Hogyan cukrászni egy tortát kefirrel lekvárral?

A húslevesek hihetetlenül nagy lehetőségeket kínálnak arra, hogy a kulináris készségek fantáziáját és változatosságát megmutassák. Ezenkívül sok ember számára ez a torta a gyermekkor és a nosztalgia ízét idézi elő a nagymama főzéséhez..

Végtére is, a ragyogó íz mellett gazdag illat. Ilyen pite-t akár gyümölcsöt vagy bogyó lekvárt használhatsz..

A hagyományos recept a kefir torta lekvárral
hogyan испечь пирог на кефире с вареньем
összetevők Száma
tojás 3 db
Búzaliszt 300 g
margarin 100 g
Granulált cukor 130 g
Kefir (legalább 3, 2%) 300 ml
Cseresznye lekvár 1,5 pohár
Sütőpor 1 tk
Főzési idő: 60 perc 100 gramm kalória: 338 Kcal
Ismeretes, hogy különböző típusú technikákat és módszereket használhat. Mindazonáltal minden étel a főzésben saját alapvető, akár hagyományos receptet tartalmaz..

Ami a lekvárt tortát illeti, a hagyomány szerint a nagymamák inkább kefiren alapultak a sütőben, hozzácsokoládé lekvárt.

Kezdje a margarin vízben való megolvasztásával. Előzetesen meg kell hígítani a kefirben lévő sütőport. Miután a margarint cukorral keverjük, keverővel kevergetve. A verés megállítása nélkül meg kell szakítani a tojásokat a keverékbe.

A búzalisztet kefirhez kell adni, keverés közben, és az így kapott keveréket öntsük az elsőbe. Tehát csak 1 pohár lekvár van hozzá a tésztához, mivel a felét díszíteni kell.

Miután várakoztunk arra, hogy a sütőben teljesen sütjük a süteményt, amely 40 percet vesz igénybe, zsírozhatjuk a sütést a fennmaradó lekvártól. Ebben az esetben csak a felső felületet érinti, kivéve az oldalakat..

Gyors pillangó a kefir tésztával lekvárral

Gyakran előfordul, hogy az éhes vendégek hirtelen megjelennek, és ha van valami különleges bánásmód, akkor ezt a receptet sietve használhatja.

Talán nem fog különbözni az elegáns designtól, de az íze nem különösebben különbözik az eredeti főzési lehetőségtől. Így szükséged lesz:

 • Búzaliszt – 400 g;
 • Kefir (legalább 3,2%) – 300 ml;
 • Csirke tojás – 1 db;
 • Gyümölcs vagy almás lekvár – 1 pohár;
 • Granulált cukor – 150 g;
 • Ecet szóda – 1 tk.

A sütési idő, a tészta és a sütés keverékét figyelembe véve, 1 óra lesz, és az edény 100 gramm kalóriatartalma 338 kcal lesz..

Mindenekelőtt ki kell oltani a szódát ecettel. Ezután adja hozzá a keletkező lekvárt, amelynek hőmérsékletének meg kell egyeznie a helyiség hőmérsékletével. Ellenkező esetben a konzisztencia nem alkalmas a torta számára. Ezért, ha az elakadás hosszú ideig áll a hűtőszekrényben, néhány órára be kell állítani..

az elakadást выложить

Az 1 tojás feltörése után megfelelően fel kell rázni, amelyhez villát, nem keverőt használhat. Ezután adjunk hozzá cukrot és újra perebolta. A tojás-cukor keverék elakad.

hozzáad кефир

Az utolsó dolog, hogy adjunk a torta tészta a búzaliszt. Mivel a lekvár valószínűleg sűrű, ajánlatos egyszerre lisztet önteni, kevergetve.

keverni тесто

A sütőben csak a teafőre való jövő sütemények merülnek fel mindaddig, amíg rozsdás lesz.

öntsön ki тесто

Fél óra elég.

egy pite готов

Jellied kefir pite lekvárral egy lassú tűzhelyen

Ez a töltőanyag főzési lehetőség a háziasszonyok között leggyakrabban. A sütés ilyen módon történő sütése nem sok energiát igényel. Azonban a beérkezett érték meghaladja az otthoni és a vendég elvárásait. Sütni egy torta, szüksége van:

 • Búzaliszt – 400 g;
 • Granulált cukor – 150 g;
 • Csirke tojás – 1 db;
 • Kefir (legalább 3, 2%) – 300 ml;
 • Berry vagy gyümölcs lekvár – 1 üveg;
 • Ecet szóda – 1 tk.

A főzés időtartama, a dagasztás és a sütés figyelembevételével, 45 perc lesz, és az étellel 100 gramm kalóriatartalma 338 kcal lesz..

Először pereboltot kell fűzni az egyes lekvár és kefir keverő között. Jobb ezt egy mély tálban elvégezni, akkor annak valószínűsége, hogy a keverék kiömlött, amikor a habverés csökken. Ezenkívül, ha az elakadt gyümölcsöt vagy bogyót tartalmaz, meg kell előkészíteni egy keverőben..

Miután hozzá kell adni a keverékhez használt szódát, amelyet előzőleg ecettel, és cukorral megvert. Ennek eredményeként a tésztát jól keverni kell. Ahhoz, hogy kitöltsük, továbbra is töltöttünk a búzalisztet, amelyet fokozatosan kell elvégezni.

