Hogyan készítsünk rizst a sushi és a tekercsek számára: főzési jellemzők

A sushi egyedülálló japán étel, amelyet otthon örömmel főzünk. Még akkor is, ha a termék összes neve a receptben világos, nem mindenki tudja, milyen rizs a sushi. Ez a pillanat a legfontosabb a felkészülésben, ellenkező esetben az étel nem fog megfelelően alakulni..

sushirice_1

Sushi rizs – főzési jellemzők

Tehát, hogyan különböznek a sushi rizs a hétköznapoktól? Először is, az előkészítés módja, valamint az összes megjelenése. Az orosz emberek rágcsálóként étkeznek, míg a japán változatban ragadósnak kell lenniük, és könnyen fel kell venniük egy adott alakot..

Bár van egy különleges rizsfajta, amelyet valódi szakácsok használnak, de otthon a szokásos, szilárd kerekszemű is megfelel. Még egy szükséges tulajdonsága van – jól felforralt puha, majd kis golyó lehet önteni..

A japán szakértők szerint legalább 7 alkalommal kell mosni a rizst. Alapos öblítés után hideg vízzel meg kell szabadulni a többletből. Ehhez tegye a rizst egy szűrőn vagy egy szitán, és 30-60 percig szárítsa..

Hogyan főzni egy serpenyőben

Nem minden főzőedény alkalmas főzésre, a legjobb választás egy nem zománcozott serpenyő, vastag fenékkel. A hajónak elég nagynak kell lennie ahhoz, hogy a darabok legalább kétharmada szabad maradjon..

rizs залейте водой

A mosott és szárított rizst 1: 1,2 arányban vízzel töltjük meg, azaz 250 ml gabonafélék 250 ml-nek felelnek meg. a víz. Nincsenek fűszerek, sőt só is. Ez a kötelesség, hogy megkapja a megfelelő ízét..

Kezdettől fogva a serpenyőt fedővel kell lezárni, és a sütés végéig nem szabad kinyitni. Ez azért van így, hogy elkerüljük a gőzt, ami nagy szerepet játszik a készítményben. Amint a víz forr, a tűz minimálisra csökken, és 10-15 percet észlel, majd az edényeket ki kell venni a tűzhelyről.

Ha a víz teljesen eltűnt, akkor minden utasítást megfelelően követtek. Mégis fedővel borított, a serpenyőnek 10-15 percet kell lehűlnie. Az utolsó érintés egy speciális rizs ecet mártással történik, amelynek receptjét a cikk utolsó részében mutatjuk be..

hozzáad специальный соус

A rizst egy lapos edényre vagy egy fából készült tálcára helyezzük:

rizs на поднос

A második lehetőség több időt igényel, de ez nem befolyásolja a termék minőségét. A rizs szorgalmas mosása után ajánlatos vízre önteni, és az utóbbinak 2-szer több gabonát kell bevinnie..

A következő 30 perc nem tartalmaz semmilyen intézkedést. Ezután a fedő alatt főzni kezd, majd a serpenyőben 20 percig hűlni kell.

Hogyan főzni egy lassú tűzhelyen

Jelenleg a rizs főzésének legmegfelelőbb módja egy lassú tűzhely főzése. A technológiai csodának óriási előnye, hogy nem kell követnie a folyamatot. Egy személy teljes szerepe a megfelelő termékek kitöltése és a megfelelő mód kiválasztása..

Kötelező összetevők:

rizs в деревянном блюде

 • 2 csésze rizs;
 • 2,5 pohár vizet.

Mindez a gabona mosásával kezdődik, majd egy ideig áramlik a víz, és csak most jön a multikooker. A rizst egy speciális tartályba helyezzük, hozzáadunk vizet, mindent fedővel borítunk és elkészítjük a “Gabonafélék” üzemmódban. A folyamat egy kicsit gyorsabb lesz, ha a “Hajdina” üzemmódot választja,.

Előre kell készítenünk egy tányért, ahol a főtt rizs mozogni fog. Kívánatos, hogy fából készült, de a fő követelményei a formájához kapcsolódnak. A hajónak elég nagynak kell lennie ahhoz, hogy a kúp egy vékony réteget képezzen. Ellenkező esetben nem kívánt csomók keletkezhetnek..

Hogyan kell főzni egy ecetet ecethez a sushi rizshez?

Mint a rizs, nem főzni, de különleges mártással nem alkalmas sushi. Az öntetet hozzáadjuk az emberi test hőmérsékletéhez hűtött sushi-rizshez, és teljesen felszívódik benne. A mártás nem lehet sok, körülbelül 150 ml 1 kg gabonafélékre.

