A Rosart gyógyszer: használati utasítás és felülvizsgálat

A túlsúly mindig sok problémát vet fel, és számos szerv megbetegedését okozhatja..

Emellett metabolikus rendellenesség fordul elő a szervezetben, az emésztés romlik és a koleszterinszint emelkedik, melyek mindegyike komoly következményekkel jár..

orvosi препарат Розарт

Gyakran sok orvos írja fel Rosartot. Ezt az eszközt csak az orvos tanúvallomása és teljes körű vizsgálat után szabad elvégezni. Ne öngyógyítson.

Néha gyógyszeres kezelés a súlycsökkenés miatt nagy egészségügyi problémákhoz, akár halálhoz is vezethet. Mielőtt elkezdené megkapni ezt az eszközt, olvassa el teljes leírását és utasításait..

Rosart gyógyszer leírása

A Rosart egy lipidcsökkentő gyógyszer, amely szuppresszív hatással van a sztatinok csoportjára. Ez a gyógyszer szerepel a koleszterin és trigliceridek anyagcseréjét befolyásoló szerek csoportjában..

Ezek a gyógyszerek ma alapul szolgálnak az ateroszklerózis által okozott szív- és érrendszeri betegségek profilaktikus kezelésében..

Az első soros gyógyszerek közé tartoznak a 3-hidroxi-3-metilglutaril-koenzim A-reduktáz inhibitorok, amelyeket statinek is neveznek..

A mérsékelt dózisok betartásával ezekkel a gyógyszerek segítségével a vérben felesleges mennyiségű és “rossz” koleszterinszint normalizálható..

Ezenkívül csökkentik az aterogén trigliceridek szintjét a vérplazmában, és közben növelik a pozitív koleszterinszintet – a nagy sűrűségű lipoproteinek szintjét.

Összetétel és kibocsátás

A Rosart egy tablettája az alábbi összetevőkből áll:

 1. A készítmény hatóanyaga rosuvostatin. Tartalma lehet – 5, 10, 20 és 40 mg;
 2. Kiegészítő komponensek – mikrokristályos, 102 típusú cellulóz, A típusú, kroszpovidon, kalcium-hidrofoszfát-dihidrát, laktóz-monohidrát, magnézium-sztearát;
 3. A héj összetétele filmréteg formájában tartalmaz hipromellózt, titán-dioxidot, laktóz-monohidrátot, makragol-3350-et, triacetint.

Oldható bevonattal ellátott tabletták formájában kapható. Egy csomagban 30 vagy 90 tabletta található..

Használati utasítások

A Rosart-ot a következő jelek szerint írják fel:

tabletta в дополнение к диете

 • Az elsődleges hiperkoleszterinémia. Heterozigóta örökletes hiperkoleszterinémia vagy vegyes (kombinált) hiperlipidémia esetén is felírták;
 • Ajánlott kiegészítő eszközként a diéták és egyéb, nem gyógyszer jellegű tevékenységek – testmozgás, fogyás;
 • Az örökletes hiperkoleszterinémia homozigóta formájában olyan esetekben, amikor az étrend terápiája nem rendelkezik a kívánt hatással. Csakúgy, mint a lipidkoncentráció szintjének csökkentésére irányuló egyéb terápiás intézkedések során;
 • A hypertriglyceridémia a táplálék kiegészítéseként;
 • Az atheroszklerózis progressziójának csökkentése az étrendi táplálékkiegészítők formájában, olyan betegeknél, akiknek ajánlott terápiás kezelés az összkoleszterin és az LDL koleszterin szintjének csökkentésére;
 • A vérerek és a szív fő patológiáinak elsődleges profilaktikus kezelése során – agyvérzés, szívroham, artériás revaszkularizáció;
 • Ajánlott a koronária-betegség jelei nélkül felnőtt betegek számára, de nagy a fejlődési kockázat. A 60 év feletti, 60 év feletti, magasabb C-reaktív fehérjeszintű férfiaknál és ha legalább egy kockázati tényezővel – dohányzás, artériás magas vérnyomás, alacsony LDL-koleszterinszint, familiáris hajlam a CHD-re.
ChitmilSzeretne egy kis örömet szerezni a diétájához? Ha igen – olvassa el a következő cikket! Chitmil – megmentő trükk a tökéletes testért folytatott harcban. Ne tegye túlzásba.!

Hallott már a komplexumból: “Hosszú testsúlycsökkenés”? Itt többet megtudhat itt. A legérdekesebb – mi az emberek véleménye?

A Reduxin gyógyszerről, a fogyásról, és arról, hogy az orvosok mit gondolnak, olvassa el a cikket. Sok szerencsét!

Ellenjavallatok

Nem ajánlott a gyógyszert az alábbi feltételek és jelzések szerint bevenni:

 1. Súlyos vesebetegség;
 2. Májbetegség;
 3. myopathia;
 4. Ha ciklosporint veszünk egyszerre;
 5. Nők a terhesség és a szoptatás idején. A gyógyszer komoly hatással van a nők reproduktív rendszerére. Ezért nem szabad olyan nőket alkalmazni, akik nem használnak megbízható fogamzásgátló módszereket. Ezenkívül a Rosart negatív hatással lehet a magzatra (a koleszterin a gyermek teljes kifejlődéséhez szükséges);
 6. 18 év alatti gyermekek;
 7. Ezenkívül a 40 mg-os tablettát nem szabad hypothyreosisban és alkoholban szedni. Nem kívánatos, hogy a mongoloid fajú embereket, valamint az izombetegségben szenvedőket is vegyük..

