Hogyan kell főzni és festeni masztixot a mályvacukorkákból?

A masztika most nagyon népszerű termék, amelyet a sütemények díszítésére használnak. Ennek alapján sokféle figurát, mintát és rajzot hozhat létre. Az egyetlen dolog, amire szüksége van, amikor együtt dolgozik, elég képzelőerő..

Cake Mastic Recept
hogyan приготовить и окрасить мастику из маршмеллоу
összetevők Száma
Egy csomag mályvacukorka 100 g
Citromlé 10 ml
Cukrot cukrozva egy és fél szemüvegtől
Főzési idő: 60 perc 100 gramm kalória: 300 kcal

Most először érdemes megvenni a cukorkát egyetlen színnel. Kétszínű vagy többszínű édességek nem adják meg a kívánt színt.

A cukorkát egy tartályba kell bedobni, egy kanál citromlevet adni és mikrohullámú sütőt kell behelyezni (maximális teljesítmény mellett általában 10-20 másodpercig). Ennek eredményeképpen a marshmallowsnak megközelítőleg kétszerese kell legyen..

Ha nem lehetséges a mikrohullámú sütő használata, ezt a lépést a víztartón kell elvégezni. Azonban ebben a kiviteli alakban több időt vesz igénybe..

Miután a tömeg mennyisége nőtt, folytathatja a dagasztást. Adjunk hozzá egy kis jeges cukrot, és keverjük. Ha a konzisztencia elég szorosá válik és nehéz lesz zavarni, az asztal felszínét szórással felszórjuk, és az édes masszát eloszlatjuk. A kész tömegeknek meg kell állniuk a kezükhöz tapadva. Aztán lezárjuk egy filmet, és hagyjuk “pihenni” egy hideg helyen fél órára..

Csokoládé marshmallow

A másik legsikeresebb recept:

 • Pehelycukorkák – 150 g;
 • Porított cukor – 200 g;
 • Csokoládé (a preferencia és a cél által kiválasztott szín) – 100 g;
 • Víz – 30 ml;
 • Vaj – egy kis darab 25-35 g;
 • Burgonyakeményítő.

Főzési idő – 1 óra.

Kalória – kb. 380 kcal.

A mályvacukrot tálba helyezzük, adjunk hozzá egy kevés vizet (a teljes 2/3-ot) és melegítsük mikrohullámú sütőben. Csokoládé, egy darab vaj és 1/3 víz, szintén felmelegszik egy kicsit. Mikrohullámú sütő használata esetén a fő dolog nem túlmelegedni.

kirakni зефир

Melegítsük fel a fűtött cukorka és a csokoládét egy tálban porral és gyúrjuk. Ezután helyezzük a zsákot egy zsákba, vagy tartsuk be a ragasztófóliával, és 6-8 órán át a hűtőszekrénybe helyezzük.

hozzáad шоколад

A megadott idő elteltével kivonják, kis szobahőmérsékleten fekszenek. Szükség van a tekercselésre, a keményítőre permetezéssel.

képes раскатывать

Hogyan festeni mastic: természetes módon

Először is érdemes megemlíteni, hogy két lehetőség van a színezésre:

 • Miután a mályvacukrák megnövekedtek (a mikrohullámú vagy vízfürdőben történő melegítés után);
 • Miután a tömeg teljesen kész (összetettebb lehetőség).

Az első esetben a már színezett masszát gyúrjuk. A másodikban meg kell gyúrnod a kész maszkot. A második módszer előnye, hogy létrehozhat egy “márvány” hatást. Ez akkor érhető el, ha a festék hozzáadását követően nem teljesen gyúrjuk a maszkot. Így lesz könnyű és színes csíkok, amelyek hasonlítanak a márványra..

A festés legegyszerűbb formája a természetes gyümölcslevek:

szín мастики

 1. Sárga – ananász;
 2. Rózsaszín – répa;
 3. Vörös – cseresznye;
 4. Narancs – sárgarépa;
 5. Kék – áfonya, vörös káposzta;
 6. Zöld – petrezselyem;
 7. Barna – csokoládé, égetett cukor.

A színskála legnehezebb a fekete eléréséhez. Végtére is, a természetes festékek nem annyira gazdagok, mint a boltban.

Melyik torta a legjobb a masztika alkalmazására?

Néhány kellemetlen pillanat a munka során nem a masztix hibás munkájával, hanem a torta rossz választékával járhat. A mastic, a vásárolt vagy házi készítésű száraz kekszek díszítéséhez a vajsütők a legjobbak.

A páratartalom egy ilyen desszert első ellensége. Ha a torta túlságosan telített, akkor negatív hatással lesz a bevonásra maszkkal..

Ezenkívül van egy másik titok. Annak érdekében, hogy az eredmény ne romolhasson, a masztikus bevonatú tortát csak szorosan lezárt tartályban vagy dobozban szabad tárolni..

polcok в кляреA rákrudak a tésztában egyszerű recept, amelyet bármilyen okból lehet használni..

Készíts fűszeres chili con carne levest. Az egzotikus név ellenére könnyű főzni. Olvassa el a receptet.

Egy egyszerű recept a süteményhez a mikrohullámú sütőben. Mit adjunk hozzá? Csokoládé, mazsola, kandírozott gyümölcs, gyümölcs – olvassa el a legérdekesebb recepteket..

Hogyan kell kidobni a maszkot és fedezni egy torta

Az egyik fontos lépés a gördülés. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a túl vékony paszta végül megszakad, anélkül, hogy megérinti a tortát. Ezenkívül megmutatja a rossz keverés minden szabálytalanságát és szabálytalanságát..

Az optimális vastagság a masztix számára, mely a sütemények fedésére szolgál – legfeljebb 3 mm.

A legjobb, ha speciális görgőt használsz. Ugyancsak körkörös és sugarú részekkel rendelkezik, amelyek segítenek meghatározni, hogy elegendő hengeres massza van-e ahhoz, hogy teljesen lefedje a tortát..

A “hullámok” elkerülése végett meg kell gördülni a margót, majd csökkenteni kell a torta rugalmasságát. Szükség szerint fokozatosan csökken.

Hasznos tippek a masztix elkészítéséhez és munkához

Az első olyan kérdés, amely sok érdekeltséget jelent, a termék tárolási ideje. Mint kiderült, van néhány alapvető szabály:

 1. Tárolás csak hideg helyen (hűtőszekrény vagy fagyasztó);
 2. A tömeget szorosan cellofánba vagy élelmiszerfilmbe kell csomagolni;
 3. A hűtőszekrényben az időszak 6 hét;
 4. A fagyasztóban – akár több hónapig;
 5. A kész számadatokat száraz helyen lehet tárolni egy szorosan lezárt tartályban legfeljebb két-három hónapig.

Gyakran előfordul, hogy a masztikával van egy másik probléma: amikor dolgozik, megszakadhat. Ez annak köszönhető, hogy tömege buborékokat tartalmaz és heterogén. A homogén bázis gyúrása érdekében többször össze kell gyúrnod és ki kell húzni. Ezután a gördülő folyamat során minden buborék dagasztása megszűnik, és a maszk homogén lesz..

A törések másik oka durva por. Ha durva köszörülést használtunk, akkor semmi sem lehet. Ezután fel kell fednünk a hiányosságokat, vagy díszítőelemekkel el kell rejteni..

Annak érdekében, hogy a bevonat ragyogjon – meg kell járnod a maszkot egy méz-vodka oldattal mártott ecsettel. Amint az alkohol elpárolgott, a masszázs ragyog.

Cook öröm!

About

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 1 =