Hogyan főzni pilaf sertésből egy üstbe

A Pilaf az egyik legnépszerűbb és legnépszerűbb keleti étel. Sok változata van ennek az ételnek a származási országáról. Számos változat létezik: India, Törökország, Üzbegisztán, Türkmenisztán és sok más ország. Sokan azonban egyetértenek abban, hogy a pilaf még mindig Közép-Ázsiában született..

Úgy gondolják, hogy a klasszikus recept összetétele magában foglalja a rizst, a húsot (lehetőleg a bárányt, mint a muzulmán nép nem sertéshúsot) és a sárgarépát, és egy üstben (meleg vastagságú vastag falakkal).

Idővel a preferenciák megváltoztak, a recept egyre inkább földrajzi lett, és jelenleg sok változata van: például a rizst borsó váltja fel, és a húst összekeverik zöldséggel.

Tehát a cikkben két recept van a pilaf számára: az első a tűzön való főzésre, a második az otthoni főzésre..

Üzbégi plov sertéshús recepttel a tálban lévő bográcsban
hogyan приготовить плов из свинины в казане
összetevők Száma
sertés nyak 1,8 kg
hosszú szemű rizs 1,5 kg
hagyma hagyma 2 hagyma
forró bors egy doboz
sárgarépa 3 közepes darab.
finomított napraforgóolaj 450 ml
víz 2 l
fokhagyma 3 fej
barberry bogyók 40 g
ízlés szerint
Zira 2 tk.
Főzési idő: 150 perc 100 gramm kalória: 356 Kcal

Vegyünk egy lépésről-lépésre receptet a pilaf főzésére egy tűzoltóban. A sütés előtt a rizst nagy mennyiségű vízzel meg kell mosni, amíg a következő vízelvezetésnél világos, majd vízben kis mennyiségű sóval 40-45 percig.

A sertésborda öblítse le, szárítsa meg és közepes méretű szeletekre vágja. Héjazzuk le a hagymát, és vágjuk fél gyűrűsre (ne legyenek túl vékonyak), vágjuk le a tisztított sárgarépát vékony szalmára vagy ékekre.

Sok a pilaf készítésénél egy megfelelően elkészített bográcson és tűzön múlik. Minden egyes szakaszban a láng erősségének másnak kell lennie, ezért előzetesen elő kell készíteni egy kis tűzifát..

A kád tegye a tűzre (a lángnak erősnek kell lennie), és öntse be az olajat, hogy fűtsön. Add hozzá a sertéshúsot és sütjük, amíg aranybarna. Add zirvak – a pilaf alapja, amely sárgarépából és hagymából áll.

Először tegye a hagymát az üstbe, és kevergetve főzzük, amíg áttetszővé válik, helyezzük el a sárgarépát, és puhára süsse meg a húst. Só, barbár, zira, vékonyra vágott paprika gyűrűben, forró vízzel öntsük és finoman keverjük össze.

A bogrács tartalmának forrása után a tűz lángját le kell állítani, hogy a forró szén visszamaradjon. Zárja le a fedelet, és adja meg a tartalmat a “séta”.

Tűz újra tűzbe: dobja tűzifát, hogy a láng erős legyen. Ebben a szakaszban csavarja ki a vizet a rizsből, tegye be az üstbe, és finoman átlapozza a húst és zöldséget.

Miután a rizs megtelik, nyomon kell követnie azt a pillanatot, amikor a szemek a felületen megmutatkoznak. Ez azt jelenti, hogy a legtöbb nedvesség felszívódik, és itt az ideje, hogy beadja az egész hámozott és mosott fokhagymát, miután kicsit megnyomta őket a rizsbe..

A pilaf majdnem készen áll, csak hagyja el a parazsat, zárja le az üstöt fedéllel, és várjon, amíg a rizs teljesen felszívódik a nedvességbe.

Ez minden: az ázsiai népek egyik legnépszerűbb ételkészítője készen áll. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a tálalás során a porok számát nagyvállalatnak tervezték..

fülOlvassa el, hogyan kell főzni a fül makréla – próbálja meg főzni ezt az étel, kiderül, illatos és szokatlan.

Ízletes csirkemellfilé csodálatos töltelékkel – ezek a receptek meglepik a vendégeket, és örömét érezhetik az ínyencek. megpróbál!

