Bagaimana untuk menyediakan kubis untuk kubis dalam ketuhar gelombang mikro

Hidangan yang sihat, berkhasiat dan lazat, seperti kubis gulung, sudah pasti satu hidangan kegemaran seluruh keluarga. Walau bagaimanapun, penyediaan hidangan ini sangat memakan masa. Oleh itu, suri rumah yang bijak belajar bagaimana menyediakan kubis untuk membuat gulungan kubis tanpa menggunakan air mendidih, melembutkannya dalam gelombang mikro..

Sebagai подготовить капусту для голубцов в микроволновке

Memproses kubis keseluruhan untuk kubis dalam ketuhar gelombang mikro

Bagaimana untuk memasak kepala kubis untuk kubis dalam ketuhar? Pertama anda perlu memilih kepala kecil yang baik, dengan struktur daun pepejal dan ketiadaan sebarang kerosakan dan bintik gelap..

Adalah lebih baik untuk menyediakan buah-buahan muda yang disumbat, kerana daun mereka lembut dan mudah diproses. Selepas mencuci dan memotong tangkai, anda boleh mula memasak sayur-sayuran dalam microwave.

Terdapat kaedah berikut untuk rawatan utama kubis:

 1. Kepala kubis yang dibasuh tanpa daun atas perlu diletakkan di dalam ruang ketuhar gelombang mikro, menggunakan hidangan tahan panas; untuk mencuci капусту
 2. Ia perlu meninggalkan produk yang dimasak dengan kuasa maksimum. Biasanya, 10 minit sudah cukup, selepas itu kepala panas perlu direndam dalam air sejuk selama beberapa minit; cuti на 10 минут
 3. Beku garpu perlu perlahan-lahan meregang di tangan anda, dan selepas itu anda boleh mula mengeluarkan daun secara langsung untuk proses memasak hidangan itu sendiri. Setelah menubuhkan sayuran di pangkalan di mana tangkai itu, adalah perlu untuk membuka setiap daun kubis secara bergantian dan kemudian dipotong; kubis охладить
 4. Sekiranya daun tidak boleh dikeluarkan dengan mudah, maka ia sepatutnya lebih beberapa menit untuk memegang kubis dalam gelombang mikro.

Daun kubis yang diproses selepas penyingkiran urat besar disediakan sepenuhnya untuk peringkat seterusnya penyediaan gulung kubis.

Penyediaan daun kubis individu

Ia harus sekali lagi disebutkan bahawa kubis muda adalah lebih baik daripada haba panas berbanding cabbages yang sangat matang. Ini juga penting apabila melembutkan daun sayur-sayuran berdaun putih..

Bagaimana untuk menyediakan daun kubis berasingan untuk kubis dalam ketuhar gelombang mikro? Jadi, untuk pemprosesan daun kubis awal perlu menjalankan manipulasi berikut:

 1. Daun-daun mesti dipisahkan dari kepala kubis dan diletakkan di dalam mangkuk tahan panas, menyiramkannya dengan air kosong;
 2. Bekas dengan produk diletakkan di dalam ketuhar dan dipanaskan pada suhu yang tinggi selama beberapa minit;
 3. Jika perlu, anda perlu membawa semula bahan kerja ke keadaan yang diingini dengan meletakkannya di dalam gelombang mikro.

Perlu diingati bahawa urat tebal harus dipotong hanya apabila produk menjadi lembut; jika tidak, helai akan hancur dan tidak sesuai untuk memasak hidangan utama..

Buah yang lebih matang dengan struktur padat akan memerlukan pemprosesan yang lebih mendalam. Dalam kes ini, daun hendaklah diletakkan dalam mangkuk yang dipenuhi dengan air, dan rebus selama 5-7 minit pada kuasa sederhana dalam ketuhar gelombang mikro. Jika perlu, anda boleh mengulangi prosedur untuk mencapai hasil yang diinginkan..

hidangan смясомAmbil perhatian terhadap resipi lazat untuk sup kharconi daging babi.

Smoothies dengan keju dan pisang kotej – snek yang hangat dan sihat, semasa diet.

Ayam dengan cendawan dalam krim masam dalam kuali – resipi ini sesuai untuk mana-mana hidangan sampingan, baca lebih lanjut dalam artikel kami.

Cara terpantas untuk mengendalikan kubis

Mana-mana suri rumah suka daun kubis secepat mungkin untuk menjadi lentur dan bersedia untuk bekerja dengan daging cincang. Terdapat resipi lain untuk melembutkan sayuran dengan cepat – pemprosesan menggunakan beg penaik. Jadi, bagaimana dengan cepat membuat kubis untuk kubis dalam ketuhar gelombang mikro dalam pakej:

 1. Sayur-sayuran yang disiapkan perlu diletakkan dalam pakej tahan panas, setelah membuat beberapa lubang dengan garpu di tempat-tempat yang berbeza..
 2. Dalam jenis garpu ini hendaklah diletakkan dalam ketuhar gelombang mikro dan dikukus pada kuasa maksimum selama 3 minit..
 3. Selepas mengeluarkan dari ketuhar, sayur-sayuran itu perlu dibenamkan di bawah aliran air sejuk dan mula mengeluarkan daun..
 4. Jika halangan timbul, kepala kubis mesti dihantar kembali ke bungkusan dan ke microwave, sebelum hasil yang diinginkan dicapai..
 5. Langkah terakhir adalah untuk mengurangkan garis-garis keras, dengan itu menyelesaikan persiapan.

Daun menjadi lutut dan lembut, mereka mudah dan cepat berubah untuk membungkus pemadat, dan kubis gulung sendiri akan kelihatan cantik di atas pinggan.

Cadangan tambahan

Sebagai tambahan kepada ketuhar gelombang mikro, terdapat juga kaedah tradisional yang lebih lembut untuk melembutkan ratu putih ladang. Antaranya ialah:

 • mengukus (dalam dandang berganda);
 • mendidih dalam periuk;
 • memanggang di dalam ketuhar;
 • menggulingkan kubis dalam ketuhar gelombang mikro (jika produk tersebut sebelum ini berada dalam peti sejuk).

Selain itu, sesetengah suri rumah dinasihatkan supaya dengan cepat memisahkan daun-daun itu hanya tuangkan lubang dari tangkai potong air mendidih. Oleh itu, mereka membusuk dan cepat hancur. Di samping itu, anda juga boleh melembutkan bingkai untuk pemadat dengan cara berikut:

 • memukul dengan tukul untuk daging;
 • meregangkan tangan anda selepas rawatan haba;
 • daun sejuk dengan cara semula jadi, tanpa menurunkan air sejuk selepas pemprosesan;
 • Selain itu, rebus daun individu dalam air mendidih selama kira-kira 10 minit.

Apa sahaja cara yang dipilih oleh perempuan simpanan dapur, mana-mana daripada mereka akan “bermain” sama baiknya dengan tangan yang mampu..

Kesimpulannya

Menyimpulkan cerita tentang penyediaan kubis untuk kubis, anda perlu sekali lagi menyerlahkan perkara utama yang menyumbang kepada penyediaan makanan yang baik ini:

 1. Sebelum anda mula memasak, anda harus memilih ketua kubis, yang sesuai untuk memasak kubis kubis.
 2. Pilih cara untuk mengendalikan daun, yang lebih biasa dan mudah untuk tuan rumah.
 3. Lembapkan lembaran sayur-sayuran untuk digunakan seperti yang diharapkan, menikmati proses memasak yang menyenangkan.

About

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 6 = 4