Hogyan kell főzni a nyalókákat otthon

A cukorkák, amelyeket keménységre főztek és egy botra rögzítettek, cukorkát hívnak. Teljesen más. A nyalóka készítésének módszere közel azonos, de a klasszikus recepthez különböző adalékanyagokat adnak hozzá, ízük, alakjuk és méreteik eltérnek..

cukorka на палоке

A legnépszerűbbek a nyalókák. Édes ízűek és színeik különbözőek lehetnek. A főzés nem sok időt vesz igénybe, és az összetevők mennyisége a legkisebb és egyszerű..

Cukorka forma: hogyan kell megválasztani és hol vásárolni?

Különlegességek vannak a nyalókák készítéséhez. A szovjet időkben gyakran értékesíthetők, de most már megtalálhatja őket, ha akarod. Még a nyalókák készítésére szolgáló készleteket az üzletekben is értékesítik. Itt az ilyen készletek tartalmaznak űrlapokat.

kakasokat на палочкеÁltalában alumínium, két platformból áll. Mindegyik penészen különböző számok vannak – nyalók, pingvinek, kakasok, halak és medvék. Hat kalpát terveztek.

Két alakra van penge. Ezek általában nagy cockerels. Rengeteg lehetőség van. A cukorkák gyártásához klipeket is kell használni a formák és botok kötésére.

A cukorkák elkészítéséhez élelmiszer-minőségű szilikonból készült formákat is használnak. De jobb, ha előnyben részesítjük az alumínium termékeket..

Hogyan készíts penészeket saját kezével?

Vásárlás hiányában mindig készíthet egy űrlapot, amellyel a nyalókákat saját kezűleg készítheti. Elég, hogy bekapcsolja a fantáziát és körülnézzen. Megteheti a szokásos szemüveget vagy formát a sütik készítéséhez. Minden, ami szép formájú és magas oldalú, nagyon alkalmas édességek készítésére..

Készítheti a kész szirupot pergament vagy szilikon matracon. Ezzel egyidejűleg mindenféle finomságot biztosíthat..

Klasszikus recept
hogyan готовить леденцы на палочке в домашних условиях
összetevők Száma
granulált cukor 12 tbsp.
víz 12 tbsp.
ecet vagy citromsav 1 evőkanál. vagy 0,5 ts.
Főzési idő: 20 percig 100 gramm kalória: 280 kcal

A klasszikus recept a legegyszerűbb a többi recept mellett. Még egy gyerek is készíthet ilyen nyalókákat. Az összetevők száma minimális. Csak a szirup elkészítésének helyességét kell ellenőrizni..

Az ízletes termékek elkészítéséhez vízzel, cukorral és ecettel kell keverni, és tűzbe kell helyezni..

keverni сахар и уксус

A kapott keveréket forraljuk, folyamatos keverés közben..

hozni до кипения

Ezután a szirupot nagyon alacsony hőmérsékleten egészen aranybarna színűre melegítjük. Időnként ellenőrizni kell a készenlétét. A szirupot be kell csöpögtetni a csészébe. Ha gyorsan meggyullad a vízben, itt az ideje, hogy öntse be öntse..

készíteni формочки

Öntsük a szirupot a főtt formába, és helyezzük a botokat a szerszám lyukába..

önteni котлетки

A zárt rendszert hideg víz alatt helyezze el. Csak akkor, ha lehűl, eltávolíthatja a cukorkát.

Édes nyalóka otthon

A mézes eledelek nagyon előnyösek. Végül is, édesem – a legjobb gyógyszer minden betegségért. Az ilyen finomságok segítenek a szervezetnek bármilyen megfázásnak. A sütési módszer is nagyon egyszerű. Az egyetlen különbség az, hogy mézet adnak a keverékhez..

összetevők:

 • méz – 25 g;
 • cukor – 400 g;
 • vaj – 100 g;
 • víz – 20 gramm;
 • növényi olaj kenéshez.

Főzési idő: 20 perc.

Kalóriatartalom: 100 gr. – 280 kcal.

Drágám, cukor, víz, keverje össze és főzzön alacsony hőtől egészen az állapotig, amikor a szirup elkezd beszorulni a szálba. Ezután adjunk hozzá mézet, vajat a kapott tömeghez, és főzzünk egy kicsit többet..

Ezután ellenőrizzük a készenlétet, hogy a szirupot a csészébe hideg vízzel csepegtetjük. A kész szirup nagyon gyorsan megszilárdul. Töltsd be az elkészített formába. Ne felejtsd el ragadni az alakzat lyukakba. Miután lehűlt, egy finom cukorkát kaphat egy boton.