Hogyan készítsük el a majonézes torta tésztát, olvasd el a cikkünket..

Hogyan főzni pilafot egy kádban a tűzhelyen?

összetevők:

 • sertés nyak – 600 g;
 • sárgarépa – 2 db;
 • hosszú szemű rizs – 450 g;
 • hagyma – 2 közepes darab;
 • fokhagyma – 2 fej;
 • zira – 1 ts;
 • só és bors ízlés szerint;
 • olaj (oliva) – 6 st.lozhek;
 • só és bors ízlés szerint;
 • kurkuma – 1 tk.

Főzési idő: 1 óra 30 perc. Tápérték (kalória tartalom 100 g termékenként) – 157 kcal.

Hogyan főzni pilafot a sertéshúsból egy kádban otthon a tűzhelyen? Először a kazánt kell a tűzhelyre helyezni, öntsük az összes olajat és melegítsük fel. Előzetesen előkészítse a zirvakot: finoman vágja le a hagymát, rántsa fel a sárgarépát vagy csíkokra vágja.

Miután a vaj a forró tálban forralt, tegye be a hagymát és enyhén süsse. Ezután dobja a sárgarépát a hagymákra, és kissé kevergetve hagyja hagyni a zöldségeket zsírban 3-4 percig.

süt лук

A sertéshús jól öblítse le, távolítsa el a felesleges filmet, és vágja apró darabokra. Add húst sirwak és sütni, amíg aranybarna, időnként keverő üres pilaf.

vágott bele мясо

Adjunk hozzá minden ízesítést, borsot és sót. Ebben a szakaszban öntsön olyan mennyiségű forró vizet, amely lefedi a sertéshúst a zöldségekkel, és tegye a mosott és hámozott fokhagymát. Zárja le a fedelet, csökkenti a tűz minimálisra, és párolja 40 percig.

öntsön be бульон

Miután a hús lágyabbá válik, tegye be az előfőzött rizst bőséges vízzel. Az étel keverése nélkül adjunk hozzá több forró vizet, hogy a patak ne károsítsa a rizst, és a vízszint 1 cm-rel magasabb legyen.

mosás рис

Állítsa be a tűz maximális teljesítményét és forralja fel a tartályt, majd zárja le a fedelet 10 percig. A megadott idő után ismét csökkentse az égő lángát a minimális értékre, és hagyja a pilaf-et 15 percig “elérni”.

A kész edényt, miután kivették a tűzből, 10 percig álljon a fedél alatt. Most keverje össze a hús rizst, rendezze a tányérokat és díszítse zöld.

pilaf

Kulináris tippek

 1. Pilau-t főzni, friss és nem zsíros sertéshúst kell venni. Vágás vagy nyak. Ha a főzés előtt a sertéshúsot korábban fagyasztásnak vetettük alá, akkor a leolvasztás csak szobahőmérsékleten megy végbe, így nem csökken az íz. Hús készítéséhez egy fazékba való szárításhoz szárítsa meg a darabokat papírtörölközővel – a felesleges nedvesség a pilafot rizs zabkává változtathatja;
 2. Vegyünk egy sor rizst, amely jól elnyeli a vizet, az olajat és a fűszereket. Ráadásul a gabona alakja is fontos, mivel a sütési folyamat során nem szabad összeilleszkedni és forralni túl sokat. Az ilyen fajta rizs a pilaf számára, mint az indica, a basmati, a devzira és a scald optimális;
 3. Keverje össze a húst és rizst csak az edény készítése után;
 4. A vízszintnek a rizsszint 1 centiméter fölé kell lennie. Ha vizet öntesz, akkor a pilau helyett ismét a rizs zabkása valószínűsíthető;
 5. Adjuk hozzá a sót a zirvakhoz, és enyhén feleslegessé váló húsokat adunk hozzá, mint a sózatlan rizs főzéséhez (ennek eredményeképpen az ízelítőt).

Annak érdekében, hogy élvezhesse ezt a keleti ételeket, nem szükséges bárhová menni. Most van egy nagy lehetőség a sertés pilaf önfogyasztására egy üstben otthon és a szabadban..

A megfelelő termékválaszték és a főzéstechnológia révén nagyon könnyű kezelni a szeretteiteket az ételhez. Bon appetit!

About

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + 7 =