Hogyan kell főzni az alma lekvár a narancs

Az Apple lekvár narancsokkal minden bizonnyal örömmel fogadja a hostesset és szeretteit csodálatos és egyedi ízekkel..

üvegek с вареньем из яблок с апельсинами

Ez az édes étel meleg őszi hangulatot hoz a hideg évszakban, és a gyerekeket megkérik, hogy ismét főzzék ezt a csodálatos dzsemet..

Hagyományos recept télre

összetevők:

 • 2 kg alma;
 • 2 kg narancs;
 • 5 pohár granulált cukor;
 • 1 csésze vizet szükség szerint.

tiszta яблокиAz almát alaposan mossa le melegen folyó vízzel, törölje száraz konyhai törölközővel, és tisztítsa jól egy éles kést a héj.

Vágja a gyümölcsöt 4 részecskére, majd vegye ki a magot a magok minden egyes lobule, vágja az almát közepes méretű kockákra, és öntsük a gyümölcs egy nagy alumínium serpenyőbe.

Mossa le a narancsot hideg vízzel, törölje át egy konyhai törölközőt, és vágja el az első és a hátsó minden narancs..

Most minden narancsot 6 szeletre vágunk, és ha lehetséges, válasszuk ki a magokat.

Minden szelet, peeling nélkül, a keverőbe és a talajba kerül. Továbbá, ha a hostess nem rendelkezik keverővel, használhat húsdarálót.

Öntsük a zúzott narancssárga masszát egy serpenyőből egy serpenyőbe almával, és adjunk hozzá cukrot. Alaposan keverje össze a gyümölcsöt egy nagy kanállal vagy kezekkel, fedje le a serpenyőt és tegye fel a magas hőt.

Amikor a gyümölcstömeg forral, a tüzet minimumra kell csökkenteni, alaposan keverni, enyhén kinyitni a fedelet.

Alkalmanként kevergetve kb. 1 órán át forraljuk az almát narancsra..

Ha a gyümölcstömeg túl vastag, szükség esetén adj hozzá vizet a serpenyőbe..

Ha az almát jól főztük, távolítsuk el a serpenyőt a tűzhelyről és várjunk, amíg az almás lekvár a narancsokkal hűlni fog szobahőmérsékleten..

A következő lépés a dobozok sterilizálása. Ehhez óvatosan mossa meg az edényeket vízzel és szódával többször. Vessünk egy nagy serpenyőt, öntsünk vizet, és felforraljuk. Amikor forrni kezd, tegyen egy fémszitát a csésze tetejére, és helyezze be az invertált dobozokat.

Tartsa őket legalább 15 percig párolva, majd helyezzük fejjel lefelé egy száraz és tiszta konyhai törölközőn. A fémszitacél helyett fémrácsot használhat..

Az almát narancssárga palackba helyezzük, feltekerjük a fedelet és átadjuk egy hidegebb helyre a tároláshoz..

Főzési módszer egy lassú tűzhelyben

A lassú főzőedényben lévő garnélarák lehetővé teszik a hostess számára, hogy rövid időn belül főzzük, és amíg a narancssárga alma lekvár készül a télre, házi házimunkát tehet. Ez az étel lesz a kedvenc mellett a desszert, és minden bizonnyal meglep a rokonok..

összetevők:

 • 1 kg alma;
 • 1 csésze cukor;
 • 2-3 nagy narancs;
 • 2 tbsp. l. a víz;
 • Keze fahéj.

Mossa az almát meleg vízben, szárítsa meg, ne tisztítsa, 4 darabra vágja és gondosan távolítsa el a magot. Ezután minden gyümölcsszelet 3-4 darab apróra vágott.

A narancsokat meleg vízben kell mosni, törölni és hámozni. Oszd meg a lobulákat, és vágjuk közepes darabokra..

Vágjuk мелкими кусочкамиHelyezzünk néhány almát, öntsünk ¼ cukrot, majd a szeletelt narancsok felét, annyi cukrot, a többi gyümölcsöt és a granulált cukrot. Minden vizet megszórjuk, becsukjuk, és bekapcsoljuk az “elakadás” módot. Meghatároztuk az időt – 1 óra, és elvégezzük a házimunkát.

Amikor az alma és a narancssárga tészta lekvár elkészül, hozzáadjuk a fahéjat, alaposan keverjük össze, sterilizált edényekbe keverjük.

Sterilizálni az üvegeket, tedd 3-4 percig forró vízben. Le kell hűlniük szobahőmérsékleten, aztán átadják a hideg helyiségbe..

Átlátszó alma lekvárt narancssárga szeletekkel

Az ilyen típusú lekvárnak a télre történő felszabadításának technikája kissé eltér a klasszikus recepttől a lekvártól. A gyönyörű megjelenés és az egyedi ízlés az alma-lekváros minden szerelmét varázsolja.

összetevők:

 • 1 kg alma;
 • 1 narancs;
 • 800 gramm cukor.