Az egyik kiváló sütési lehetőség egy több tűzhely. A tálban ki kell öntenie a tésztát, majd állítsa a nyomástartó edényt a kívánt üzemmódra (“Sütés”). Mindaddig, amíg a pite rozsdásodik, egy óra kell.

Kávé torta kefir bogyó lekvár a sütőben

Azok számára, akik nem közömbösek a csokoládéhoz, van egy recept egy torta számára, amely nemcsak a bogyó lekváron, hanem a kakaóporon alapul. Ezek az összetevők tökéletesen össze vannak kapcsolva egymással, így kulináris remekművé válnak. Ízének élvezetéhez a következő összetevőket kell elkészíteni:

egy pite из варенья

 • Búzaliszt – 300 g;
 • Berry lekvár (lehetőleg cseresznye) – 400 g;
 • Kakaópor – 100 g;
 • Kefir (legalább 3, 2%) – 250 ml;
 • Tiszta ivóvíz – 150 ml;
 • Olívaolaj – 150 ml;
 • Krém – 75 ml;
 • Granulált cukor – 150 g;
 • Sütőpor a vizsgálathoz – egy csomag (10-15 g);
 • Tejcsokoládé – ​​50 g (1/2 csempe).

A tészta és a sütés keverését figyelembe véve a sütési idő 1 óra 45 perc, az edény 100 gramm kalóriatartalma pedig 588 kcal lesz..

Ennek a süteménynek a készítéséhez el kell kezdeni az összes száraz összetevő keverését. Tehát keverni kell a búzalisztet, a kakaóport, a sütőport tésztához és cukorral.

Ami a folyékony keveréket illeti, fel kell rázni a kefiret és a vizet, hozzá kell adni az olajhoz is. A kapott keverék száraz összetevők és cseresznye lekvár. A tésztát csak akkor lehet készenlétben tartani, ha minden összetevő megfelelően össze van dobva, és nem hoz létre csomókat.

Az eredményt formában kell elosztani, legyen az szilikon forma a sütő vagy egy több tálas tál. Jobb kezelni a tartályt olajjal. Ha a főzés során multicookert használnak, a készenléti idő 1 óra 15 perc, de 45 percig elegendő lesz a sütő esetében.

Míg a jövőbeni sütés még nem áll készen, csokoládéfagylalt lehet. Végtére is, a tortát jobban bemutatják a kiszolgáláshoz. A főzéshez meg kell melegíteni a krémet a tűzön, majd hozzá kell adni a tejcsokoládét. A kenyér felületét, valamint oldalát kenje meg.

torta красный бархатElegáns és hihetetlenül finom sütemény “Red Velvet”. Ismerje meg, hogyan kell főzni ezt a gyönyörű desszert receptet..

Diétás zabpehely cookie-kat otthon. Vegye figyelembe a cookie-k receptjét, amely anélkül használható, hogy sok kárt okozna az ábrán..

Olvassa el, hogyan készíts el egy finom süteményt anélkül, hogy cukrászsüteményt sűrített tejjel vagy tejföllel sütesz. Ismerje meg, hogyan lehet diverzifikálni ezt az egyszerű, de nagyon finom desszertet, amelyet a gyerekek készíthetnek..

Tészta kefiren tea cukorra, tojás nélkül, kajszibarack lekvárral

Mint már korábban említettük, ilyen süteményt süthetünk, nem csak bogyós gyümölcsöként, hanem gyümölcsdzsemként is. Például egy alma- vagy sárgabarackból származó félelmetes süteményt kapunk. A tojás használata nélkül történő létrehozásához a következőket kell megadni:

 • Kefir (legalább 3, 2%) – 300 ml;
 • Sárgabarack – 1 pohár;
 • Granulált cukor – 150 g;
 • Búzaliszt – 400 g;
 • Tészta sütőpor – 1 csomag (10-15 g).

A tálak keverése és a sütés időtartama alatt a főzési idő 40 perc lesz, és az edény 100 grammja kalóriatartalma 400 kcal lesz..

A tésztát gyorsan gyúrják. Ehhez először kefiret öntsünk egy mély tálba, hozzáadva hozzá a sütőport a tésztához és a granulált cukorhoz. Figyelembe véve a sütőporból származó reakciót, meg kell keverni a kefir tömegét kajszibarack lekvárral. Csak a végén elkezdheti tölteni a lisztet, lassan csinálni, hogy ne keletkezzen csomók. Az eredmény egy olyan tészta, amely gyakran megtalálható palacsinta készítésében..

A sütés nem tart több mint fél órát, a főzés végén a torta porcukorral és / vagy friss sárgabarackdarabokkal díszítheti.

Így a nagymamáj lekvárosból készült pite csak előnyei vannak:

 • Gyorsan felkészül;
 • Bár a lekvár nagyon magas a kalóriákban, a sütés csak előnyökkel és vitaminokkal jár;
 • Minden összetevő költségvetés, és minden hostess rendelkezésére áll;
 • A recept alkalmas a vendégek váratlan látogatására, könnyű reggelire vagy ünnepi asztalra;
 • Bár nem tudod díszíteni a tortát, egy bemutatható megjelenés segít neki elkészíteni a jegesedést, a különféle habokat, bogyókat és gyümölcsöket..

Bon appetit! Kísérlet a konyhában velünk!

About

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

52 + = 57