Mellékhatások

A mellékhatások a következők:

fájdalom в животе

 • Különböző intenzitású allergiás reakciók előfordulása;
 • Problémák a központi idegrendszer működésében – szédülés, fejfájás, aszténia;
 • Az emésztőrendszer megsértése részeként – émelygés, hányás, hasi fájdalom, székrekedés;
 • Lehetnek pharyngitis;
 • Magas vércukorszint;
 • A fájdalom megjelenése az izmokban és az ízületekben.

Az alkalmazás módja és dózisa

Vegye figyelembe a gyógyszer használati utasítását. A Rosart a nap bármely szakában, függetlenül a tápláléktól.

Általában az eszköz fogadásával összefüggésben az orvos olyan étrendet ír elő, amely alacsony koleszterinszintű termékekből áll. Ez a táplálék a kezelés folyamán figyelhető meg..

A gyógyszer első dózisa 5-10 mg dózisban kezdődik. Ezt naponta 1 alkalommal kell megtenni. A vizsgálat után a dózis megnőtt, de legfeljebb egy hónapon belül..

A maximális dózis 40 mg. A beadott dózis növekedését követő 2-4 héttel elvégzik a biokémiai vérvizsgálatot, amely segít a további beadási dózis módosításában..

Kölcsönhatás más gyógyszerekkel

Szükséges kiemelni azokat a főbb gyógyszereket, amelyekkel Rosartot óvatosan kell figyelembe venni:

 1. ciklosporin. Ez a megoldás a rozuvasztatin szisztémás expozíciójának többszörös emelkedését idézi elő. Azoknál a betegeknél, akiket ciklosporin-kezelésben szenvednek, a Rosart-ot legalább 5 mg-os dózisban kell bevenni;
 2. Gemofibrozil – rozuvasztatin fokozott szisztémás expozícióhoz vezet. Javasoljuk, hogy Rosart a Hemophobrosil-nal együtt ne szedje. Szélsőséges esetekben a Rosart adagja nem haladhatja meg a napi 10 mg-ot;
 3. Proteáz inhibitorok. Ezek a gyógyszerek a következő kombinációkban: lopinavir / ritonavir és atazanavir / ritonavir, növelhetik a rosuvastatin szisztémás expozíciójának szintjét akár 3-szor. A Rosart napi 10 mg-ot nem igényel..

Költség és analógok

A препаратаA tabletták számától és a gyógyszerárak dózisszintjétől függően különbözőek:

 1. A 30 mg-os csomagolás költsége 560 rubel;
 2. A csomagolási költség 30 20 mg – 750 rubel;
 3. A csomagolási költség: 30 40 mg – 950 rubel;
 4. A csomagolás ára: 90 10 mg – 1300 rubel;
 5. Csomagolási ár: 90 20 mg – 1650 rubel;
 6. Csomagolási ár 90 40 mg – 1950 rubel.

analógok:

 • AKORT;
 • Crestor;
 • rozuvasztatin;
 • Rozukard;
 • Rozulip;
 • Merten;
 • Roxer.

Vélemények a gyógyszerről Rosart

Vélemények людей

Az endokrinológus Rosartot írta fel, mert magas koleszterinszintem volt. Három hónap elteltével javulást észleltem. Az orvos újra ellenőrizte, és a koleszterin csökkent, de még mindig meghaladta a normát. Kinevezett a gyógyszerrel a táplálkozás követése érdekében. 3 hónapon belül a koleszterinkezelés visszaállt a normális állapotba, javult az állapot.

Lyudmila, Melitopol

A vérben állandóan magas koleszterinszintem volt, ezért egészségügyi problémák voltak. Az orvos a vizsgálat után azt írta Rosartnak, hogy a koleszterinszintet bennem 7,6 volt. Miután bevettem, fájdalmat éreztem a hátamban, és a vércukorszint is jelentősen megnőtt. Természetesen ez a gyógyszer segített a koleszterin normalizálásában a vérben, de sok mellékhatása van..

Svetlana, Kaliningrad

A vizsgálat után kiderült, hogy magas a “rossz” koleszterinszintje. Az orvos azonnal kijelölte Rosartot, a fogadás megkezdésekor a koleszterin szintje 7,4 volt. A 3 hónapos bevitel után a koleszterin normális értékre visszaállt. Ennek a gyógyszernek azonban túl sok mellékhatása van, ezért legközelebb nem fogom bevenni..

Alexander, Kostroma

A Rosart gyógyszer nem felel meg az összes GMP követelménynek. Véleményem szerint ez az eszköz gyenge minőségű, ráadásul túl sok mellékhatása van a gyakorlatban bizonyítottnak. Szeretném tanácsot adni kollégáimnak, hogy olyan más analógokat keressenek, amelyek jó tulajdonságokkal rendelkeznek, és nem káros hatással vannak az egészségre.!

Endokrinológus Roman Ivanovich, Kiev

A Rosart gyógyszer, a bírálatok alapján, segít megbirkózni a magas koleszterinszinttel, de számos mellékhatása van.

Ezért, mielőtt elkezdené alkalmazni ezt az eszközt, meg kell adnia a teljes vizsgálatot, kívánatos, hogy az orvos elvégezte az összes szükséges vizsgálatot..

Csak ezt követően kezdheti a kezelést ezzel a gyógyszerrel, de el kell kezdenie a minimális adagot..

About

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 1