Japánban ez gyakorlatilag rituális – csak fából készült eszközöket használnak a keveréshez, a mozgásoknak tisztáknak kell lenniük, és a hűtéshez a rizsventilátornak rajongónak kell lennie. Az ilyen nehézségek a gyöngyház fényét és a gabonafélék tökéletes ragadtságát biztosítják..

Nem kell ezt a frivolyt kezelni, minden követelménynek való megfelelés nagyon kellemes megjelenést kölcsönöz a rizsnek, amit más országban nem lehet elérni. Ha nem ugrál meg egy tányért gabonafélékkel, akkor legalább könnyedén megtalálhatja a fából készült kanalat.

Több lehetőség a mártás készítésére

Számos recept van, és az eredmény közel azonos. Őszintén szólva, senki sem fogja megmondani, hogy melyik szószokat kell használni az eredeti receptben. Mindenki úgy dönt, hogy mi közelebb van a lélekhez, vagy ami rendelkezésre áll a háztartási eszközökben..

Rizs ecet öltözködés:

 • 100 ml. rizs ecet;
 • 1 tk só;
 • 3 tk. cukor.

Szőlő ecet öltözködés:

 • 4 evőkanál. l. szőlő ecet;
 • 3 tk. cukor;
 • 1 tk só.

Apple Cider Ecet dressing:

 • 2 tbsp. l. almaecet-ecet;
 • 2 tk. cukor;
 • 3 evőkanál. l. a víz;
 • 1 tk só.

Töltsön ecettel:

 • 50 ml. asztali ecet (6%);
 • 50 ml. klasszikus szójaszósz;
 • 20 gr. cukor.

Mindezek a lehetőségek ugyanúgy készülnek: az összetevőket egy serpenyőbe teszik, keverik és forraljuk. A kész keveréket hozzáadjuk a rizshez hűtött formában. Ezek a szószok a hűtőben maradhatnak, és bármikor használhatók, előre főttek.

csirke с рисомJuicy and tender csirke rizs és zöldségekkel a sütőben vacsorázni – ez egy igazi bánásmód.

Tekintse meg, hogyan kell főzni a hús sünök rizs, a recept a fotókkal, hogy a folyamat szórakoztató..

Saláta salátával és rizzsel, próbálja ki ezt a szokatlan, kielégítő és egyszerű receptet a mi receptünk szerint.

Kis trükkök

Kezdetben egy ilyen távoli ország konyhája túl nehéz lehet főzni, de vannak trükkök, amelyek segítenek a kezdőknek..

Ha nem volt otthon rizs ecettel és nincs vágy, hogy megvásárolja, akkor az alábbi recept nagyon hasznos lesz..

Szükséged lesz:

 1. rizs;
 2. Tojásfehér;
 3. cukor;
 4. élesztő.

Hagyja az egyik napról a másikra elöntött rizst.

Reggel öntse az infúziót egy külön edénybe, és cukrot adjon 200 grammra. az üvegen.
sushi с рыбой
Ezután a keveréket egy vízfürdőbe helyezzük és pihentjük, alkalmanként megkeverve, amíg a cukor végül fel nem oldódik..

Miután megkapta a kívánt eredményt, hűlni és öntsön egy edénybe, adjunk hozzá élesztőt, számított 1/4 tbsp. kanál / liter.

Egy hét múlva, amikor a buborékok eltűnnek, öntsünk egy tiszta edénybe. Egy hónap múlva feszítsük meg a keveréket, forraljuk fel tojássárgájával és törzzsel. Sushi rizs ecet készen áll a használatra.

Még néhány szó a rizsről: minden apró és kör alakú forma minden jó választás..

A helyes rizst “japán” és “Mistral” néven hívják, de nem minden üzletben adják el. A víz mennyiségéről többféle információ található, de nem szabad, hogy a rizs és a víz maximális aránya 1: 1,5 legyen.

Néhány recept tartalmaz egy speciális “zest”: ajánlott, hogy egy darab nori hínár, és távolítsa el a forró vizet. Ez az eljárás különleges ízeket ad az ételnek, de ha a sushit a hínárban kívánja eltakarni, és ez a legegyszerűbb és legnépszerűbb lehetőség, akkor a ravasz manipuláció jelentése elvész.

És kevesen hallottak erről a titokról, de mindazok, akik ismerik őt, mindig használják – mosogatják a szemcséket, a gabonákat meg lehet dörzsölni az edények falai ellen. Ez az egyszerű módja annak, hogy megszüntesse a maradék maradványait.

Ha japán sushit főzöl, akkor minden szabály szerint. Ezt bárki is megteheti, aki megtanulja az alapvető szabályokat a rizs főzésére serpenyőben és lassú tűzhelyen, valamint recepteket a sushi rizs kötszerekhez..

About

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 2