Berapa minit untuk merebus telur untuk Paskah

Artikel ini adalah pembantu kecil untuk pemula yang mula-mula memutuskan untuk mencuba penyediaan telur Paskah. Walaupun proses ini kelihatan rumit dan rumit, di sini anda boleh menemui banyak petua dan jawapan yang berguna kepada soalan-soalan kerap ditanya yang dimulakan oleh para pemula. Dan yang paling penting, harus diingat: semuanya baru sekali, dan kejayaan mereka datang dengan masa.

Berapa ramai минут необходимо варить яйца на Пасху

Cara memasak telur untuk Paskah: pengetahuan asas

Telur memasak untuk Paskah adalah proses yang sangat penting, karena keberhasilan liburan bergantung sepenuhnya pada mereka. Anda akan merawat orang yang tersayang atau menyembunyikan hidangan yang gagal – semuanya bergantung kepada pengetahuan teori dan amalan. Oleh kerana tidak munasabah untuk memulakan elemen utama Paskah, tanpa mengetahui berapa banyak yang mereka persiapkan, perlu bermula dari teori. Berikut adalah maklumat yang paling penting yang akan membantu anda dalam menyediakan Paskah..

 • semak kualiti produk terlebih dahulu: ia boleh dengan mudah dilakukan dengan menjatuhkan telur ke dalam air suam. Jika segar, yang boleh dimakan, tetap terletak di bahagian bawah bekas dengan air, maka tidak sesuai untuk penggunaan akan muncul, tinggal di permukaan air;
 • tambah garam sebelum memasak untuk mengelakkan penyebaran protein;
 • pilih hidangan yang tepat: ia tidak sepatutnya melebihi jumlah telur yang anda merancang untuk memasak;
 • selepas anda semua dimasak ke keadaan yang diingini, segera dinginkan dalam air sejuk untuk mengelakkan kesinambungan proses memasak;
 • air di dalam tangki memasak perlu 2-3 cm lebih tinggi;
 • kuantiti tidak memainkan peranan penting: anda boleh memasak kedua-dua 20 dan 5 keping.

Telur Paskah yang lembut

Sebagai peraturan, telur yang dimasak dengan cara ini mempunyai protein keras, bukan karet dan kuning, kuning elastik. Ia tidak mungkin menjadi idea yang baik untuk melayani telur seperti pada Paskah, kerana kanak-kanak sering tidak membawa mereka ke rumah ketika makan di jalan. Tetapi anda boleh selamatkan mereka yang tersayang dengan menyerahkannya pada pagi Paskah. Ia boleh menjadi produk yang mandiri atau tambahan hebat kepada sebilangan roti yang dicelup dalam kuning telur. Sekarang anda akan belajar berapa banyak masa untuk mendidih telur rebus untuk Paskah.

Ia perlu:

 • garam;
 • air sejuk;
 • pan;
 • telur.

Dan proses itu sendiri tidak memerlukan banyak usaha:

 1. Isikan telur dengan air sejuk dan ringankan garam air;
 2. Letakkan bekas itu pada api yang tinggi dan biarkan mendidih;
 3. Rebus selama 5 minit, tukar panas ke medium;
 4. Pada akhir masa, letakkan produk siap dalam air sejuk..

moussaka по греческиResipi untuk Musaca dalam bahasa Yunani – perhatikan resipi ini. Hidangan yang luar biasa yang datang kepada kami dari Mediterranean adalah sangat berbaloi untuk belajar bagaimana memasaknya..

Hidangan daging lembu yang dicincang yang lazat – baca dengan mudah bagaimana memasaknya dalam artikel kami.

Turkey fillet dalam sos krim, inilah yang akan menjadikan daging itu luar biasa enak dan enak. Baca resipi di sini.

Penyediaan untuk pewarnaan

Tanpa ragu, telur rebus adalah pilihan yang paling popular untuk Paskah, kerana ia adalah paling mudah untuk membersihkan dan memakannya tanpa menyapu tangan dan muka. Di samping itu, warna-warna dan warna yang paling berwarna adalah warna yang paling kerap..

Untuk mempersiapkan proses pewarnaan ini, anda mesti terlebih dahulu mendidihnya dengan lembut. Anda perlu menyediakan telur seberapa banyak yang biasanya dimasak untuk Paskah dalam keluarga anda. Dan berapa minit untuk mendidih mereka keras untuk lukisan, anda akan belajar lebih banyak lagi.

Untuk ini anda perlukan:

 1. Letakkan telur dalam kuali, memerhatikan semua peraturan di atas;
 2. Tuang air dan garam ia;
 3. Bawa cecair ke dalam mendidih dan masak selama 10-15 minit;
 4. Segera kencang dalam air sejuk.

Tetapi yang terbaik dari semua, jika anda memutuskan untuk mencelupkan diri sendiri, kemudian pilih cangkang putih. Ia adalah warna putih yang sama rata, memperoleh pelbagai warna..

Lukisan

Memilih produk untuk mewarna sentiasa mengambil masa yang lama. Lagipun, sukar untuk membuat keputusan: membelanjakan wang untuk pewarna makanan dan menjimatkan masa atau menggunakan alat yang ada dengan menghabiskan berjam-jam di dapur. Tetapi statistik menunjukkan bahawa kebanyakan orang Rusia lebih suka remedi semula jadi. Berikut adalah cara cat telur untuk Paskah sebahagiannya:

1) Husky Bawang (warna merah). Rebus selepas mendidih selama 30 minit – 1 jam.
2) Kunyit (warna emas). Rebus selepas mendidih selama 10-15 minit.
3) Kubis merah (warna biru). Letakkan telur siap dalam jus kubis.
4) Jus Beet (Pink). Letakkan telur siap dalam jus bit.
5) Daun bayam (warna kelabu). Rebus selepas mendidih selama 13 minit.
6) Kopi (coklat). Rebus selepas mendidih selama 10-15 minit.

Petua berguna

 1. Sentiasa letakkan telur dalam air sejuk;
 2. Panaskannya sebelum proses memasak, mula keluar dari peti sejuk selama beberapa jam;
 3. Jika air dalam proses memasak telah menguap, maka ia harus dituangkan;
 4. Anda harus sentiasa memasak pada api rendah atau rendah, seperti semasa mendidih mendidih shell mungkin rosak;
 5. Tetapkan pemasa untuk kali pertama untuk memudahkan anda menunggu dan tidak mencerna telur;
 6. Jangan masak mereka terlalu lama, kerana protein menjadi getah, dan kuning telur ditutup dengan mekar yang tidak menyenangkan.

Kini, pada masa kedatangan Paskah, anda tidak perlu takut kegagalan dalam penyediaan atribut tradisional. Kami mengkaji semula teori keseluruhan dan menjawab soalan-soalan yang kerap ditanya oleh pendatang baru. Kini anda perlu sentiasa mengamalkan, meningkatkan hasil anda dari semasa ke semasa. Semoga berjaya!

About

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 1 =