Hogyan kell elválasztani a fehéret a sárgájától

Néhány recept esetében önmagában vagy csak a tojássárgát kell használni. Továbbá, minden sütés akkor válik buzgóvá, ha külön is tenyésztik őket..

a tojásokat с желтком

Tippek: mit kell keresni, mielőtt elválasztják a sárgáját a fehérjéktől?

Ahhoz, hogy a sárgáját könnyebb leválasztani, kövesse az alábbi tanácsokat:

 • A tojásnak frissnek kell lennie;
 • Használat előtt 20 percig a hűtőszekrénybe kell helyezni őket;
 • A tojáshéjnak mentesnek kell lennie repedésektől és károktól;
 • Ha nagy mennyiségű tojást kell felosztani az összetevőkre, akkor jobb, ha ebben az esetben három tálat használunk. Válasszuk el őket ugyanabban a tányérban, és különítsük el a fehéreket és a sárgáját a másik kettőbe. Tehát sikertelen elválasztás esetén nem fogja elrontani a korábban elkülönített alkatrészeket..
Használat előtt a tojásokat meleg vízben is meg kell mosni, különösen akkor, ha azokat nyersen használják (például tiramisza vagy házi majonéz készítéséhez), mivel nagyszámú baktériumot tartalmaznak. Ellenkező esetben esély van arra, hogy elkapja a szalmonellózist..

Hogyan lehet könnyen és gyorsan elválasztani a tojássárgát a fehérjéből: a tojások szétválasztásának módszereit

  1. A legelterjedtebb módja: a tojáshéj megtörése, öntsük bele a tartalmat a tenyerébe, enyhén becsukjuk ujjainkat. A fehérje az ujjakon átfolyik a fennsíkon;

hogyan отделить желток

  1. Egy tölcsér segítségével. Meg kell csavarni egy tölcsért a papírból, és tedd egy pohárba. Húzzuk meg a héjat, és öntsük a tartalmat a tölcsérbe. A fehérje beáramlik a csészébe a tölcsér alján lévő lyukon keresztül;

hogyan вылить белок

  1. Megtörjük a tojást a tányér fölött, majd óvatosan fogjuk meg a tojássárgát egy kanállal vagy ujjal, de a legfontosabb dolog nem a védőfólia károsodása;
  2. A legszokatlanabb módszer az üres műanyag palack használata. Hordja el a kagylót óvatosan, öntsön egy edénybe, tartsa egy műanyag palackot, szorítsa rá az ujjaival, és vigye azt a tojássárgájához úgy, hogy a nyak teljes kerülete nyugszik rá, lazítsa tovább az ujjait, és azonnal belenyúl az üvegbe;

elkapjuk желток

  1. A héj segítségével. Egy kést, hogy megtörje a héjat, kissé elválasztva a felét. Ezt a csészén keresztül kell elvégezni. A fehérje egy része azonnal kiszabadul, és a maradékot eltávolítják, ha a tojássárgát a héj egyik feléből a másikba dobják.

tojássárgája в скорлупе

 1. A “fújás” módszere. Mindkét oldalán készítsen apró lyukat a tojáshéjban, tegye az ajkát az egyik lyukba és fújja ki a fehérjét.

csinálni дырочки

Hogyan kell a fürj tojásokat részekre osztani

Ez a fajta ékszer működik, mert a héjaik vékonyak és nagyon törékenyek. Számos módja van ennek a nehéz feladatnak a megoldására:

fürj яйца

 1. A módszer ugyanaz, mint a csirke. Csak törje meg a kagylót, hagyja, hogy a mókus áthaladjon az ujjain;
 2. Használhatja a kanál-skimmer, vagy egy speciális kanál olajbogyó. Megtörjük a héjat, és öntsük a tartalmat egy kanállal;
 3. A fürjtojások elválasztását nagy szitán is elvégezhetjük. Megszüntettük őket, majd várakozunk, amíg minden fehérje kifolyik;
 4. Öntsük a tojásokat a csészébe, és egy teáskanállal vegyük ki a tojássárgáját a tálból;
 5. Készíthet egy kis lyukat a héj tetejébe, és hagyja, hogy a mókus lecsapjon.

Egyébként vannak külön ollók a fürjtojások megnyitására. A tojáshéjak tetejét könnyedén vághatják anélkül, hogy károsítják a tojássárgáját..

258819-realOlvassa el a fürjtojások és ellenjavallatok előnyös tulajdonságait. Mennyit fogyaszthat naponta.

Szendvics torta túróval főzött lassú tűzhely – a tojások biztosan jönnek az Ön számára.

Roll with moppy seeds – lépésről lépésre fotók és ajánlások a főzéshez. Ismerje meg az árnyalatokat.

Hogyan kell elválasztani a fehéret a strucc tojás sárgájától

Héja sokkal vastagabb – kb. 3 mm, és a súly körülbelül másfél kilogramm, ami 15-25 csirke aránynak felel meg. A szétválasztáshoz a legjobb megoldás az, ha a lyukat a héjban lyukasztja egy késsel, majd döntve, hagyja, hogy a mókus kifolyjon. A megmaradt tojássárgáját átszúrhatjuk, és főzött ételekbe önthetjük. Ha az egészre szüksége van, egyszerűen csak növelje a lyukat a héjban, és tegye le róla sértetlenül..

Ha egyik ilyen módszer sem felel meg Önnek, akkor megvásárolhat egy speciális elválasztót. Az elválasztóknak sok formája és mérete van. Ez egy lemezre van helyezve, a tojások megtörtek, hogy a sárgáját a közepén helyezzék el, a fehérek is áramlanak a készülék lyukain..

About

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 24 = 26