Hogyan készítsünk egy koktélt “Mai Tai” otthon

A koktél kiváló alkoholfogyasztás. Használható alkoholtartalmú italként üdülésre, nyáron forró napokon is inni, és vendégeit is kezelheti.

Ezért, ha úgy döntesz, hogy ezt az italt, akkor feltétlenül meg kell fontolnod a Mai Tai nevű koktél készítésének receptjét. Ez egy édes, de nem nagyon cukros ital, amelynek forgalma 27 fok. Régóta népszerű és kedvelt Amerikában, ezért szorosan meg kell ismerkednünk a főzési tulajdonságokkal..

Koktéltörténet

A “Mai Tai” ital 1944 óta kezdődik először. Ezt Vick Trader fejlesztette ki, aki az amerikai éttermek láncolatának tulajdonosa, a polinéz stílusú Vick Trader..

Ez a név Tahiti lakóinak köszönhetően szerezte be. Abban a pillanatban, amikor először kipróbálták őket, rögtön mondták a “Mai tai roa ae” kifejezést, Tahitianából “jó, kiváló”. 1987-ben ezt az italt hozzáadták az IBA gyűjteményéhez – a nemzetközi csaposok szövetségéhez..

Az ital szerzőjének gondolatának középpontjában egy recept található, amely tartalmazza a rendelkezésre álló alkotóelemeket. Ugyanakkor egy trópusi faj legjobb koktéljának kellett volna lennie. Ezért olcsó volt, de ízlése miatt ez az ital kedvelt az étterem látogatóinak körében..

Ennek a koktél előkészítésének alapjaként jamaikai rumot használtunk. E komponens alapján akkoriban elkészítették a legtöbb rum koktélféleséget, amelyet sok amerikai ivóvíz-létesítményben szolgáltattak..

Kezdetben az ital összetétele csak fehér rumot tartalmazott, de idővel más italokkal hígították. Ezenkívül a rumot likőr és friss gyümölcslé keverékével keverték össze. És hogy a trópusok árnyalatai, a mész tetején, a menta gallyak.

Az idő múlásával azonban minden összetevő élesen emelkedett. Emiatt az ilyen fajta koktél nagyon költséges. Az európai országokban, a neves italok egy részében a rangos bárban 6-9 eurós díjat kell fizetni. Emiatt pénzt takarít meg otthon otthon..

tortaHogyan főzzünk egy csészényt a mikrohullámú sütőben három percig, olvasd el a cikkünket.

A legízletesebb recept a gombák vagy csirke palacsinta itt.

Eredeti torta recept – finom és szokatlan desszert a gyermekek számára.

A “May Tai” koktél összetétele

Az összetevőkön kívül különleges dolgokra lesz szüksége, hogy italokat készítsen:

 • Rox – 1 db;
 • egy rázó;
 • egy szűrő;
 • egy jigger;
 • egy citrusprés;
 • két cső.
Lépésről-lépésre recept
hogyan приготовить коктейль «Май Тай» в домашних условиях
összetevők Száma
fehér rum 40-50 ml
fekete rum 15-20 ml
cukorszirup 15 ml
likőr természetes narancslé 15 ml
lime juice 20 ml
mandula szirup 10 ml
friss ananászdarabok 30 gramm
menta egy ágat
vörös koktél cseresznye 5 gramm
zúzott jég 150 gramm
jégkockák 200 gramm
Főzési idő: 10 percig 100 gramm kalória: 37 Kcal
 1. Először össze kell fagyasztani a jégeket egy magas üvegbe vagy egy rox. Az üvegt felül kell töltenie; kitölteni стакан льдом
 2. Egy rázó tartályban öntsünk 20 ml lime-gyümölcslevet, cukorszirupot, mandula szirupot;
 3. Ezután öntsük a narancssárga likőr, a fehér és a fekete rumot; hozzáad ликер
 4. Töltsük fel a rázógépet jégkockákkal, és erőteljesen keverjük;
 5. Ezután a szűrőn keresztül öntsön mindent a rázóból a sziklákba;
 6. Szükség esetén öntsük a zúzott jeget;
 7. A tetejét több cseresznyével, ananász szeletekkel díszítjük;
 8. Tegyen fel egy rügymintát a tetejére;
 9. Behelyezzük a csöveket;
 10. A kész koktél jó adag meleg napokon..

Tippek, érdekes tények

Érdemes figyelni számos fontos tényre:

 • a főzéshez csak idősebb rumot kell használni – fekete-fehér. Ez az ital a koktél lényege, ha másikra cseréli, akkor már nem lesz a “Mai Tai” koktél, hanem teljesen más ital;
 • színesnek kell lennie barnának, ez a sötét rum felhasználásának köszönhető. Nem lehet kék, sárga, narancssárga, zöld színű;
 • Javasoljuk, hogy az összes összetevőt hűtsük főzés előtt. Az italnak nagyon hidegnek kell lennie;
 • hagyományosan egy nagy “Highball” -on szolgálják fel, de annak érdekében, hogy a mágikus aurát teljes mértékben megtapasztalhassák, egy különleges csészébe önthetjük, amely a Tiki istenség formájában készül;
 • A koktél trópusi gyümölcsökből készül – ananász, mész. Ügyeljen arra, hogy tegyen egy koktél cseresznyét. Néha virágszirmokkal díszített. A legjobb dekoráció lesz egy szelet narancs, cseresznye és egy rügy menta.

Az “Mai Tai” ízlésre szánt ital nem hasonlítható össze Mojito, Daiquiri, Martini-val, ez különbözik tőlük. Van valami különleges minősége, amely egyszerűen lehetetlen átadni a baglyokat. Ez a rumalapú koktél csak a tökéletes ital, hogy hűtsön szélsőséges hőségben, lassan inni it barátaival érdekes beszélgetésekhez. Ha szeretne hozzáadni a változatosságot az életedhez, és próbál valami újat, akkor győződjön meg róla, hogy ezt a koktélt. Miután egyszer megpróbáltad, soha nem fogod elfelejteni.

About

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 68 = 69