Az Apple lekvár – egy egyszerű megoldás ízletes feladat

Szerettem volna édességet a teára, de nem az idő, sem a vágy, hogy hosszú ideig a konyhában szórakozzon? Miért nem sütjük meg az alma-lekvárt pite-t? A töltelék készen van, és a tésztát gyorsan vagy más módon gyúrhatják a tartályokban található termékekből. Mindenesetre a friss péksütemény íze nem hasonlítható össze..

Pite “Lattice” alma lekvárral élesztő tésztával
piték с яблочным повидлом – вкусная задачка с простым решением
összetevők Száma
lekvár 300 g
élesztő 5 g
tej (3,2%) 225 ml
liszt 390 g
cukor 35 g
a tojásokat 2 db.
olvasztott margarin 30 g
nagy rázkódás
Főzési idő: 180 perc 100 gramm kalória: 237 Kcal

A dagasztós tészta a száraz élesztőn automatikusan lerövidíti a sütési időt. Nincs szükség egy csomópontra, mínusz 40 perc. Ezenkívül a porított élesztő gyorsabb, mint friss, ezért a tömeg 2-szer gyorsabban emelkedik.

recept:

 1. A tejet 38 ° C-ra melegítik. Az élesztő feloldódik benne. Adjunk hozzá cukrot, egy kis sót, tojást. kavar. tej, сахар и дрожжи в кастрюле
 2. Szitáljuk a lisztet, és öntsük a részeket a tejbe. Gyúrja meg egy tál tésztát. kiegészítés муки
 3. Végül öntsön meleg margarint. Folytassuk a tésztát az asztalra körülbelül 15 percig, amíg hajlékony, engedelmes lesz. tétel теста
 4. A tészta golyójától. Tegyünk egy mély tálba, lisztbe öntve. Fedjük le egy törülközőt. 2 órakor fel kell közelíteni a hőt. labda из теста
 5. Mielőtt a tortát elkészítené, a hozzá közelített görbe tésztát zúzzuk meg, hogy megszabaduljon az élesztő illatától..
 6. Külön ¼ részes díszes tetőhöz – rács. A legtöbbet felhúzza egy réteg vastagsága 1 cm-ig, csavarja be a gördülő csapot, és óvatosan átrakja egy sütőlapra, amelyet egy csepp növényi olajjal. kijutni теста для пирога на противне
 7. Az Apple dzsem, ha nagyon sűrű, lemezre van vágva és átfedik a sütemény alapján. A puha lekvárt 30 fokban hevítik fel, és egyenletesen elosztják az alapon, visszalépve a 2 cm-es szélektől. lekvár
 8. A tetejére hagyott tésztát vékonyan forgatják. Szalagokra vágják és elterjednek, összefonódnak egymás között, az alma lekvár tetején. szalagok из теста для пирога
 9. A torta aljának élei befelé fordulnak, enyhén csípődnek, az oldalak alkotják. A tortát egy törülközővel borították be és 20 percen át bizonyítottak. képződés краёв пирога
 10. A sütőt 190 ° C-ra melegítik. A teteje tojással tele van. Bake fél órát.

A lapról azonnal eltávolított kész sütemény nem szükséges. Meg kell “pihennie”, és le kell hűlni egy kicsit úgy, hogy az alap könnyen elmozduljon a serpenyőből.

Édes, kovásztalan tésztából sütünk

Ez egy lehetőség az édes fogak számára, mert a töltés mellett maga a torta is nagyon édes. Folyékony sütőalap – savanyú (kefir, folyékony tejföl, savanyú tej). A szivattyúk tömegéhez használják a szódabikarbónát. Nagyon kevés időt vesz igénybe a torta összegyűjtése, mert a kovásztalan tészta sütése nem igényel időt a kivizsgáláshoz.

Termék arányok:

 • alma lekvár – 200 g;
 • kefir (2,5%) háromnapos – 300 ml;
 • cukor – 180 g;
 • 1 tojás;
 • 2 gramm szódabikarbóna;
 • liszt – 900 g;
 • olvasztott margarin – 100 g;
 • csipetnyi sót.

Idő – 1 óra.

Kalóriatartalma 100 g – 295 kcal.

recept:

 1. A kefirt a testhőmérsékletre melegítik. Keverje hozzá cukor, tojás, olvasztott margarin.
 2. Liszt szitált, kevert szódával. Öntsük a diát az asztalon. A központban behúzódnak, ahol a folyékony sütőalapot öntik. Gyorsan gyúrja a műanyag tésztát.
 3. Sem a pihenésre, sem a kovásztalan péksüteményre való felemelésre nincs szükség. Azonnal osztják darabokra az alap és a torta tetejére. Az alapot 1,5 cm vastagságban forgatják, és egy zsíros sütőedénybe kerülnek..
 4. A forma többi részéből a nyitott torta teteje. Lehetséges, hogy a pecsétek, a szalagok a fonott, a réteg számokkal faragott a cookie-kat..
 5. Az alma lekvárt vajkakészítésen alapulnak, nem szabad megfeledkezni arról, hogy 2 cm szabadon hagyja a peremet. Fedjük le a tetejét, becsomagoljuk és becsípjük az éleket..
 6. Ez idő alatt a sütőt 180 ° -ra kell melegíteni. A formázott torta 35 percig forró sütőben van.
Az édes tészta tökéletesen megemelkedik sütés közben, olyan lélegzőbb, finomabb, édes, mint az élesztő. De a baj vele kétszer kevesebb.

