Amikor sütjük a húsvéti süteményeket és festék a tojásokat

A húsvét a legfontosabb, legszebb és ünnepélyes minden keresztény ünnep. A “Húsvét” szó héber, ez azt jelenti, hogy “halad” és “szabadulás”. Húsvét a keresztények számára a halálról az örök életre való átmenet. Ezért ez az ünnepség ünnepélyesen ünnepel..

mint отличается

Sok ember számára a tavasz, a harangok örömteli csengése, felkiáltások “Krisztus feltámadt”, festett tojások és a húsvéti sütemények aromája. De a kérdés az, hogy mikor kell sütni süteményeket és festeni a tojásokat? Ebben a cikkben meg fogjuk válaszolni..

Szent Hét

Húsvét előtt a múlt héten sok munka van. Fel kell készülnünk erre a fontos napra mind lelkileg, mind anyagilag. Hogyan csináljunk mindent?

A jó csütörtökés valószínűleg a legszigorúbb nap a nagyhéten. Ez az a nap, amikor az utolsó vacsorát megcsinálták, amikor Krisztus maga teremtette meg a szentség szentségét. A hagyomány szerint napjainkban megtisztítják lakóhelyüket, mindenki mossa, megtisztítja és megmossa magát, ezért “tiszta csütörtöknek” hívják. És a legjobb, ha csomagra festesz a tojásokat.

Szintén általában csütörtökön gyúrjuk meg a tészta húsvéti süteményekhez, de nem tilos sütni a húsvéti süteményeket egy másik napon, amikor kényelmesen.

Nem tanácsos pénteken csak házimunkát tenni, legalább délután három órakor, Krisztus keresztre feszítésének idejéig. Ez az év legveszélyesebb napja. Jobb, ha elmegy a templomba, olvasd el az evangéliumot, mentálisan menj Krisztussal a bánatos ösvényen.

Szombaton a templomi liturgiát követően húsvéti sütemények, tojás és pasok megszentelése van.

Amikor süteményeket sütnek és festenek tojást 2018-ban

hogyan покрасить яйца

A fényes vasárnap mozgó ünnep. Az ünnepélyes ünnepség az első feltámadáskor a téli hold után a nyári napéjegyenlőség után. 2018-ban ez a nap lesz április 8-án. És itt meg kell jegyeznünk az év különlegességét – egy másik keresztény ünnep, az Ábrázolás, amelyet mindig április 7-én ünnepelünk, azonnal megelőzi a húsvétot..

Ezen aznap az angyal bejelentette a Szűz Mária számára az isteni csecsemő tisztességtelen fogalmát. És alázatosan elfogadta Isten akaratát. Ezen a szünetben, ahogy a régi időkben mondták, a madár nem fészkel, a lány nem fonatot köt.

Ezért nagyon nem kívánatos, hogy ezen a napon minden munkát elhagyjunk. Meg kell próbálnunk mindent előre, hogy minden készen álljon szombaton. Például gyúrhatja a tésztát szerdán este és sütheti húsvéti süteményeket csütörtökön.

Főzött húsvéti sütemények

amikor готовить паску

Most beszélhetünk arról, hogyan kell sütni a húsvéti süteményeket. Hagyományosan a süteményeket általában sütik élesztőből. Az egész folyamat sok időt vesz igénybe. Szükséges a tésztát felhelyezni, majd 2-3 alkalommal növelni, majd gyúrni a tésztát, és óvatosan, egy órára megverni.

Ezután vagy 2-3 órán át egy másik órára maradnak, vagy fűszereket, dióféléket, mazsolát adnak hozzá és 1/3 olajozott formát töltenek velük, majd a tésztát újra fel kell emelni, majd csak akkor süssük meg.

A kész süteményeket mázzal díszítik, vagy porcukorral, zúzott diófélékkel és kandírozott gyümölcsökkel megszórva..

Sütni egy torta lehet és az élesztőmentes tésztát. Aztán, hogy a tészta jól felemelkedik, különös figyelmet kell fordítani a tojások megverésére..

