Hogyan kell főzni a pudingot, hogy díszítse a tortát

Minden torta, a torta saját ízlése, igazi örömöt és örömet kölcsönöz. Nem titok, hogy a leghasznosabb bánásmód az otthoni sütés, amelyet nemcsak főzni, hanem díszíteni és kitölteni.

A legígéretesebb, tápláló, csodálatos finomság a “szájban olvadó” pudingtermékkel történhet, amelyen a desszert ízlelete főként függ.

Klasszikus recept
hogyan приготовить заварной крем для украшения торта
összetevők Száma
tojás (tojássárgája) 4 db.
granulált cukor 6 tbsp.
liszt Kupa (65 g)
tej 500 ml
vaníliacukor 4 g
Főzési idő: 20 percig 100 gramm kalória: 180 kcal
A könnyű, tágas pudinghúst csodálatosan kombinálják bármilyen tésztával, de akár önálló édességként is szolgálhatják. Eredete története a távoli XVII-XVIII. Században nyúlik vissza, amikor a cukrászművészet nagyon népszerű és gyorsan fejlődött..

Indulás előtt forraljuk fel a tejet, hűtsük le 35 ° -ot meg nem haladó hőmérsékletre. A tojássárgája hűvösebb ebben az időben a hűtőben – hűvösnek és hűtöttnek kell lennie.

A torta csodálatos tömegének előkészítéséhez tűzálló acélból, alumíniumból készült ételeket kell választani. Vanília cukrot, lisztet, granulált cukrot öntünk a kiválasztott tartályba, mindent összekeverünk..

keverni сухие продукты

Ezután adjuk hozzá a tojássárgát, a faggyút vagy keverjük össze.

Az edényeket a tűzhelyre helyezzük, és a lángnak lassúnak kell lennie, hogy a sütési folyamat során a krémet ne égesse..

A meleg tejet egy vékony patakba öntjük az édes sárgája tömegére..

hozzáad молоко

A tejszínt folyamatosan keverni kell. Forralás után meg kell főzni, amíg meg nem alakul a kívánt sűrűség – vastag, krémes. Kb. Hét percig tart..

A torta zsírja nem lehet túl hideg, ha süteményekre alkalmazzák, hogy a torta jól áztassa.

krém готов

Fehérje puding torta díszítéssel

Egy nagyon kis mennyiségű összetevő segít a csodálatos krém díszítésében. Ez a fajta finom, édes masszát protein-főzöttnek nevezik, és még egy kezdő szakács is megtanulhatja, hogyan kell főzni..

Az ízletes tömeg létrehozásához, amely csodálatosan meg fog jelenni a tortán, szüksége lesz:

 • tojás (fehér) – 6 db;
 • cukor – 180 g;
 • vanília – 1 g;
 • citromsav – 2 g.

Ez a fajta dekoráció huszonöt percet állít elő, kalóriatartalma pedig 244 kcal / 100 gramm..

Ez a fajta süteménykrém vízfürdőben készül, így a víz forrása alatt szükség van a fehérjék elkülönítésére és hűtésére. Miután hozzáadják a fennmaradó komponenseket – cukrot, vaníliát, citromsavat. A fehérje keveréket keverővel kell keverni.

Ezután az edényeket, amelyekben fehérített fehérje van, vízfürdőbe helyezzük, és keverővel legalább 15 percen át minimális sebességgel keverjük. Ez alatt az idő alatt a tömeg sűrűsödik. A krémt el kell távolítani a fürdőből és még öt percig meg kell verni..

A készenlétet úgy lehet meghatározni, hogy egy kanállal a tartály közepén helyezkedik el, amely nem változtathatja meg függőleges helyzetét..

manna готовHogyan készítsünk egy finom mannát almával, mazsolával és mákos magvakkal vagy túróval, olvassuk cikkünket.

Hogyan lehet díszíteni egy gyerek születésnapi torta egy fiú számára – a legeredetibb desszert ötleteket.

Itt van egy hihetetlen ribizli torta receptje..

