Élesztő tészta receptek házi készítésű tortákhoz a sütőben

Tapasztalt gasztronómiai szakemberek ismerik a tészta különleges jelentőségét az abból származó termékek előkészítésében. Ha megengedi a legkisebb hibát az összetevők számában, akkor az ellenkező eredményt kaphatja a kívánt értékre.

A házi tálak a klasszikus sütéshez tartoznak, amelyet mindenki szereti egy hétköznapon és egy szabadnapon. Az élesztő tészta típusa, amelyből a süteményeket sütjük, meghatározza alakjukat, ízüket, kalóriatartalmukat és a rájuk töltött időt.

Egy ilyen különböző élesztő tésztát a sütőben lévő pite-ket – a legjobb lehetőségek áttekintése

gyors
receptek дрожжевого теста для домашних пирожков в духовке
összetevők Száma
Búzaliszt 550 g
Víz vagy tej 1/3 l
Granulált cukor 2 tbsp. l
Száraz élesztő 1 evőkanál. l
1 tk
Olívaolaj 85 ml
Főzési idő: 40 perc 100 gramm kalória: 225 kcal

Azok számára, akik csak most kezdik megtanulni a sütés alapjait, és még kevés is az idő, van egy recept a gyors tészta az élesztő pite.

Liszt kiválasztása a gyors tészta elkészítéséhez az élesztőgombákkal, célszerű a legmagasabb fokozatú lisztet választani. Ha ez a lehetőség nem biztosított, akkor gondosan szedje a lisztet a dagasztás előtt. Ehhez használjon szitát.

A dagasztó tészta tej kiválasztásakor előzetesen be kell vinni a hűtőszekrényből, és be kell önteni a tartályba. A tálaknak alkalmasnak kell lenniük a tűzhely fűtésére. Miután 15 percig hagyta állni a tejet, elkezdheti felmelegíteni. Víz használata esetén ugyanolyan módon kell meleg állapotba hozni..

Ezután száraz összetevőket, például 3 evőkanál lisztet, granulált cukrot és élesztőt kell keverni egy térfogatú tálban. Az élesztőnek további adalékanyagok és gyors intézkedések nélkül kell lennie..

Ezután át kell ideiglenesen beadnia a folyadékot (tej / víz) a száraz összetevőkbe, és végig kell gyúrni..

A keveréket tartalmazó edényt műanyag burkolattal kell lefedni, fedővel egy ronggyal, majd 15-20 percig félretesszük.

tétel

Egy meghatározott idő elteltével eltávolíthatja a tálat a film alól, és folytathatja az élesztő tészta elkészítését. Szükség van sós és olívaolaj keverésére.

A következő főzési lépések az élesztőben dagasztók és tésztaalakítások. A maradék lisztet az élesztõkeverékhez egy éjszakán át kell adni, kezdetben egy fából készült kanállal kevergetve..

Amint a massza túlságosan viszkózus lesz, és kényelmetlen lesz összekeverni egy kanállal, át lehet vinni a tálatól a lisztbe borított felületre. A tenyér belsejét is lisztbe kell áztatni..

Beat fontos, hogy alaposan, amíg meg kell szorítani a tésztát az ujjaival, összeomlik és megfordul.

kész тесто

Ha állandó egységes alakot kap, és a tenyérhez is tapad, akkor a sütési folyamat majdnem teljes. Ezt az asztaltól egy lapos csészealjra kell átvinni, egy ronggyal lefedni és 20 percig hagyni..

tuskó пирожков

Miután elkészült egy gyors élesztő tészta. Számtalan különböző süteményt készíthet: süteményeket, zsemleket, piteeket töltelékkel vagy anélkül, valamint kedvenc süteményeket.

choux

Ez az élesztő tészta teszt egy nagyszerű lehetőség a kezdőknek. Az előkészítésének folyamata nagyon különbözik a másoktól, mivel a hostessnek nem kell időt töltenie, mint alapos gyúrást és gördülést. Szóval, mert szüksége lesz rá:

 • Búzaliszt – 6 szemüveg;
 • Víz – 500 ml;
 • Forró víz – 250 ml;
 • Száraz élesztő – 15 g;
 • Granulált cukor – 3 evőkanál;
 • Só – 1 tk.
 • Olívaolaj – 5 evőkanál.

Az előkészítés 60 percet vesz igénybe, és a kalóriatartalom 100 g-nál 265 kcal.

A tésztát kagylónak hívják, mert először is egy kis részét főzték. Ehhez egy külön edénybe öntse 3 evőkanál főtt vizet, keverje össze és hagyja egy ideig, amíg le nem hűl..

sörfőzés тестоEzután folytathatja a második rész elkészítését. Először keverje össze a száraz összetevőket, például granulált cukrot, sót, élesztőt.

