Hogyan főzni, sütni és finom ételeket főzni a mikrohullámú sütőben

A mikrohullámú sütés sokkal többet tehet, mint csupán az étel felmelegítését. Főzhet, sütheti a húsokat, és sokkal gyorsabb, mint a sütő.
hogyan сварить, запечь и вкусно приготовить мясо в микроволновке

Ez a cikk megmondja, hogyan kell megfelelően kezelni a mikrohullámú mikrofon használatával ilyen szokatlan módon. A program tartalmaz egy finom receptet is a témában..

Hogyan főzni a hús a mikrohullámú sütőben: általános ajánlások különböző típusú

A hús főzésének általános elvei különböző típusúak. A mikrohullámú sütő lehetővé teszi, hogy a hús sütési idejét akár fél órára vagy annál is kevesebbet csökkentse, ilyen sütési módokat csak sürgősségi esetekben szabad használni – a mikrohullámú sütés húsának íze messze nem ideális. Ezenkívül könnyű megemészteni a húsot mikrohullámú sütőben..

Az alábbiakban leírjuk a legelterjedtebb és legkeresettebb húsfajták főzésének módszereit. A legtöbb esetben a főzéshez húst apró darabokra kell vágni..

marhahús

A mikrohullámok egyenletesen feldolgozzák a terméket minden oldalról, de mindkét oldalán legfeljebb 2 cm mélységbe kerülnek. Ebből következik, hogy a marhahúsot legfeljebb 3,5-4 cm-es darabokra kell vágni, a hús azonnal só és bors.

A mikrohullámú sütőkészüléket fedővel kell használni. Húzza be a húst, öntsön rá vizet, de alig fedje le a darabokat, és takarja le a fedelet. Normális és nem túl hosszú főzés elegendő ahhoz, hogy 0,5 kg marhahúsot vegyen be.

900 W-os teljesítmény mellett a sütési idő körülbelül 15 perc. Ha a darabok kicsiek, elég legyen ebben az időben, ha nagy darabokra vágják, akkor még 5 percet adhat hozzá alacsonyabb teljesítménynél (500).

sertéshús előétel

A sertésnél jobb a friss fiatal, gyorsabban főzni és jobban ízlése. A marhahúshoz hasonlóan először vágni kell, vízzel kell tölteni, és 10-12 percig maximális teljesítményre kell beállítani. Általában ez az idő elég. 3-5 perc múlva, amikor a zaj megjelenik, a mikrohullámú készüléket le kell állítani és egy kanállal eltávolítani.

Folytassa a főzést az idő végéig. Ha a sertéshúsdarabok még mindig túl kemények, akkor a fáradtság csökkentésével akár 3-4 percet is elkészíthet.

csirke

A csirke egészben főzhető, és darabokra tehet. Az egész sokkal finomabb.

Ehhez meg kell kötni a szárnyakat és a lábakat a hasított testhez, miután a csirkét leöblítik és megmosítják. Kicsi legyen, kb. 1 kg vagy egy kicsit több, majd a mikrohullámú sütőbe egy tálba illeszkedik. Tedd oda, öntsön vizet.

Főzzük maximum 15 percig, majd vegyük le, forduljunk át, és főzzünk további 10 percet. A piercingen tiszta levét ettek, ami azt jelenti, hogy a csirke készen van, ha rózsaszín – le kell erőltetni a hatalomra és további 3 percig.

Főzés után hagyja lehűlni egy tálban legalább 10 percig. Ez idő alatt végül főzött, és nem veszíti el a húslét.

bárány

Ez a hús különleges szaggal és ízzel rendelkezik. A tűzhely főzése 3 órát igényel, a mikrohullámú sütőben 30 perc alatt főzhető. Azonban ebben az időben a bárány jobban megváltoztathatja a szagát, és az ízlés gazdagsága teljesen el fog veszni. Talán ez az egyetlen fajta hús, szakács a mikrohullámú, amely nem ajánlott kategorikusan.

pulyka

Ezt a madarat vágás előtt darabokra kell vágni. A tartályban lévő víznek elegendőnek kell lennie a húsmennyiségnek csaknem felének.

Állítsa a hatalom 750-re, és főzzön 10 percig.