Válassz a lédús almákat, amelyek semmiképpen sem túlérettek. A gyümölcsök finoman mossák meleg vízben, tisztítsák meg az almát a magból és vágják közepes szeletekre.

alma дольки

Narancssárga vágott a kívánt méretre, és daráljon egy keverőben, vagy átugorjon egy húsdarálón (de ha úgy tetszik, hagyhatja el a szeleteket, mint a fényképen).

narancs дольки

Vettünk egy kis serpenyőt, tedd a felaprított gyümölcsöt, és töltsd be cukorral. Szüksége van 3-4 órára távozni.

Állj ki сок

Amikor a gyümölcslé jön ki a gyümölcstömegből, tegye a serpenyőt a tűzbe, és kapcsolja be a középső gázt. Amikor forraljuk, forraljuk kb. Öt percig, majd szobahőmérsékleten hűtsük le, és ismételjük meg ezt a műveletet 3-4 alkalommal. Nem szabad elfelejteni, hogy nem kell keverednie.

sörfőzés на огне

Az almás szeletekből készült narancsok forró lekvárt forró vízben sterilizált bankokba helyezzük, feltekerjük a fedőt és várjuk, amíg szobahőmérsékletre hűlnek.

kész лакомство

Ezután a hideg helyre kell vinni..

Apple lekvár narancs és citrom

Az alma-narancssárga lekváros egyedi ízzel rendelkezik, amikor citrom hozzáadásra kerül. Az enyhe savanyúság különleges ízt hoz létre, és a desszert ezzel a lekvároszsal meglepte a hostess vendégeit..

összetevők:

 • Alma – 2 kg;
 • Granulált cukor – 1 kg;
 • Narancs – 2 db;
 • Citrom – 1 db;
 • Fahéj – tetszés szerint;
 • Víz – 1 csésze.

konzervipari с цитрусовыми

Az alma az ilyen típusú lekvár a téli nem kell ideális, túlérett és a féreg is. Óvatosan mossuk le és szárítsuk meg, vagy töröljük szárazra konyhai törölközővel..

Ezután levágjuk az alma alkalmatlan részeit, eltávolítjuk a magot, és a házigazda kérésére megtisztítjuk, de ez nem szükséges. Vágjuk közepes méretű szeletekre, és helyezzünk egy nagy alumínium serpenyőbe.

Melegen mosogatjuk a citromot és a narancsot meleg vízben, hagyjuk kiszáradni vagy törölni ugyanazzal a konyharuhával. Alaposan hámozzuk le a gyümölcsöt, különítsük el a szeleteket egymástól, és vágjuk félbe.

A süteménydarabok nem hámozhatják meg a gyümölcsöt, de aztán a szükséges méretű darabokra kell vágni és aprítóba vagy darált.

Tegye az apróra vágott gyümölcsöt egy nagy serpenyőbe az almára, öntsön cukrot cukorral és adj hozzá fahéjat, ha szükséges. Hagyja 2-3 órát, amíg a lé el nem jön..

Tegye a serpenyõt egy kis tûzbe, fedõvel fedje le, és alkalmanként tíz percig keverje. Ezután csökkentse a gázt a minimumra, forralja az almák lekvárt narancs és citrom körülbelül 1 órán át, és hagyjuk lehűlni szobahőmérsékleten.

Sterilizálja a bankokat. Óvatosan mossa meg a dobozokat vízzel és szódával többször. Ezután 3 percig forrásban lévő vízbe helyezzük, vegyük ki és helyezzük az asztalra, hogy elkészítsük az üveg vizet.

Továbbá az edények sterilizálása még jobban megmossa, 20-30 percig 180 fokos fűtött sütőbe helyezi őket, majd hagyja kihűlni őket..

A főtt finomságot sterilizált edényekbe öntjük, átfordítjuk, és meleg takaróval vagy szőnyeggel fedjük le. Hagyja 2-3 napig sütni, és helyezze át a hideg helyre a pörgetések tárolására..

alma сок на зимуOlvassa el, hogyan kell megőrizni alma lé a télen. Ez az ital sokkal hasznosabb lesz a gyermekeknek, mint a tetrapackokban vásárolt..

Biztos, hogy már csak ezen a nyáron nem főzött cukkinit. Sült, sodort, főtt, sült. De biztosan nem ezt tette – a cukkinitkomplex ananász ízzel. Nézze meg a recepteket..

Vettél már a télen forró paprikát? Nem? Nos, akkor írja le a recepteket, és készítsen készleteket!

Néhány tipp

A narancssárga almából készült átlátszó lekvár esetén csak kemény és éles almákat használunk. A túlzás és a féreg megváltoztatja az elakadás színét.

A narancs kivágásához csak éles kés szükséges, és nem engedik a gyümölcslé kifolyását.

A finomságok lassú főzőedényben történő főzésénél tilos a gyümölcsöket a cukorral keverni. A lassú tűzhelyben csak óvatosan helyezheti el mindent, amire szüksége van, és bekapcsolja a kívánt módot.

Sikeres az Ön számára a felkészülés!

About

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

28 − 26 =