Hogyan főzni brokkoli fagyasztott egy fazék, dupla kazán és egy lassú tűzhely

A brokkoli egyfajta karfiol. Az ételhez a virágzat és a lábak alkalmasak. A brokkoli káposzta jellegzetes tulajdonsága az íze és táplálkozási tulajdonságai..

brokkoli польза

Hasznos tulajdonságok

A zöldség egyedülálló kémiai összetétele hasznos és könnyen emészthető terméket eredményez, amelyet gyakran a hat hónapos baba táplálására használnak. A brokkoli káposzta összetétele:

 • Vitaminok – B, A, C, E, PP csoportok;
 • ásványok;
 • fehérjék;
 • szénhidrátok;
 • karotin.

A nagy mennyiségű C-vitamin miatt antioxidáns hatással bír.

A hasznos és aktív összetevők magas tartalma miatt a káposzta gyógyító tulajdonságokkal rendelkezik. A brokkoli rendszeres használata javítja és helyreállítja az egészséget..

A kálium segít eltávolítani a felesleges vizet és sót a szervezetből. A foszfor és a kalcium felelős az agy és a csontszövet állapotáért. A vas, a kobalt és a vas javítja a véráramlást. A jód biztosítja a pajzsmirigy és az endokrin rendszer egészének normális működését..

Ezenkívül a brokkoli használata megakadályozza az ateroszklerózis kialakulását. A szív- és érrendszer rendellenes működését is fenntartják, és a test fiatalja meghosszabbodik..

Mennyi időt és hogyan kell főzni

A káposzta főzéséhez különböző hőkezelési módszerek alkalmazhatók: főzés, sütés, párolás. A legmagasabb mennyiségű vitamin és jótékony elemek a főzés során a zöldségben tárolódnak. Ehhez rendszeres serpenyőt, lassú tűzhelyet vagy dupla kazánt használhat..

A friss brokkoli hagyományos módon történő elkészítéséhez 6-7 percet vesz igénybe. A fagyasztott zöldségek használatakor az idő megduplázódik. A forró vizet forrni kell, enyhén sózva, majd a termék mártott. Ajánlott a brokkoli főzni közepes lángon. Ezzel a káposzta hőkezelés technológiájával nemcsak megőrzi előnyös tulajdonságait, hanem az ízét is.

hogyan заморозить брокколи на зимуNem kevésbé népszerű és a brokkoli főzésének módja kettős kazánban. Különösen gyakran ezt a hőkezelési módszert alkalmazzák azok az emberek, akik egészséges életmódot követnek vagy étrendet követnek. A friss káposzta főzéséhez dupla kazánban 6-7 perc. Ha a zöldség a fagyasztóban volt, akkor 11-12 percig kell.

A készítmény elkezdése előtt javasoljuk, hogy a friss gyümölcsöket kis virágzásokká alakítsuk át, és a nagy szárakat több darabra vágjuk. Ez gyorsítja a sütési folyamatot. Ha a fagyasztott brokkolit vásárolták a boltban, és nem osztják részekre, akkor a sütési időt 3-4 percre kell növelni..

Annak érdekében, hogy a főtt zöldség színe és íze megmaradjon, meg kell szabadulnia a felesleges vízből. Ehhez egyszerűen helyezzük el a főtt virágzatokat egy szemcséjű, és rázzuk össze egy kicsit. Ezt követően a kész terméket haladéktalanul hideg vízzel ellátott tartályba kell helyezni, amely jeget tartalmaz..

Sok konyhai háziasszony olyan segítő, mint egy lassú tűzhely. Brokkolyt is készíthet. Ehhez használhatja a “dupla kazán” vagy a “zöldség párologtatását”. A főzési idő a növény méretétől függ..

Fagyasztva a brokkolit a télre

Mivel a brokkoli olyan szezonális zöldség, amelyet hosszú ideig nem lehet tárolni, megtanulták lefagyasztani. Ezzel a tárolási módszerrel megtartja az összes hasznos tulajdonságot..

Minden évszakban a fagyasztott élelmiszerek üzletekben vásárolhatók. Azonban a házi fagyasztott káposzta nem rosszabb, mint amennyit vásárolt, ha tudod, hogyan kell helyesen csinálni..

brokkoli как варить

 1. A betakarított zöldségeket gondosan kell kiválasztani, elkülönítve a virágzást károsodás és sötét foltok nélkül.
 2. Alaposan mossa meg a gyümölcsöket a piszoktól és a rovaroktól;
 3. Vegye ki az összes gyümölcsből származó leveleket, és ossza őket kis virágzásokba;
 4. A gyümölcsök hideg vizet öntöznek, hogy eltakarják őket, hozzáadják a fél citrom levét;
 5. 6-7 perc elteltével öntsük a folyadékot a serpenyőbe, amelyben a káposzta elszíneződik;
 6. Víz forrása után csökkentse a virágzást, legfeljebb 5 percig forraljon;
 7. Ezután töröld le egy szemcsével, majd jégre helyezzük néhány percig hideg vízben;
 8. Enyhén szárítsuk meg a káposztát, táskába vagy műanyag edényekbe fagyasztva.

Annak érdekében, hogy a zöldség megőrizze ízét és egészséges tulajdonságait, az ismételt fagyasztás nem megengedett..

Mit főzni a fagyasztott brokkoliból egy gyermekért? Egyedül tört!

Az egyik leggyakoribb típusú kiegészítő élelmiszerek csecsemők legfeljebb egy éves káposzta püré. Boltban vagy gyógyszertárban vásárolhatja meg a bébiétel osztályán, de otthon is főzheti..

A burgonyapüré elkészítéséhez szüksége lesz:

hogyan варить брокколи

 • Fagyasztott káposzta – 100 gramm;
 • Közepes méretű burgonya – 1 darab;
 • Vaj – 5 gramm.

Forraljuk fel a hámozott burgonyát és a zöldségeket 15-17 percig vízben, majd töröld át egy szitán vagy keverjük össze egy keverővel. Egy kis sót és forraljuk 2,5-3 percig. A törtburgonyához adjunk hozzá vajat, keverjük össze.

brokkoli пользаBrokkoli – hasznos tulajdonságok, receptek, érdekes ételek és javaslatok a megfelelő előkészítésre.

Hogyan kell főzni a brokkolit – receptek, ajánlások, főzés titkai.

A színezett pácolt káposzta, amelyet receptünk szerint főzünk, minden bizonnyal értékelni fogja a háztartás..

következtetés

 1. A káposzta részleges befagyasztása lehetővé teszi, hogy elkerülje a teljes tétel leolvasztását, miközben megtartja a brokkoli formáját;
 2. A főtt zöldség színének megőrzése érdekében a főtt káposztát jégvízbe kell helyezni;
 3. A termék alkalmas a hat hónapos gyermekek első adagolására..

Áldja meg!

About

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

84 − = 79