Miután a száraz keveréket sima vízzel kell hígítani, de melegnek kell lennie. Mert előmelegíteni kell. Ez a lépés szükséges ahhoz, hogy az élesztő teljesen feloldódjon..

Miután szükséges a tészta két részének, azaz az élesztőnek és a chouxnak a kombinálása. Keverjük össze és lisztet adagolunk adagokban. Először öntsük, keverjük össze a keveréket egy kanállal, majd, amikor a tömeg túlságosan viszkózus, át az asztalra, megszórt liszttel. Ezért gyúrja meg a rugalmas egyenletes állapotig.

A sütőben lévő finom süteményekhez készült élesztő tésztát készen kell tartani a ragasztófóliával és a szövetszalvétával. Megduplázása után meg kell ismételni a verés folyamatát és megközelítését..

A Choux tészta hihetetlenül finom és lágy termékeket állít elő, és ha érdekes töltelékkel diverzifikálja őket, kétségkívül nagy örömet okozhat szeretteinek..

sovány

Tekintsük a receptet a sovány élesztő tészta számára a sütőben. Gyakran is vegetáriánusnak hívják. Más fajoktól különbözik, mivel nem tartalmaz állati termékeket. Például tejtermékek és tojás.

A vegetáriánus tésztából készült termékek hétköznapokban népszerűek, ízük ugyanolyan jó, mint más típusú tésztából való sütés..

Az előkészítése sovány tészta az élesztőre szüksége lesz:

 • Víz – 300 ml;
 • Búzaliszt – 800 g;
 • Friss élesztő – 25 g;
 • Cukor – 4 evőkanál. l;
 • Só – a kés hegyén;
 • Olívaolaj – 100 ml.

Az előkészítés 60 percet vesz igénybe, és a kalóriatartalom 100 g-nál 235 kcal.

főzés постное тестоKezdje a vízmelegítést. Ehhez öntse az edénybe a tűzhelyre, és néhány percig hagyja közepes hőtől..

Ha a vizet meleg állapotba hozza, cukorral, friss élesztővel és sóval hígíthatja.

A következő lépés a liszt hozzáadása, és a fontos részekbe öntése. Így a tészta jövője könnyebben összeilleszthető egy egységes alakra. A folyamat befejezése után át lehet vinni egy lisztes asztalra, hozzáadni hozzá olívaolajat és újra gyúrni.

A kapott labdát egy konyhai törölközővel kell csomagolni és 20 percig hagyni. Amikor a tésztát felemeli, meg kell ismételni a dagasztási folyamatot és a megközelítést..

A kész sült tészta sokoldalú választás mindenféle sütéshez. Vegetáriánus töltelékként a rizs, burgonya, gomba stb..

vaj

Az élesztő tészta kiváló választás édes péksütemények sütéséhez. Hagyja a tészta tésztát, és különbözik a más magas kalóriatartalmúktól, hogy enni süteményeket belőle – öröm.

Az élesztőben készült tészta elkészítéséhez szükséges összetevők, mint például:

 • Búzaliszt – 900 g;
 • Száraz élesztő – 20 g;
 • Tej – 215 ml;
 • Margarin – 100 g;
 • Csirke tojás – 2 db;
 • Granulált cukor – 40 g;
 • Só – ½ ts.

Az előkészítés 60 percet vesz igénybe, és a kalóriatartalom 100 g-nál 275 kcal.

RICH колобокMint más receptek esetében, el kell kezdeni a folyadék melegítésével. Ebben az esetben tej. Amint meleg állapotba kerül, meg tudja verni a tojásokat, és hozzáadja az előkevert margarint a keverékhez. Keverjük össze alaposan a keveréket..

A következő lépés az egyéb száraz összetevők keverékének bemutatása. Nevezetesen élesztő, granulált cukor és só. A lisztet utoljára az egymást követő adagokban kell hozzáadni, hogy a tömeg könnyen keverhető legyen..

Tészta a tésztát az alábbiak szerint: először a tartályban, és amint viszkózus alakot kap, és elkezdi ragaszkodni az asztalhoz – az asztalra, lisztbe öntve.

Amikor egy rugalmas csomó keletkezik, a tészta szinte teljesnek tekinthető. Elsőként be kell húzni a tapadós filmet, majd egy konyhai törölközővel, és le kell állítani, amíg meg nem nő a méret. 15-20 perc múlva meg fog tenni. Csak a dagasztási és megközelítési folyamatot kívánja újra végrehajtani.

Az élesztő tésztából dzsemeket, dzsemeket, gyümölcsöket, bogyókat és egyéb édes tölteléket készíthet..

