Hát akkor nézd meg, hogyan készíts durva sajtot petrezselyemmel és fokhagymával:

Könnyű ahhoz, hogy otthoni olvasztott sajtot készítsen, de a termék tej nélkül lesz..

Ez megköveteli:

 • Túró – 500 gr;
 • Vaj – 100 gr.
 • Tojás – 2 db;
 • Szóda – 1 tk.

olvasztott сыр в домашних условияхMinden nagyon egyszerű és nem sok időt vesz igénybe, aztán finom ételeket kényeztethet a családoddal..

Ezért nagyon jól kell kezelned a túrát a kezedekkel vagy egy sajtót, hogy a tömeg úgy alakuljon ki, mint a tészta.

A kapott tömegben megtörjük a tojást, és töltsük fel a szódát, és alaposan keverjük össze, így minden összetevő reagál.

Csak add hozzá a lágyított, majdnem tartós vajat, és keverje össze a teljes homogenitásig. Ilyen esetekben használhatja a dagasztó gépet..

A kapott homogén masszát 10 percen keresztül melegített lemezre kell helyezni, ezáltal teljesen kiküszöbölve az összes csomót.

A folyamat során ügyeljen arra, hogy keverje, hogy a tömeg ne égett, különben a sajt egyszerűen elkényeztetett.

A főtt sajtot előre elkészített formában vagy sudochek-ban kell elhelyezni, és a hűtőszekrénybe kell hűlni és megkeményedni. Ezt követően az asztalhoz szolgálhat..

A következő videóban megtudhatja, hogyan készítsünk Kachotta sajtot:

Többváltozós gyártási módszerek

Lassú tűzhely a házban, egyszerűen lehetetlen tartózkodni a főzés során végzett kísérletektől.

Például remek a sajtkészítés otthon, ami helyesen helyettesítheti a boltot.

Ezért érdemes előkészíteni:

 • Tojás – 1 db;
 • Savanyú tej – 1 l;
 • Só – 1 tk.

kecske сыр в мультиваркеBeat tojást sóval, akkor habverő, de jobb egy keverőben vagy össze, adjunk hozzá tejet, és öntsük mindezt a lassú tűzhely.

Az időzítőn, tegyél speciális módot “Sütés” vagy néhány “Pite” és állítsd be a várakozási időt – 25 perc.

Míg a lassú tűzhely a munkáját végzi, el kell vinnie a zománcozott árucikket, és többször össze kell húzni..

Miután leállította a multicooker-t, hagyja ki az összes tartalmat a sajtos, a squeeze, a törzs, és tegye a maradék sajt bármely nehéz sajtót..

Ilyen intézkedésekre van szükség ahhoz, hogy túl sok nedvességet bocsásson ki, és kiszáradásnak tűnik – ez nagyon fontos..

A modern főzés egyik kevésbé gyakori receptje a sajt, amelyet egy lassú tűzhely főz.

Sok ősi recept szerint a savanyú tejet korábban sajtkészítésre használták fel. Nagyszerű, mert ez a “jó” minden hostelben tartózkodott a hűtőben.!

Egy ilyen receptre van szükség:

 • Savanyú tej – 2 l;
 • Tojás – 3 db;
 • só.
Hagyományosan a sajt kecsketejből készül, de tehenet is tehet..

Egyes háziasszonyok friss tejet használnak, amelyet 1-2 napon át savanyítani..

Először meg kell verni a tojásokat sóval (ízlés szerint), hozzáadhat fűszereket vagy fűszereket. Öntsük a kapott folyadékot savanyú tejet és öntsük mindent a lassú tűzhelybe..

A “Sütés” módra körülbelül 20 percre állították be a technikát. Miután minden készen áll és az időzítő csenget, meg kell törölnie a rögöket gézzel vagy pamutszövetekkel, hogy megszabaduljon a felesleges nedvességtől..

Ezután sajtoljon a kapott sajtot, de tudnia kell, hogy annál nehezebb és szorosabb a sajt, annál nehezebb lesz a sajt, és fordítva. A hűsítő sajtot gyakran hagyja a könnyedén sózott savóban, amely dekantált, így sokkal gazdagabb és gazdagabb lesz..

Szükséges egy szabály ismerete: a sajt előtt a túró tömeg tömege körülbelül 0,5 kg, a sajtolás után pedig már 0,3 kg..

cheesecakesVolt extra túró a hűtőben? Keressen rá egy hasznot, sőt hasznosan is! Csodálatos klasszikus sajttorta a túrótól: receptek és tippek. A gazdag reggeli biztosított.!

A tejből mindig pirításokat készíthet. Itt vannak a megfelelő receptek..

Azt ajánljuk, hogy emlékezzünk az egészséges lencseire, miután elkészítettük finom ételeket. Keressen érdekes lencse főzés ötleteket itt. És élvezze az étkezést!

Hasznos tippek a kezdő szakácsoknak

A szakértők néhány tippet adnak a kezdő szakácsoknak, akik első alkalommal használják az otthoni ízletes termékeket, és csak az elérhető eszközöket használják:

 1. A sajtó egy vásárolt elem, ha természetesen egy professzionális sajtóról beszélünk, de otthon egyszerűen kicserélhetjük. Ehhez egy kis korsó kávét kell venni, a táblákat és a rongykorongot hozzá kell tenni;
 2. A sajt lefagyasztásának formája egyszerűen cserélhető egy egyszerű sudochkom vagy zománcozott tálcával;
 3. Érdemes emlékezni arra, hogy a rossz tejet nem készítik jó minőségű sajtot;
 4. Ne felejtsük el, hogy a jó sajt csak tehén vagy kecske tejből származik, de a juh kevésbé, csakúgy, mint a bivalytej;
 5. Ne használja a sajt otthon porított tej;
 6. Ha házi tejet vásárolhat, kérje fel a reggeli fejés termékét, majd 15 fokos hőmérsékletre kell hűteni;
 7. Színezékek vagy egyéb adalékok jelenlétében otthon bármilyen szín és íz sajtot kaphat..

Bemutatunk egy másik receptet a sajt vásárlásáért:

About

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

18 + = 24