Capers, apakah itu, aplikasi, petua

Capers, что это такое? С чем его можно приготовить, где он используется?Mungkin, beberapa orang Rusia telah mendengar tentang mereka, walaupun hampir pasti setiap daripada kita telah berjaya mengenali mereka: sebahagian besarnya, secara teoritis, melihat melalui rak-rak kedai.

Secara praktikal, tidak semua orang dapat merasakan objek ini secara langsung..

Ingatlah Soviet “Olivier” nostalgia atau hodgepodge dengan ikan?

Oleh itu, dalam resipi hidangan popular ini sejak zaman Kesatuan Soviet, acar punch telah mengambil tempat penapisan, walaupun dengan tradisi ia perlu untuk menambah “beri” lucu ini,.

Capers – apa jenis buah?

Malah, ini bukan beri atau buah-buahan..

Capers adalah tunas tanpa bulu yang spesifik yang sangat tebal, tetapi pada masa yang sama pokok renek ubi bernama Kapernik..

By the way, kembali pada zaman kegemilangan Empayar Yunani, tumbuhan ini digunakan untuk merawat penyakit sendi dan meteorisme yang serius..

Bagaimana sebenarnya mereka mendapat nama nontrivial mereka?

Pada akaun ini terdapat banyak legenda.

Walau bagaimanapun, menurut versi yang paling popular, perkataan ini dibentuk dari nama pulau Itali di Cyprus, yang dalam bahasa Yunani disebut Kipros.

Terdapat benar-benar pelbagai jenis spesies tumbuhan ini, tetapi juga dapat ditemukan di Caucasus, serta di Crimea.

Mereka secara besar-besaran dihasilkan di Mediterranean, terutama di Turki dan eksotik Maghribi, serta di pulau-pulau Itali.

Ciri ciri penampung adalah daya tahan yang luar biasa: tumbuh-tumbuhan yang bersahaja ini dapat tumbuh dengan bebas di atas batu-batu dan kasut batu yang kosong..

Mereka mekar pada musim panas yang panas – bunga putih besar.

Mengapa memaksa abang?

Capers biasanya digunakan dalam memasak, bagaimanapun, terdapat kes-kes penggunaan berasingan objek dan untuk tujuan perubatan..

Sebagai contoh, di Caucasus, kulit tanaman ini merawat penyakit sendi, di Asia Tengah, buah-buahan pokok renek, kerana kandungan yodium yang tinggi, menghilangkan penyakit bengkak: hanya cairkan jus segar dengan air dan minum bahan yang disediakan 4 kali sehari.

Permohonan perubatan

Merebus akar Kapersnik sejak zaman purba digunakan dalam amalan perubatan rakyat sebagai alat yang berkuasa untuk rawatan penyakit limpa, serta penyakit buah pinggang.

Yarrow, что это за растение?Ciri-ciri bermanfaat yarrow tumbuhan ini belum sepenuhnya didedahkan kepada manusia, tetapi di laman web kami, anda sudah dapat membiasakan diri dengan tumbuhan yang indah ini..

Keuntungan teh karkad untuk badan, anda pasti, dalam artikel ini, anda akan mendapat banyak maklumat berguna..

Physalis, apa yang dilakukannya dan apakah ciri-ciri bermanfaatnya? Di sini: https: //notefood.ru/pitanie/obshhie-voprosy/fizalis-poleznue-svoystva.html, anda boleh belajar ini dengan melihat fotonya.

Untuk sakit kepala yang teruk, gunakan biji caper segar yang mudah dikunyah..

Benar-benar semua bahagian pokok renek ini mempunyai sifat analgesik yang kuat, serta kesan antiseptik dan astringen..

Oleh itu, tidak perlu mengagumi bahawa merebus bunga tumbuhan caper, buah-buahan yang mengagumkan, akar panjang dan daun kecil digunakan sebagai ubat terapeutik untuk tiroid dan sakit gigi yang tidak boleh ditanggung, untuk penyembuhan luka yang berkesan, dalam penyakit jantung.

Hidangan sebelum makan, tunas ini, tidak menghasilkan kesan yang sama dari tansy, kembali selera makan yang sihat dan tidur yang nyenyak.

Dikumpulkan dengan bawang putih segar, pucuk tumbuhan ini berkesan menentang penyakit kulat dan lain-lain penyakit kulit..

Komposisi khusus

Semua ciri-ciri penapisan ini dijelaskan oleh komposisi kimia yang unik, yang, dengan cara ini, belum dipelajari sepenuhnya..

Bahan utama aktif tumbuhan – glikosida rutin mempunyai kesan positif dengan tekanan darah tinggi..

Disebabkan flavonol khusus – kuartzetin, kesannya yang luar biasa bermanfaat menghasilkan capers pada badan, melindunginya dari permulaan kanser dan penyakit kulit yang serius. Quartzitin menyumbang kepada penyingkiran segera proses keradangan, dengan cepat meneutralkan reaksi alahan.

Bahan ini penting untuk melindungi daripada kanser kerana tindakannya berkesan terhadap struktur DNA..

Kami menawarkan beberapa gambar capers.

About

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

78 − 77 =