Puff tészta

Az élesztővel készült pörkölt süteménynek számos különbsége van a társaiktól, nem csak a főzés során, hanem a megjelenésében is. A sütőben főtt puff tészta élesztő tészta enyhe formájú és finom ízű. A cukrászati ​​termékek elkészítéséhez élesztőre van szükség:

 • Búzaliszt – 1/2 kg;
 • Élesztő (száraz / friss) – 10 g / 20 g;
 • Tej – 300 ml;
 • Granulált cukor – 7 tbsp;
 • Margarin – ¼ kg;
 • Só – a kés hegyén;
 • Vanillin / vaníliacukor – 5 g / 10 g;
 • Pergamentpapír – 2 lap.

Az elkészítés 120 percet vesz igénybe, és a kalóriatartalom 100 g-nál 360 kcal..

margarinA margarint tartalmazó csomagolást előzetesen el kell távolítani a hűtőszekrényből, kockára vágva és balra kell engedni..

A tejet fel kell tüntetni, és enyhén meleg állapotba kell hozni, hogy feloldja az élesztőt. Ezután 5 kockát margarint hígítsunk bele és keverjük, amíg teljesen fel nem oldódik..

Egy külön tálban olyan száraz összetevőket kell keverni, mint a liszt, granulált cukor, vanillin vagy vaníliacukor. Az így kapott száraz keverékben tejet is adhat, fokozatosan kevergetve. Fedjük le egy konyhai törölközővel, és tegyük félre a megközelítést..

A maradék margarint egy pergamenlapra kell helyezni és a tanácsadó eszköz segítségével ki kell húzni. Ezután fedje le egy második lapot, és tegye félre..

Mire a tészta megérkezik, át kell vinni egy lisztes asztalra, meg kell verni, be kell dobni egy nagy téglalap alakú lapot.

A tésztafél felét helyezzük a margarin margarinra, és fedjük le a második felével, mint egy oldal. Roll out újra, dobja a kapott réteg 4-szer, és tegye fél órán keresztül a hűtőszekrénybe..

A sült élesztő tészta elkészítéséhez el kell távolítania a tésztát a hűtőszekrényből, és újra kell tekerni. Sokféle finomságot készíthet belőle: boríték töltelékkel, puffasztott zsemlekkel, pitékkel és croissantokkal.

Takarítási tippek

Annak érdekében, hogy a tészta sikeres legyen, és a sütemények kedvelték a rokonokat, néhány hasznos tippet kell követnie:

 1. A lisztet a vizsgálat jövőjének a legmagasabb minőségűnek kell lennie, különben gondosan szitált;
 2. Az összetevők teljes feloldásához a tésztában felhasznált folyadékot fel kell melegíteni;
 3. Gyúrja meg az élesztő tésztát először egy tálban, majd egy nagy méretű felületen;
 4. Jobb, ha nem dobja az asztalra főzött ételeket, hanem azonnal mosja le őket. Végtére is, a tésztát, amit a serpenyőben ragasztanak és szárítanak, nagyon nehéz lehúzni;
 5. Nem kívánatos az összetevőket “szemmel” önteni, jobb, ha ragaszkodni fog a recepthez;
 6. A tészta tészta fontos az asztalon, előőrlött liszttel. Vaj használható a liszt helyett;
 7. Ha dagasztás közben a csomó túl száraz, akkor olajjal hígítható. És fordítva;
 8. A sütés előnyösen forró, gyönyörűen díszített.

sajtos крем-супCook levest ebédre, de nem egyszerű és banális. Mennyire ízletes főzni sajtkrémleves. Az íze mentálisan elviszi egy hangulatos étterembe valahol Franciaországban. Bon appetit!

A következő cikk pedig füstölt kolbászt és friss uborka salátákat tartalmaz. Érdemes megpróbálni, mivel gyorsan és könnyen felkészülnek.!

Vásárolt babot? Főzzük lassú tűzhelyben. Itt a szakácsok elmondják Önnek a szükséges recepteket..

Kiderül, hogy az élesztő tészta, hogy a sütőben pite-t készítsen, egyszerű étel:

 • Nemcsak pite-t lehet készíteni, hanem sok egyéb sült keksz;
 • Sokféle élesztő tészta van, még a sovány is, amely alkalmas vegetáriánusok vagy éhgyomorra;
 • A tétel egy kis idő, és megközelítésének ideje alatt te kedvenc dolgokat tehetsz;
 • A főzéshez használt összetevők rendkívül alacsonyak, és minden háziasszony házában vannak;
 • Számos szabály van, amelyet a hostessek követnek..

About

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

86 + = 91