Ha a darabokat nagy darabokra vágják, 3-4 percet vesz igénybe, de 1 percig kell időt adnia – a pulyka finom szálakkal rendelkezik, és könnyen emészthető. A főzés kezdetén fűszereket lehet hozzáadni..

Receptek ételek

A mikrohullámú sütőben a húsételek ugyanolyan skáláját főzheti, mint a sütőben, a serpenyőben és a lassú tűzhelyben. Mivel sokan elkezdik főzni a mikrohullámú sütőben az idő hiányában, az egyszerű és gyors recepteket az alábbiakban ismertetjük..

Csirkecomb paradicsommártásban
hogyan сварить, запечь и вкусно приготовить мясо в микроволновке
összetevők Száma
csirke lábak 4 db.
koncentrált paradicsompüré 2 tbsp. l.
fokhagyma 3 fogat
víz egy kicsit
a fűszerek ízlés szerint
Főzési idő: 25 perc 100 gramm kalória: 120 kcal

A mikrohullámú sütők főzési ideje csak 15 percet vesz igénybe, azonban a fokhagymás és paradicsomos csirkecomboknak elegendő ideje van az aromák és ízek megszerzéséhez. Tálaljuk ezeket a lábakat lehet ebédelni és vacsorázni.

Hogyan főzni hús a mikrohullámú sütőben:

 1. A csirkecombokat fűszerekkel felhúzzuk és a mikrohullámú sütőbe helyezzük. Oldja fel a paradicsompürét 1 pohár vizet, szorítsa meg 3 gerezd fokhagymát, és adj hozzá 1 teáskanál fűszert a csirkehúsba;
 2. Öntsük a csirkecombokat paradicsomos mártással, ha szükséges, adjunk hozzá több vizet, hogy fedezze a terméket;
 3. Főzzük maximum 15 percig. Ezután ellenőrizze a készenlétet, ha szükséges, további 5 percet főzzön..

A receptben lévő összetevők száma növelhető. Ebben az esetben a lábakat rétegben kell elhelyezni, amennyire az alak mélysége lehetővé teszi, és növelje a paradicsomszósz mennyiségét a kívánt mennyiségre.

muffinOlvassa el, hogyan készítsünk illatos csirkét, sonkát és sajtos muffint a cikkünkben..

Jegyezzük meg a zöldborsós pürészült pulyka receptjét – egy étkezési tálat.

A nyár a kebabok és a kirándulási piknikek ideje. Ezért válogatunk a sertés kebab fűszeres marinádjainak kiválasztására..

Marhahús a sörben

Ez az étel felkészülhet a férjére. Kicsit fűszeres és nagyon kielégítő..

ÖSSZETEVŐK NUMBER
marhahús 400 g
koncentrált paradicsompüré 2 tbsp. l.
fokhagyma 2 fog
búzaliszt 60 g
csirke tojás 1 db.
egy sört 1 pohár
fűszerek, friss fűszernövények dekorációhoz

30 perc főtt.

A kalóriatartalmú edények körülbelül 200 egységet tartalmaznak.

Hogyan kell főzni:

 1. Öblítse le a húst, apróra vágja, lisztbe öntse és tegyen egy edényt a mikrohullámú sütőbe;
 2. Összetesszük a fokhagymát, keverjük sört és paradicsompürét, és adjunk hozzá tojást. Öntsünk húsot ezzel a keverékkel;
 3. Fedjük le a fedelet, és főzzük középen kb. 20 percig. Ez idő alatt az étel elkészül;
 4. Tálalás előtt, megszórjuk a fűszerekkel, díszítjük zöldekkel.

Főzés közben a húst egyszer vagy kétszer keverhetjük. Ez jobban áztatja a mártással..

Hogyan húzzunk húsot francia nyelven?

A mikrohullámú sütőben csak 1-2 adagot lehet főzni. Ez elég ahhoz, hogy vacsorázzunk egy kétéves család számára, de nem szabad főzni egy nagy cégnek a mikrohullámú sütőben.

ÖSSZETEVŐK NUMBER
sertéshús 200 g
izzó 1 db.
burgonya 4 gumó
oltós sajt 100 g
majonéz 40% 2 tbsp. l.
sóval és borssal

40 perc főtt.

