Na kojoj temperaturi trebate peći uskrsne kolače

Pečenje uskrsnih kolača zahtijeva posebne vještine. Kuhanje ukusnog uskrsnog kolača ovisi o kvaliteti proizvoda, poštivanju njihovih proporcija, kao i pravoj tehnologiji. Savršeno kuhana torta dokazuje profesionalnost i iskustvo pekara..

Vrijeme pečenja

Okus kolača osigurava ne samo savršeno kuhano tijesto, već i poštivanje vremena i temperature tijekom pečenja..

Koliko dugo kuhaju kolači:

  1. U pećnici, kod umjerene topline, pečenje prosječne kolače težine do 1,5 kg traje gotovo sat vremena. Ako je visok i teži do 2 kg, vrijeme kuhanja se povećava na pola sata. Mala kolača se peče oko 35 minuta. Spremnost proizvoda provjerava se pomoću drvene daske. Zaglavljen je u sirovom tijestu prije postupka, a na kraju je uklonjen. Suhoća razbojnika ukazuje na spremnost;
  2. U sporom štednjaku, vrijeme pečenja je 60-65 minuta. Za test tijesta ovo vrijeme nije dovoljno. Zato nemojte odmah otvoriti poklopac višesmjernog poklopca. Jednostavno možete postaviti dodatno vrijeme. Postoji mogućnost držanja kolača u načinu grijanja. Glavna stvar – vrijeme pečenja treba biti oko jedan i pol sati;
  3. Pečenje u stroju za kruh ovisi o modelu. Morate odabrati poseban način rada i slijediti upute. Ako takav program ne postoji, odabire se način najduljeg pečenja. Na primjer, program za pečenje francuskog ili kruha za prehranu.

UskrsKlasični sir Easter – nekoliko izvrsnih receptura kiselo vrhnje.

Pokušajte kuhati osetski pita od mesa koju biste svakako trebali kušati..

Kako napraviti tvrdi sir kod kuće – pročitajte naš izbor ukusnih recepata.

Temperatura pećnice

Ne manje važno pitanje – na kojoj temperaturi skuhati kolače u pećnici? Pa, odgovorit ćemo sada..

Grijač treba zagrijati do 100 stupnjeva. Tijesto, koje se podiglo na 2/3 oblika, stavlja se u vruću pećnicu. Nakon 10 minuta, temperatura je postavljena na 180-200 stupnjeva i nastavlja ispeći kolač dok ne bude spremna.

Plinska pećnica se zagrijava 15 minuta, postavljajući maksimalnu temperaturu. Zatim se uskrsni kolač smjeste unutra i regulira temperaturu na 210-220 stupnjeva. Ako je torta visoka, tada je dovoljno temperature do 200 stupnjeva. Preporuča se postaviti spremnik s toplom vodom na donju ladicu. Da ne bi zapalili vrh proizvoda, prije nego što ga je lako pokrili s navlaženom kružnicom papira..

Pečenje papira

Ne svatko ima poseban oblik, pa se koriste jednostavni kalupi od papira. Koliko i na kojoj temperaturi treba ispeći kolače u papirnatom obliku? Kuhanje uskrsnih kolača u papirnatim oblicima prikladno je, jer nema gorenja, pečenje ostaje svježe dugo. Korištenje papira zahtijeva lagano smanjenje temperature pečenja na 160 stupnjeva. Spremnost za proizvod također se može provjeriti drvenim šiljkom..

Ukusna uskrsna torta – korak po korak recept
u какой температуре нужно выпекать пасхальные куличи
sastojci Broj
brašno 550 g
mlijeka 250 ml
žumanca 4 komada.
maslac 130 g
šećer 150 g
vanilin na vrhu noža
sol pola žličice
instant kvasac 3,5 tsp.
Vrijeme kuhanja: 300 minuta Kalorije po 100 grama: 324 Kcal

Također ćete trebati slatkiše. Dodati tijesto pomoću marmelade, kandiranog voća, grožđica, orašastih plodova. Za pripremu glazure trebat će vam 150 g vrhnja sira i šećer u prahu, kao i voda. Sirovi proteini zamijenili su sigurniji sir.

Kvasac se ulijeva u duboki spremnik s brašnom, sadržaj se miješa. Sada trebate uzeti duboki lonac za mljevenje šećera s žumanjcima. Ostaje dodati rastopljeni maslac, lagano zagrijano mlijeko, vanilin i sol. Kada se miješa mješalica, stvara se lagana pjena. U stvorenu smjesu dodaje se brašno, kao i slomljena marmelada. Stalno miješajući, formirajte mekanu konzistenciju tijesta. Oblikovana i prekrivena kuglica tijesta ostavljena je da se zagrije par sati..

Tijesto se raspršuje na dnu maloprodajne posude natopljene vrhnjem i pokriveno poklopcem. Prvih 10 minuta morate koristiti način održavanja topline. Tada tijesto je oko 40 minuta. Nakon što je podignete 2 puta, možete napraviti način “pečenje”.

Nakon 1 sat i 20 minuta, gotov proizvod se ukloni, hladi 10 minuta. Sada se možete prebaciti na tanjur. Smrzavanje se priprema šišanjem kremskog sira sa šećerom. Za razrjeđivanje debljine dodaje se voda. Kolač je ukrašen kapicom za glazuru i višestrukim preljevom. Sretan Uskrs!

About

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 66 = 76