Ügyeljen arra, hogy a szirupot a formába öntse, azt meg kell olajozni, hogy ne ragaszkodjon hozzá.

táplálkozási закускаCsirke Carpaccio – egy érdekes, fűszeres snack, ami nagyon könnyű.

Olvassa el, hogyan kell főzni a kolbászt tészta tésztában. Csak bizonyított recepteket osztunk meg Önnel – próbálkozz.

Jegyezzük meg a csirkehordók receptjét egy lassú tűzhelyen.

Tejes csokoládék

A cukorka nagyon változatos lehet. A nyalókák tejjel és csokoládéval együtt egyedülálló ízűek. Ez egy nagyon ízletes kezelés a gyerekeknek..

összetevők:

 • cukor – 2 evőkanál;
 • méz – 1 evőkanál;
 • kakaó – 2 evőkanál.
 • víz – 5 evőkanál;
 • vaj – 2 evőkanál.

Főzési idő: 20 perc.

Kalóriatartalom: 100 gr. – 280 kcal.

Keverjük össze az összes összetevőt. Hűtsük fel a főzött keveréket alacsony hő hatására. Mindig keverje a szirupot, hogy elkerülje az égést..

Ezután hideg vízbe csöpögve ellenőrizze a készenlétet. A kész szirup egy cseppje nagyon gyorsan lefagy. Miután előkészítették, öntőformába kell önteni..

A lyukak a formában be kell helyezni botokat. Hagyja kihűlni, majd kihúzza a terméket..

Hogyan készítsünk gyümölcskenyeret?

A gyümölcs cukorka előállításának módja nem különbözik más hasonló cukorkák készítésétől. Az egyetlen különbség az összetevők között van. Attól függően, hogy milyen gyümölcsöt tölt be a sziruphoz, a nyalókák íze függ. Gyümölcsfeltöltésként bármilyen gyümölcslevet használhat. Sokféle gyümölcslevekkel teljesen különböző cukorkát kaphat egy boton.

összetevők:

 • friss gyümölcslé – 0,5 csésze;
 • cukor – 80 gr.

Főzési idő: 20 perc.

Kalóriatartalom: 100 gr. – 280 kcal.

Egy mély serpenyőben keverje össze a gyümölcslevet és a cukrot, és főzzön alacsony hőtől. Amikor a szirup színe megváltozik és a szirup cseppecskék gyorsan be vannak állítva, az öntőformába kell önteni. Illessze a botokat a szerszám lyukába. Miután lehűlt, eltávolíthatja a cukorkát.

Főtt tejszínes cukorka

Annak érdekében, hogy a cukorka kivételes legyen, krémes nyalókákat készíthet. Különös enyhe ízűek..

összetevők:

 • 200 g cukor;
 • tej 0,5 csésze;
 • vaj – 50 gr;
 • vanillin.

Főzési idő: 20 perc.

Kalóriatartalom: 100 gr. – 280 kcal.

Cukor, tej és vaj keveréke. Hidegen melegítsük fel a forrást. A szirup folyamatosan főz, folyamatosan kevergetve. Amikor a szín karamellává válik, ellenőrizni kell a készenlétet..

A szirupot hideg vízbe kell vinni. Ha a csepp gyorsan megszárad, akkor készen áll. Kész szirup formába öntjük. Helyezze a botokat a lyukakba. A formák lehűlése után eltávolíthatja a cukorkát.

Hasznos tippek

Van néhány fontos titok a nyalókák készítéséhez..

A szirupot nagyon lassú tűzön kell főzni – ez nagyon fontos feltétel a cukor főzéséhez. A cukor megolvasztásakor a keveréket folyamatosan keverni kell, hogy ne égjen.

Ha a sziruphoz ecetet kell hozzáadni, akkor nagyon óvatosan kell eljárni – nagyon gyakran kémiai reakció van. Annak érdekében, hogy ne ragaszkodjon a formához, meg kell olajozni..

A szirup gyorsabb elkészítéséhez citromsavat vagy citromlevet kell hozzáadni..

Meg kell ragasztani a botokat, amikor a szirup egy kicsit keményedni kezd, és minden egyes botot meg kell csavarni. Főzés után a serpenyőt vízben át kell áztatni, mert amikor lefagy, a szirupot nagyon nehéz mosni..

Ha a cukorkát az alakra ragasztja, akkor forró vízbe kell mártani, majd próbálja kihúzni a terméket..

Annak érdekében, hogy a szirupot fagyasztva, ne helyezze a hűtőbe, mert a cukorkák egyenetlen keményedése lesz.

Ha hiányzik az űrlap, használhatja a sütőlapot és a pergamenpapírt. Meg kell osztani a szirupot a pergamenpapírra és be kell állítani az alakot. Ilyen lapos süteményeket kapunk..

About

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

68 + = 71