Nyitott túrós torta alma lekvárral

Bárki, aki megtanulja sütni a süteményeket, nagyra értékeli ezt a receptet. A folyékony komponens nélkül a túrán a tésztát könnyen és gyorsan gyúrjuk. A legfontosabb dolog az, hogy a tömeg homogenitásba kerüljön, így nincs egyetlen csomó.

Termék arányok:

 • alma lekvár – 250 g;
 • túró (5%) – 400 g;
 • olvasztott vaj (72,5%) – 190 g;
 • liszt – 390 g;
 • 2 tojás;
 • cukor – 100 g;
 • burgonyakeményítő – 60 g;
 • ivóvíz – ½ tk.

Idő – 80 perc.

Kalóriatartalma 100 g – 284,5 kcal.

alma мармелад в домашних условиях

Megtanulják, hogyan készítsék el az almamártárt otthon.

Főzzük alma pite egy lassú tűzhely. A recept megtalálható itt..

Kövesse a linket, és olvassa el, hogyan készítse el az almát.

recept:

 1. A túró sajt átszűrőn keresztül. Válassz a fele, kombináld a cukor felét és egy tojást..
 2. A töltött tömeghez adjunk vajat, szódát. kevert.
 3. Szitáljuk a lisztet, a befecskendezett részbe a túrába. Gyúrja a műanyag tésztát.
 4. A kész túrós tésztát egy golyóra forgatják, az élelmiszer-filmbe csomagolva, fél óráig hűtőszekrénybe helyezve..
 5. A tojás, a cukor, a keményítő kanál második darabja.
 6. A tésztát egy körbe forgatják, amelynek átmérője valamivel nagyobb, mint a sütési kapacitás. Lépjen az űrlapra, ami feltétlenül magas oldalakat képez.
 7. Alapvetően keményítővel megszórva. Spread curd töltés. Egy egyenletes réteg tetején – alma lekvár.
 8. A sütőt 180 fokban kapcsolja be. Miután felmelegedett, helyezze a sajtkenyeret almás lekvárral. 35 perc után készen áll.

A magas nyílt sütemények sütése sok illatanyaggal a legjobb szilikon vagy split formában. Így könnyebb lesz süteményeket készíteni és átvinni az edénybe..

Mézeskalács

A rövid és legegyszerűbb változat a mogyorós tésztasaláta lekvárral. A termékek elkészítéséhez legfeljebb 15 perc szükséges, kiváló megoldás azokban az esetekben, amikor a konyhában nincs semmilyen idő.

omladozó песочный пирог с яблочным повидлом

Termék arányok:

 • lekvár – 200 g;
 • krém margarin – 200 g;
 • liszt – 260 g;
 • cukor – 80 g;
 • sütőpor – 1 csomag;
 • csipetnyi sót.

Idő – 50 perc.

Kalóriatartalma 100 g – 411 kcal.

recept:

 1. Lisztet szitáltunk, sütőporral keverve.
 2. A margarinnak, amelyet a hűtőszekrényben jól keményítettek, a lehető legkevesebb apróra vágják..
 3. Öntsük a cukrot és a lisztet a margarinba. Keverje fel és dörzsölje kézzel finom morzsait.
 4. A tömeg felét a sütőformába öntik, szintje alacsony, alacsony oldalú. Könnyedén nyomva egy spatulával.
 5. A lemezen túlnyúlóan sűrű alma elakadt.
 6. Zárja le a maradék homok morzsait.
 7. A sütő 180 fokos. Néhány perc múlva helyezze be az űrlapot. Sült reszelt rántott tészta 40 percig.
A recept tészta nagyon morzsa. Ezért, mielőtt kiszabadítaná a tortát, hagyja kihűlni. Ezután biztonságosan átvihet egy edénybe, darabokra vágva és teával szolgálhat..

Hasznos tippek

Az édes és az édes sütemények legyenek lágyak, engedelmesek. Ha a tömeg a dagasztás során ragad, jobb kezelni a napraforgóolajat. De semmiképpen sem adunk hozzá lisztet. Ellenkező esetben a tészta súlyos lesz, rosszul emelkedik, és a sütés után nem fog működni.

Ahhoz, hogy a száraz élesztő gyorsabban működjön, az egyenes tésztát 50 fokos előmelegített sütőbe lehet helyezni. Vaj édes tésztát, éppen ellenkezőleg, nem hagyható sokáig a hő – át a formára, és süssük azonnal után dagasztás.

Az alma-lekvárt almalevél töltésénél opcionálisan párolt mazsolát vagy kissé zúzott földimogyorót is hozzáadhat. Sütjük a kenyérsütő tésztát a különböző ízekhez, miután lehűtjük, és megszórjuk a reszelt csokoládét.

A videó – egy egyszerű és nagyon finom recept a torta elkészítéséhez:

Így különböző lehet ugyanolyan alma-lekvár-töltelék. Ez a fajta lekvár minden tésztával jó, a sütés mindig sikeres. Ezért elegendő egy könyvvizsgálatot végezni a konyhában, eldönteni egy termékcsaládot, és szabadon kezdheti a főzést..

About

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 41 = 46