Cookie-k sütéshez:

  • a lisztet puha csiszolással kell bevinni, kívánatos vékony rétegben szétszórni és 2 napig száraz, majd szitál;
  • legyőzze a sárgáját és a fehéreket külön;
  • az élesztőnek frissnek kell lennie;
  • az egész sütési folyamat során nem lehet piszok, a helyiséget előre szellőztetni kell;
  • raktározzuk fel a vajat, mert sok a forma kenésére.
Húsvéti süteményekOlvassa el, hogyan készítsen formákat a különböző anyagokból származó húsvéti süteményekhez..

Próbálja meg a decoupage a tojás – ez egy nagyon érdekes és eredeti dekorációs technika..

Próbálja meg főzni finom és illatos sbiten otthon, receptjeink szerint..

Hogyan lehet díszíteni a tojásokat?

A tojásfestés hagyományos módja a vöröshagyma. A csillogás nagyságától és a színezés idejétől függően különböző árnyalatú bézs barna gamma lehet. Ha vörös hagymát vett fel, gyönyörű piros színt kaphat.

By the way, a tojásokat eredetileg piros festették. Különböző színeket is nyerhetünk a természetes összetevők – gyümölcslevek és különböző zöldségek és bogyós gyümölcsök kivételével: cékla, vörös káposzta, sárgarépa, vörös szőlő, áfonya, áfonya, kurkuma. Használhatja a már megvásárolt kereskedelmi színezékeket, de ebben az esetben a festési időnek rövidnek kell lennie, hogy a festéknek nincs ideje belevenni a héjba..

Nagyon érdekes és kiszámíthatatlan mintákat kapunk a tojásoknak a szárnyakba való festésével. Ehhez használjon olyan foltokat vagy szálakat, amelyek erősen (selyemből, gyapjúból) fészkelődnek, tojást kötöttek velük, majd gézzel vagy nejlon harisnyával, fűtött és főtt tojással 15-20 percig.

Tippek a tojások színezéséhez:

  • főzés előtt tartsa a tojásokat 15 percig meleg vízben;
  • főzés közben ne merítse a tojásokat forrásban lévő vízbe, lehetőleg meleg vízben, hogy a tojások ne essenek ki a hőmérséklet csökkenéséből;
  • törölje le a tojásokat alkohollal vagy ecettel a festés előtt;
  • a festést követően törölje le a tojásokat növényi olajjal a ragyogásra.

Általában sokféle módon lehet húsvéti tojást díszíteni. Festeni tudsz, egyszerűen beilleszthetsz gyönyörű csomagolópapírba, vagy használhatsz matricákat és termo matricákat különböző mintákból a csirkékről a népszerű nyomatokig. De kerülje az ékszert a szentek arcával.

mint покрасить яйца

Hol származik a hagyomány??

Miért kell festeni a tojásokat és sütni a húsvéti süteményeket? A tojások festésének szokása az 1. századból ered. A legenda szerint Mária Magdaléna Tiberius császárhoz jött, hogy beszéljen Krisztus csodálatos feltámadásáról, és egy egyszerű csirke tojást hozott a szegénység ajándékaként. A császár nem hitt neki, és azt mondta, hogy egy halottat nem lehet feltámadni, mint ahogy a fehér tojás nem tud megváltozni. Ugyanabban a pillanatban a tojás Mary kezében piros lett.

Ezért a hagyomány – a húsvéti tojásokat festik és adják egymást. Kezdetben a tojásokat csak vörösre festették, majd különböző színeket és árnyalatokat kezdtek használni. Később voltak fából, ezüstből, porcelánból és valódi ékszerekből készült húsvéti tojások, például a Faberge ismert művei..

Mit jelent a torta szimbolizálja? Ez a fő húsvéti étel. Az, hogy az embernek meg kell kezdenie az ünnepi húsvéti étkezést, meg kell szakítania a gyorsaságát. Lush és könnyű, ideális termék a hosszú éhgyomorra a gyorsétkezésig..

Formában és értékben az artos fiatalabb testvérének, egy különleges egyházi kenyérnek hívható, amelyet a Fényes feltámadás napján szenteltek. Ez a szokás az apostoloktól ment, akik az asztalnál kenyeret hagytak Krisztusnak a fő helyén, jelezve az asztalhoz való jelenlétét. És a torta emlékezteti minden hívőre a kenyér áldását a felszabadulás után az ÜdvözítŒvel kapcsolatban: “… elvitte a kenyeret, megáldotta, eltörte, és átadta nekik” (Lukács evangéliuma).

About

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 3 =