A “Napóleon”

Sok gyermekkor óta emlékszem az egyedülálló, csodálatos “Napoleon” torta ízére. Korral, ezek az emlékek csak növelik a szeretetet az ilyen típusú desszert számára. A torta elkészítésének egyik fő elve az a képesség, hogy egy csodálatos pudingot főzzön neki. Ennek a finom süteménynek a létrehozásához szükség lesz:

 • tojás – 3 db;
 • vaj – 250 g;
 • tej – 1 l;
 • vanillin – ½ teáskanál;
 • búzaliszt – 90 g;
 • cukor – 0,3 kg.

A krém készítése a tortán harminc percet vesz igénybe. 100 g e varázslatos, gyengéd krém 237 kcal-t tartalmaz.

Minden terméket jól le kell hűteni, kivéve a tejet. A lisztet és a cukrot egy mély alumínium, acél tűzálló edénybe öntik. A keverés után tojást és vaníliacukrot adnak hozzá. Mindent újra alaposan összekeverünk, hogy a főzés kezdetén ne keletkezzen csomók.

Csak azután, hogy a tejet öntik. Az edényeket, amelyek a tűzhelyre kerülnek, folyamatosan keverjük, sűrű sűrűség megszerzéséig. Ugyanakkor nem szabad hagyni, hogy a krém felforraljon. Miután gyorsan hideg vízzel kell hűlni..

Az olajat meg kell lágyítani (fagyasztva lehet reszelni), majd öntsük a meleg krémet, jól keverjük össze, amíg teljesen fel nem oldódik. Ezt követően Napoleon kenyérsütője kenhető.

Tejföllel

A csodálatos, lágy szivacs süteményekhez sok érdekes krémtípust vehet fel. A legismertebb, legismertebb a tejszín főzött fajtája. A tejszínt a kompozícióba lehet beilleszteni, ami nem csak finomabb, hanem tápláló, telített ízű. Amikor ilyen édes réteget készítünk, szükségünk van:

hogyan приготовить заварной крем для украшения торта

 • zsírkrém – 200 ml;
 • vaj – 150 g;
 • liszt – 100 g;
 • tej – 0,7 l;
 • cukor – 180 g;
 • tojás (egész) – 2 db;
 • Vanillin – 1 táska.

Huszonöt perc elegendő a főzéshez. A kilocalóriák 100 grammban 236 egységet tartalmaznak.

Egy másik tartályban a tej, a cukor, az egész liszt és a tojás ½ része egyenletes konzisztenciájú. A tej második részét a maradék cukorral, vanillinnel tölti meg, a tartalommal ellátott ételeket a kályhához kell felvinni és forralni. A tojásliszt tömegének öntése után. A jövő tejszínnek folyamatosan beavatkoznia kell.

Amikor a tálban lévő edény sűrűsödik, gyorsan le kell hűteni 30-35 ° C hőmérsékletre. Az olajat lágyítjuk, adjunk hozzá vastag meleg tömeghez. A teljes feloldódás után öntsön a tejfölt ugyanabba a helyre, jó ötvözni a krémet újra, ami meglehetősen buja, vastag tömegű..

Hasznos tippek

Ha bármilyen finom pudingot készítesz, használd a tapasztalt cukrászok kulináris tippjeit. Például:

 1. Az állandó keverésnél, ami persze kenést igényel a torta számára, a kézmozdulatokat nyolcas alakban kell elvégezni – a massza egyenletes melegítésére;
 2. Annak érdekében, hogy a sütés közben a krém ne görbüljön, legjobb a vízfürdőben főzni;
 3. Kis mennyiségű tej használatával felgyorsíthatja a kívánt sűrűség elérésének folyamatát;
 4. Ne feledje, hogy a vanillint csak ízhez adják hozzá, ezért használhatja ezt a pálinkát, a fahéjat is;
 5. A süteményt sütés után meg kell ragasztani..

Még a legegyszerűbb tippek is hasznosak lehetnek a csodálatos desszert elkészítésében. Ne felejtsük el, hogy a termékek frissek, és az édes termékek nem lesznek hosszú ideig tárolva a hűtőszekrényben..

About

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

15 − 11 =