Az edény kalóriatartalma 305 egység..

Hogyan kell főzni:

 1. Vágjuk a sertéshúst 1 cm-nél vastagabb szeletekre, a burgonyát – 0,5 cm-es szeletekre. burgonya
 2. A mikrohullámú sütőben sózzuk, sózzuk és borsozzuk. Tegye a hagymát, majd a burgonyát; sertéshús нарезать
 3. Rántott sajtot, krumpli majonézet, majd a sajtot megszórjuk; dörzsölni сыр
 4. A mikrohullámú teljesítményt 800-ra kell állítani, 20 percig főzzük. Ezután ellenőrizze a burgonyát, ha szükséges, helyezze a mikrohullámú sütőbe további 2-5 percig. a hús по-французски

Tálaljuk és enni, mint a főtt francia hús.

Harmonika hús

Ebben a receptben sajtot és paradicsomot használnak töltelékként. Meg lehet mutatni a képzelet és diverzifikálja a tölteléket – helyezzük az aszalt szilva, a sárgarépa, az édes paprika stb. Az egyetlen dolog, amiért aggódni kell, a termékek frissessége..

Mindenkinek frissnek kell lennie. Kívánatos, hogy a termékek egy része legalább valamilyen gyümölcslevet készítsen – akkor a marhahús felszívja és gazdagabb ízt hoz..

ÖSSZETEVŐK NUMBER
marhahús (helyettesíthető sovány sertés) 1 kg
kemény olíva sajt 100 g
kemény érett paradicsom 2 db.
fokhagyma 3 fogat
só, bors, fűszerezés “Hmeli-suneli”

50 perc főtt.

Az edény kalóriatartalma körülbelül 275 egység..

Hogyan lehet sütni a húsot a mikrohullámú sütőben?

 1. Öblítsük le a húst, készítsünk egy mélyhúzza a harmonikát, és csak egy sértetlen maradjon a hús alsó részén. A vágás közötti hús vastagsága nem haladhatja meg az 1,5 cm-t;
 2. Vágott szeletekre vágott sajt a húsdarabok számának megfelelően;
 3. Paradicsom vékony szeletekre vágva, 2 db. egy bemetszésben;
 4. Préseljük a fokhagymát, dörzsöljük őket a vágások mindkét oldalán;
 5. Tegyen szelet paradicsomot és sajtot a nyílásba;
 6. A húsot sima és borsos tetején felhúzzuk, minden oldalról rengeteg fűszerrel fedjük le;
 7. Helyezze a vakut a hüvelybe sütéshez, tegye egy edénybe a mikrohullámú sütőbe;
 8. Teljesen 30 percig sütjük. Szükség esetén adjunk hozzá további 5 perc sütést..

Tálaljuk egy ilyen edény lehet az asztalra, mint egy forró edényt, és hűteni használni snack (szendvics). Ebben az esetben tárolja a hűtőszekrényben.

Hasznos tippek

A mikrohullámú sütőben történő feldolgozáshoz elő kell készíteni a húst, mint a tűzhely főzésénél – mosni kell, el kell távolítani a filmeket és az inak, és hogyan kell leolvasztani.

A sertéshús sütésénél a lehető legtöbb zsírt vágja le – a mikrohullámú sütőben, melegítés közben “lőni”. Maga a mikrohullám sem lesz semmi, de amikor először halljátok ezeket a hangokat, nagyon félek. Ezért az edényeket mindig fedéllel kell lefedni, és jobb, ha a mártásban levő zsírpasztót eltávolítjuk, vagy gyümölcsös zöldségekkel (paradicsom, paprika) főzünk úgy, hogy a hús ne szárazvá váljon..

Ha az ételeket gyakran mikrohullámú sütésben főzik, akkor gondoskodni kell a zárt ételekről a mikrohullámú sütéshez – a mikrohullámú mosás meglehetősen nehéz feladat, és hosszabb ideig tart, mint az étel elkészítése..

A húst szinte bármilyen hőségben főzheti – csak a főzési idő eltér. Ráadásul, annál lassabb a főzés, annál finomabb az étkezés.

About

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 7 = 1